logo

Søk

Mandag den 08.10 2018 ble 40 års Veteranjuvel tildelt søster Winnifried Ryan

Mandag den 08.10.18 feiret loge nr.14 Dagmar at søster Winnifried Ryan ble tildelt 40 års Veteranjuvel som tegn på et langt logeliv

Kveldens 40 årsjubilant Winnifried Ryan

50 søstre og 2 gjester var samlet for å overvære den høytidelige seremonien inne i logesalen. DSS Liv Kristin Hojem Aunet og hennes storembedsmenn ledet seremonien på en utmerket måte.
Etter seremonien gikk søstrene til festsalen der gruppe 5 hadde dekket et nydelig festbord til ære for jubilanten.
UM Anne Solli ønsket gjester, veteran og søstre velkommen til bords.
UM ga så ordet til kokk Tore Kulstad som orienterte om kveldens meny. Han fortalte at det til hovedrett ville bli servert gravlaks med sennepssaus, syltede grønnsaker og potetsalat i terteskjell. Sennepssausen var laget av kveldens jubilant. Til dessert pannacotta med multer og lakkalikør.
Forsamlingen sang deretter «Sang til veteraner» før hovedretten ble servert. Maten smakte fortreffelig. Winnifrieds sennepssaus var særdeles god.
Første taler ut var OM Brit Bjørkamo. Hun ønsket søster Winnifried  til lykke med 40 års Veteranjuvel. OM påpekte at en milepel er oppnådd for søster Winnifried som har gitt særdeles mye av seg selv til beste for loge nr. 14 Dagmar gjennom alle 40 år. Hun fortalte at Winnifried hadde hatt mange verv i logen, men framhevet særlig hennes rolle som organist og sangerinne. Et verv hun har innehatt i tilsammen 24 år. Hennes innsats i Dagmarkoret ble også framhevet. OM takket for alle verv Winniefried hadde sagt ja til og avsluttet talen med å gratulere henne med dagen og utbringe en skål for jubilanten, samtidig med at hun overrakte tre rosa nelliker som en hilsen fra loge nr. 14 Dagmar.
OM rettet videre en takk til nyutnevnt DSS Liv Kristin Hojem Aune som hadde tatt turen fra Namsos for å lede kveldens sermoni.

Bak fra venstre OM brit Bjørkamo, Fungerende Stormarskalk Karin Bellika Erle, Foran fra venstre DSS Liv Kristin Hojem Aune og kveldens jubilant Winnifried Ryan

