Klikk for større bilde

Han har sine røtter på Færøyene, og full av entusiasme inviterte han logemedlemmer med bekjente til en tur til Færøyene i slutten av mai 2012.

I tillegg til et omfattende tilbud på utflukter og aktiviteter, ble alle Odd Fellow medlemmer invitert til logemøte i Loge nr.1 Ambolturin i Torshavn.

Dette slå så godt an, at det ble satt opp et eget charterfly fra Rygge til Torshavn.

Det var 87 som fulgte oppfordringen, og de ble fordelt på 2 hoteller i Torshavn.

Opplevelsene sto i kø for deltagerne. Og at det slo til med sommervær de 6 dagene, gjorde ikke oppholdet mindre minneverdig.
Brødre og søstre fra logene i Moss, fra Ski og fra Lysekil med sine respektive og venner fikk blant annet oppleve Kirkjubø, hvor baglerkongen Kong Sverre vokste opp. Tur rundt noen av øyene med seilskute, flere bussturer hvor man fikk oppleve og beundre det fantastiske færøyske landskapet og oppleve færøyske ull- og strikketradisjoner.

Klikk for større bilde

Mange benyttet seg også av det gratis busstilbudet som fantes innenfor Torshavns grenser, eller et billig busstilbud til noen av de 18 øyene som Færøyene består av.

Fredag 25. mai var det ca 60 besøkende til Loge nr. 1 Ambolturins logemøte. Noe av møtet gikk på dansk og noe på færøysk språk. I tillegg til et vanlig logemøte, ble det gitt litt historikk og noen korte hilsningstaler. Dette besøket ble hilst med glede i en loge hvor det er ca 20 brødre tilstede i hvert møte.
Etter logemøtet møttes alle i det gamle teatret i Torshavn til festsamvær. Her var det tre retters middag, med avec. Det ble holdt en rekke taler, de drøyt over 100 deltagerne var med på klassisk færøysk ringdans, og det ble knyttet en rekke kontakter på tvers av landegrensene.

På turen mot flyplassen på øya Vågar søndag 27.mai, valgte mange å overvære 1. pinsedags gudstjeneste i Sandavåg kirke på Vågøy. Gudstjenestens språk var færøysk, men det gikk godt an å følge med. I tillegg fikk deltagerne oppleve en barnedåp, en lokalhistoriker som fortalte om kirken, Vågøy og et lite tverrsnitt av Færøyenes historie.
Etter dette ble det en snartur innom krigsmuseet.

Drøye halvannen times flytur til Rygge avslutttet Loge nr. 18 Varnas vellykkede besøk til loge nr 1 Ambolturin på Færøyene.