Klikk for større bilde

Fem logebrødre fra loge nr. 105 Østhav reiste med bil fra Vadsø til Haparanda, ei strekning på 730 km en vei, på gjenbesøk til vår vennskapsloge nr. 89 Tornedalen. Fra Finnmark kom også fire logebrødre fra loge nr. 55 Varanger, Kirkenes og tre logebrødre fra loge nr. 102 Svanen, Alta.

Vi ble vel mottatt av våre svenske logebrødre ved ankomst Haparanda. Lørdags formiddag ble vi med på en busstur med OM Lars Suo i 89 Tornedalen som guide. Vi ble kjent med HaparandaTornios historie som er både interessant og lærerik. Haparanda og nabobyen i Finland Torneo er i dag to byer som er integrert på en meget vellykket måte.

Med bakgrunn i at logebygningen i Haparanda også benyttes av den finske Loge nr. 35 Lapinvouti fra Tornio, har det vært en tradisjon at den svenske og finske Stor Sire har møttes nettopp i logelokalene til vår svenske vennskapsloge. Denne helgen hadde også vår norske Stor Sire Morten Buan tatt turen til Haparanda for å møte sin svenske og finske kollega.

Lørdags kveld var det Veteranaften med tildeling av veteranjuvel til 4 svenske og 2 finske logebrødre. Det deltok om lag 100 svenske, finske og norske logebrødre på møtet. Den svenske Store Sire Anders Lundgren tildelte veteranjuvelen til de fire svenske veteranene, mens den finske Store Sire Tapio Katajamäki tildelte veteranjuvelen til de to finske logebrødene.

Det var et stilfullt og vel gjennomført møte. Vi følte alle at det var en berikelse å få overvære veteranmøte i vår vennskapsloge.

Det etterfølgende festmåltid i Logehuset var en kulinarisk opplevelse av de sjeldne. Ved taffelet ble det servert reinkjøttsuppe med mye godt tilbehør. Dette var en rett som smakte herlig. En tradisjonstro aften med taler, sang, god mat og meget god stemning.

Vi brødre fra loge nr. 105 Østhav vil rette en varm takk til vår vennskapsloge nr. 98 Tornedalen for en minnerik helg.