logo

Søk

Mandag 13.05.2019 ble det i loge nr. 14 Dagmar tildelt 25 års Veteranjuvel til søster Lillian Mardal

Etter gratulasjoner og aperitiff kunne søstrene sette seg til et vakkert pynta festbord

Kveldens jubilant sammen med Storrepresentant Karin Bellika Erle t.v og loge Dagmars OM Brit Bjørkamo

Kokken Tore Kulstad presenterte menyen som etter veteranens ønske bestod av svinefilet, fløtegratinerte poteter og grønnsaker. Veteranen hadde selv sørget for dessert – moltekrem med selvplukka bær og strull.

Dagmarkoret under ledelse av søster Inger Johanne Holder sang deretter sangene No livnar det i lundar og Vennskap til ære for jubilanten. UM ønsket velkommen til bords og Sang til veteraner ble sunget til tonefølge av Inger Johanne.

Etter hovedretten var det tid for taler. Først ut var OM Brit Bjørkamo. Hun startet sin hilsning på rim før hun gikk over til å nevne alle tunge verv i nevnder og komiteer som veteranen hadde hatt i Dagmar siden 2005. Hun omtalte også verv i Rebekkaleir nr.17 Senit og hennes innsats i Embedskollegiet der hun hadde vært med i hele 13 år!  Veteranens dyktighet, gode humør og gode replikker ble fremhevet. OM avsluttet med å takke for positiv innstilling, overrakte tre nelliker og ba søstrene om å være med på å utbringe en skål for jubilanten.

Neste på talerlista var søster Jorunn Hildrum. Hun talte på vegne av søster  Grethe Saksvoll som var fadder både for Lillian og for henne. Siden fadderen var forhindret i å komme, bar Jorunn fram hilsen fra henne med ønsker om det beste for kvelden samtidig som hun overrakte en stor bukett røde roser.

Fadderbarn søster Bodil Ystad tok så ordet og takket for at hun hadde blitt spurt om å være med i logen. Hun hadde fått gode råd og mye kunnskap av sin fadder og takket henne for god støtte før hun overrakte en gave.

Så var det gruppe 6 sin tur. De fremførte en egenprodusert sang av det humoristiske slaget. Veteranens allsidige evner og egenskaper var flettet inn, og hennes lette væremåte, gode replikker og miljøskapende evner ble poengtert.

Til slutt takket veteranen for en fin opplevelse i logesalen og Storrepresentant Karin Erle for gode ord derinne.  Hun takket så koret for sang, gruppe 6 for fint innslag, gruppe 4 for flott borddekking og servering, kokken for god mat og alle søstrene som var til stede og ville dele kvelden med henne. Hun avsluttet med å se tilbake til 1993 da hun ble spurt av søster Grethe Saksvoll om å være med i logen og oppsummerte med at logelivet hadde gitt henne mye både av utfordringer og vennskap.

Dagmarsangen ble sunget før UM Anne Sollie, som hadde ledet bordsettet med stø hånd, takket gruppe 4 og alle søstrene for samværet.

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost: odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no
Personvern