Community Hall som bygges i barnebyen i
Ngabu vil være til glede både for barnebyen,
SOS-familieprogrammet og lokalbefolkningen
i Ngabu. Her er et bilde fra feiringen av
grunnsteinsnedleggelsen i
oktober 2011.
(Foto: Bjørn Owe Holmberg)

For å legge til litt ekstra spenning i fase 3 av Sammen for barn i Malawi, ble det lagt til et konkurranseelement. Det gikk ut på at Ordenshuset som samlet inn mest penger per medlem i løpet av innsamlingsaksjonen, skulle få navnet sitt på barnebyens Community Hall. Dette er et samfunnshus som vil bli brukt til alle fellesaktiviteter i barnebyen og familieprogrammet. Tanken er også at huset skal brukes til aktiviteter hvor lokalsamfunnet inviteres inn, og på den måte bidra til fellesskapet og integrering.

Odd Fellowhus på Vestlandet trakk det lengste strået
Etter at alle beløp er talt opp og delt på antall medlemmer, ble det klart Odd Fellowhuset i Sauda får æren av å gi sitt navn til samfunnshuset i Ngabu. De samlet inn 698 kroner per medlem i fase 3. Rebekkaloge nr. 68 Linnea og Odd Fellowloge nr. 41 Skaulen har grunn til å være stolte av innsatsen.

– Søstrene og brødrene hos oss har gjort en fantastisk jobb og alle var villige til å stille opp og bidra. Vi satt på stand nesten hver dag i løpet av innsamlingsaksjonen, sier Aud Haraldsen fra 68 Linnea, som var leder av aksjonsgruppen i Sauda.

Det bor rundt 4000 innbyggere i Sauda, og Odd Fellow-medlemmene opplevde en overveldende respons fra lokalsamfunnet.

– Vi vil takke lokalbefolkningen i Sauda. Alle som vi møtte var så positive og ville gi et bidrag. Mens vi hadde håpet på et resultat på 20 000 kroner, endte vi på et sluttresultat til innsamlingsaksjonen på over 40 000 kroner, sier en entusiastisk Aud Haraldsen.

Per Ellingsen fra 41 Skaulen var PR-ansvarlig i aksjonsgruppen i Sauda. Han ble positivt overrasket over at de vant.

– Da navnekonkurransen ble lansert på den regionale samlingen, tenkte vi at vi med bare to loger var for få til å kunne vinne, derfor dette føles som ekstra bonus. Men vi ble tent til å gjøre en innsats og vi fikk logene og lokalbefolkningen med på laget. Det var ikke først og fremst på grunn av navnekonkurransen at vi gjorde en innsats, men at vi vant forteller at det nytter å hjelpe selv om vi er små loger. Vi fikk også til en lysmarkering i desember og har hatt stor pressedekning, så dette prosjektet har vært vellykket fra A til Å. Jeg vil også få returnert takken og takke sekretariatet hos SOS-barnebyer.

SOS-barnebyer med prosjektleder Kate Bergersen er dypt takknemlige for den innsatsen Odd Fellowhuset i Sauda har lagt ned i alle tre fasene av samarbeidsprosjektet Sammen for barn i Malawi. – Vi vil gratulere søstre og brødre med å få navnet til Ordenshuset sitt på samfunnshuset i Ngabu, og det er veldig gøy å se at det var et Ordenshus som har vært aktivt med på alle fasene til prosjektet som gikk av med seieren til navnekonkurransen, sier Kate Bergersen.

Stor Sekretær og prosjektleder hos Odd Fellow Ordenen er mektig imponert over innsatsen til søstre og brødre i Sauda: - Nettopp fordi at dette beviser at selv om man ikke er et stort antall medlemmer på stedet, har dette i høyeste grad engasjert våre Ordensmedlemmer i Sauda og deres lokalsamfunn.  Ordføreren i Sauda engasjerte seg virkelig også i dette prosjektet og det slo meget positivt ut. Gratulerer så mye til alle som gjorde dette mulig i Sauda, - det nytter!


Deltakere fra Ordenshusene i Nord
Hordaland på regional samling i Haugesund i
februar i år.
(Foto: Anne Elin Kleva) 

Mange må takkes!
Det er mange Ordenshus som la ned en stor innsats og fikk flotte resultat under innsamlingsaksjonen i våres. De to ordenshusene som lå nærmest Sauda i navnekonkurransen var Odd Fellowhuset i Sandane som samlet inn 572 kroner per medlem og Odd Fellowhuset i Fagernes som samlet inn 517 kroner per medlem.

SOS-barnebyer takker alle Ordenshus som organiserte innsamlingsaksjon i sitt lokalmiljø og som, hvis frøene fra solsikkeposene faktisk havnet i jorden, bidrar til å gjøre sin kommune gulere denne sommeren.