Neste taler ut var søster Marit Thorsen fra gruppe 7 der Winnifried er medlem. Hun gratulerte med 40 års Veteranjuvel og påpekte at Winnifrid hadde vært et trofast medlem i arbeidsgruppa i alle år. Hun sa videre at «Du er en voksen søster, men slettes ikke en gammel søster» og understrekte at vennskap, kjærlighet og sannhet er ord som preger Winnifrieds væremåte. Medlemmene av gruppa tok så på seg hatter og tok fram ballonger hvoretter Marit leste noen artige «snutter» fra sitatboka til Ole Brum. Winnifried ble deretter overrakt en blå ballong fra gruppa. Marit understreket at alle i gr. 7 satte særdeles pris på Winnifrieds vennlighet og musikalitet. Også hun framhevet hennes innsats i Dagmarkoret og kunne røpe at Winnifried også hadde sunget på plate sammen med bandet Motorpsyco. Hennes sønn er et av medlemmene i bandet. Marit avsluttet talen med å skåle for jubilanten.
Fadderbarnet Ingeborg Øyen var den neste som fikk ordet. Hun og Winnifried hadde vært gode naboer i over 45 år. Hun understreket at Winnifried var «hel ved». Det var trygt å ha henne som nabo, Winnifried var en man kunne gå til dersom noe røynet på. Hun hyllet også Winnifried for hennes «grønne fingre» og hennes flotte hage. Ingeborg avsluttet talen med å overrekke blomster til jubilanten.
Søster Kirsten Holan gratulerte så Winnifried med 40 årsjuvelen og understrekte at Winnifried selv var en juvel, alltid blid og smilende. Hun påpekte at Winnifried var en god søster som hadde lært henne mye før hun overrakte blomster til jubilanten.
Søster Anne Margrethe Michelsen i «Trøste og bære» foreninga i loge Dagmar overrakte så blomster til jubilanten med orda: Winnifried til ære fra oss i «Trøste og bære».
Neste taler ut var søster Brynhild Ødegaard på vegne av Dagmarkoret. Hun gratulerte med 40 års Veteranjuvel og takket Winnifried for at hun var den gode søstra og den mangfoldige kulturpersonligheten som hun er. Hun påpekte at Winnifried hadde gledet alle i logen med sang og musikk gjennom alle år. Winnifried hadde vært med å starte Dagmarkoret. Koret består fortsatt i beste velgående og har rom for alle, takket være Winnifried som ble beskrevet som en særdeles raus omsorgsperson. Brynhild overrakte jublilanten fire krus slik at alle medlemmer i Dagmarkoret hadde krus å drikke av på øvingene. Jubilanten hadde fortjent en korkonsert, men pianisten var dessverre bortreist slik at det ble vanskelig å gjennomføre denne kvelden. Brynhild nyttet samtidig sjansen til å oppfordre flere søstre til å bli med i Dagmarkoret. Hun hilste også gratulerer med juvel fra 4 søstre som tidligere hadde vært med i koret. Kormedlemmene hyllet så Winnifried med å synge/nynne «Bruremarsj fra Romsdal».

Hovedmatriark Eldis Østerås hilste fra Leir Senit. Hun gratulerte Loge Dagmar og Winnifried med veteranjuvelen og pekte på at jubilanten hadde satt fine fotspor etter seg både i loge og leir. Winnifried har vært medlem i leiren helt side 1990. Hun overakte tre røde nelliker og to blå lys med kjedeleddemblem og utbrakte deretter en skål for jubilantene.

Kappelan Marit Nysæther tok så ordet og fortalte at hun og Winnifried hadde møttes første gang med hundene da de begge var hundeeiere og senere blitt gode venner. Marit beskrev Winnifried som en raus og flott dame som gjerne delte seg og sitt med andre. De hadde hatt mange gode og interessante diskusjoner seg imellom. Marit avsluttet med å lese «Morgenhymne» av Benny Andersson.
Sist ut på talerekka var 40-årsVeteranen selv. Winnifried innledet med å takke for juvelen og alle de fantastiske talene som hadde blitt henne til del i løpet av kvelden. Hun takket også alle søstrene som hadde møtt opp for å dele kvelden med henne. Hennes videre tale ble en gripende beretning om hennes tidlige barndom i Sudetenland, flukten til Tyskland og hennes første tid i Norge som ung, nyutdannet fysioterapeut uten å kunne et ord norsk. Hun fortalte også levende om sin innvielse i logen i 1978. Hun syntes alt virket skremmende og var på vei ut flere ganger, men ble overtalt til å fortsette. Noe hun senere aldri har angret på. Hun avsluttet med å akkompagnere Kirsten Holan som sang «Hold meg i hånden søster». Denne sangen har Winnifried laget melodien til.
Deretter kom kaffe og dessert på bordet. Pannacottaen med multer og lakkalikør smakte aldeles nydelig
UM tok så ordet, Gr. 5 ble kalt inn og takket for vakre, dekkede bord og flott gjennomført servering. Deretter takket hun for en hyggelig kveld og ønsket alle vel hjem. Hun avsluttet med diktet «Søstre» av Gro Dale.

Det ble en særdeles minnerik aften for 40 års veteranen, søstrene i logen, og de øvrige gjestene.

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost: odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no
Personvern