Br. Bjørn Johannessen fra loge nr. 64 Olaf Hallan hadde sørget for at vi kom med pomp og prakt, med europeisk Stor Sire Harald Thoen og frue, godt assistert av vår Storrepresentant Tore Jernberg og seks av våre fruer med i følget.

Vertskapet hadde ordnet med plass på hovedstadens eldste restaurant i Gamlebyen tirsdag kveld, der også noen av våre svenske brødre, bl.a. OM Hans Ryden, var med. Det ble en festlig aften, regn og grått vær til tross.

Onsdag morgen gikk turen til idylliske Fjederholmarna, et fantastisk sted, som frister til gjenvisitt på en varm sommerdag – det var langt fra varmt denne dagen!

Om kvelden ble vi ført inn i den storslåtte logesalen, der mer en 100 brødre var benket for å følge tildelingen av 25-års Veteranjuvel til to av brødrene. Etter en vel redigert tildeling, sang vår dirigent Leif Birkeland og deretter koret, akkompagnert av vår br. Leif H Andresen.

Til brodermåltidet kom også våre damer, som hadde fått omvisning i huset under logemøtet. Damene og norske brødre ble spredt rundt blant våre svenske venner, og vi inntok et velmakende måltid etter å ha sunget begge nasjonalsangene. Veltalende brødre med Europeisk og Svensk Stor Sire i spissen gjorde kvelden ekstra høytidelig.

Koret skiftet til sine burgunder vester og sløyfe, og etter solo av vår dirigent kunne vi framføre våre sanger til stor begeistring fra publikum. Vi mente å avslutte med ”Slavekoret fra Nebucanesar”, men her måtte vi bare til med ekstranummer.

En uforglemmelig aften ble avsluttet med at kveldens fire blomsterbuketter ble delt ut til de to veteraner, til dirigent Leif Birkeland og br. Bjørn Johannessen som hadde fått det hele i stand.

Klikk for større bilde Klikk for større bilde
Klikk for større bilde
br. Bjørn Johannessen
Klikk for større bilde