logo

Søk

40-års Veteranjuvel til Eks DSS Ingunn Elise Adde i Rebekkaloge nr. 39 Signi

Tirsdag 9. oktober 2018 var det tildeling av 40-års Veteranjuvel i loge nr. 39 Signi til søster Eks DSS Ingunn Elise Adde

40 års-Veteran Eks DSS Ingunn E. Adde

Bak f.v.: Stor Vakt Cathrin Thorhus, Storrep. Solveig F. Haugdal, OM Gunnhild E.Tronslien Eks DSS Astri Kleven Sexe
Foran f.v.: Stor Skm. Vivi S.Uhre, 40 års-Veteran Eks DSS Ingunn E. Adde, DSS Liv Kristin Hojem Aune

Hun ble innviet i loge nr. 39 Signi 26.09.1978.

Veteranjuvelen ble tildelt i en stemningsfull og minnerik seremoni av Stor Skattmester Vivi Skyrud Uhre og fung. Stor Marsjall Solveig Fossum Haugdal.

Etter seremonien inviterte UM Gerd Skjervold Veteranen, gjester og logesøstre til søstermåltid i en fint pyntet spisesal. På menyen stod gravlaks m. godt tilbehør og karamellpudding til dessert.

UM Gerd Skjervold ønsket alle velkommen til bords og utbragte en skål for kveldens 40-års Veteran.

Sang til Veteraner ble sunget.

Første tale ble holdt av Stor Skm. Vivi Skyrud Uhre som gratulerte med 40-års Veterantildeling til Eks DSS Ingunn Elise Adde. Det gir en ny verdighet for deg, og for loge nr. 39 Signi. Det er en viktig ressurs i hver en loge, en å søke råd hos for nye søstre, det viser også at her er det godt å være. Så kjære søster Ingunn, Storlogen takker deg for
mange års virke i loge, leir og i Storlogen. Du kan være stolt. Hun overrakte blomster og et lys med Storlogens emblem. Gratulerer og skål for logens nye Veteran.

OM Gunnhild Eldstad Tronslien gratulerte Eks DSS Ingunn Elise Adde med tildelingen. En stor dag for deg, og for oss i loge nr. 39 Signi. 40 år er lang tid og du har vært en arbeidsvillig og dyktig søster med mange verv, til sammen 25 år har du hatt embete. Med ditt blide og varme vesen har du vært en stor ressurs med mye kunnskap om loge og leir. Vi ønsker deg mange gode år videre i logen. Blomster, skål og et Odd Fellow-hurra for deg.

OM Brit S.Kjønstad holdt tale og gratulerte jubilanten med hilsen fra loge nr. 129 St. Brictiva.
Du var med oss og startet venneforening som senere ble til vår loge.

Eks DSS Inger Marie Fossum gratulerte og hadde mange gode ord til søster Ingunn Elise.
Jeg har kjent deg lenge, både jeg og logene på Levanger har lært mye av deg. Med  hilsen og takk overrakte hun blomster og gave fra loge nr. 58 Gudrun og loge nr. 129 St. Brictiva.

HM Eldis Julie Østerås fra leir nr.18 Senit gratulerte loge nr. 39 Signi og søster Ingunn Elise Adde med 40 års Veteranjuvel. Med takk for alle bidrag til leir nr.18 Senit overakte hun blomster og lys med tre kjedeledd til jubilanten.

40-års Veteran Ingunn Elise Adde takket for en stemningsfull seremoni i logesalen. Hun mintes sin fadder Helene Adde og følelsen hun hadde i 1978 ved innvielsen i Namsos Athenæum. 40 år er lang tid, det har gått fort og til tider vært hektisk. Men hun mente å ha vært heldig og ga oss et innblikk i sine tanker og følelser i forbindelse med de oppgavene hun har hatt gjennom årene. Hun har vært glad for god hjelp i Distriktsrådet og minnes med glede møter med DSS fra hele landet, trivelige logemøter og søstre fra alle loger i distrikt 18.

Julemøter, 17. mai arr. og sommerturer. 40 år med gode minner fra loge og leir. Det å få være medlem i et fellesskap og søsterskap er godt og verdifullt i minneboka. Alt veier opp for litt kaos og sene kvelder. Takk for ei fin stund i kveld, for fine ord fra alle på denne for meg store dagen. Hjertelig tusen takk!

Kaffe og dessert ble servert til fin sang og musikk av 3 kjekke ungdommer, hvorav en av dem jubilantens barnebarn.

Søster Jenny Teigen holdt takk for maten tale.                                                                                                              

UM Gerd Skjervold hevet taffelet og takket for fremmøte og ønsket alle vel hjem.
Til slutt leste hun et dikt av vår logesøster Mary Solvik.

Høstveven:
Jeg vever et teppe
av høstens blad
med farge så rød og gul,
vever en sommer på vei herfra
og mektige høststormers ul.
Låner litt grønt fra furu og gran
brunt fra bregner og mose,
blomst fra reinfann – gul som safran,
blad fra hviteste rose.
Lilla fra røsslyng – reinsmose grå
vever jeg inn for å skape
kontrast mot en himmel høstmørkeblå,
min renning er – stjernerapet.

En strålende fornøyd Veteranjubilant ble feiret, en verdig markering av 40 års medlemskap med aktivt virke og stor innsats i Odd Fellow Ordenen. 
 

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost: odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no
Personvern