De tilreisende trøndere fikk sammen med et stort antall brr (med følge) fra Loge nr. 6 Rune oppleve operaen La Traviata. I 2009 ble det hele gjentatt med operaen Maskeballet av Verdi, og i 2010 var det Den glade enke som sto på repertoaret. I 2011 måtte man dessverre ta en pause ettersom erværdige Festiviteten i Kristiansund gjennomgikk en solid restaurering.

Det var derfor en glede på nytt å kunne invitere til operasamling i februar 2013, og bortimot 100 brr. og gjester fra logene i Kristiansund, Sunndalsøra, Molde og Trondheim fikk oppleve den forholdsvis ukjente opera «Konge for en dag» av Guiseppe Verdi.  I 2013 er det 200 år siden Verdi ble født, og i jubileets ånd kunne man presentere et av hans mer ukjente verk, komponert i 1840. Penger, kjærlighet, ekteskapsforviklinger og storpolitikk blandes med sang, musikk og visuell prakt til en fargerik festforestilling som ble meget godt mottatt.

Etter forestillingen var det tradisjonell operafest i Kristiansundlogenes lokaler, og menyen var selvfølgelig den samme som den har vært hvert år, avkokt klippfisk med tilbehør (gulrotstuing og bacon). Hva annet kan man servere i «klippfiskbyen» Kristiansund. ”Nidaros blandede guttekor” fikk slippe til med velvalgte sanger også denne gang, og mottok velfortjent applaus.


OM Magne Grav (loge nr. 6 Rune)
og OM Paul Tore Hulsund (loge nr.
109 Nidaros) med sine respektive

Brr Ole Lie og Anton Monge fra
loge nr. 6 Rune med fruer

Olav Trygvason fra loge 
nr. 109 Nidaros var med 
og satte sitt preg på festen


Hr Trygvason benyttet
anledningen til å gi heder og ære
til Eks OM Ole Neerland fra loge
nr. 6 Rune samt Eks OM Arnfinn
Jørgensen fra loge Nidaros for
deres iherdige innsats for at
operatreffene er blitt en tradisjonFeststemte operaelskere fikk også
prøve sangstemmen