Turens formål var besøk i loge nr 1 Bergthora.

Som første opplevelse ble Den Blå Lagune utforsket – varmt bad i flotte omgivelser. Turen videre gikk gjennom landskap med geotermisk aktivitet og svovellukt. En spennende start på dager fulle av nye inntrykk!

Fredag var vi invitert til omvisning i logehuset på formiddagen etter en guidet- bli litt kjent -rundtur i byen. Søstre fra loge nr 1 Bergthora ønsket oss velkomne med et velsmakende måltid før vi så fikk en grundig og interessant omvisning i det innholdsrike logehuset av søster Arny Gudjohnson.   Det var godt å bli litt kjent med det huset der vi skulle møte så mange nye søstre senere på kvelden. Samtidig ble også verkstedet i underetasjen behørig besøkt. Der lager søstrene gjenstander for salg til bl a julemesser. Mye pent – og de norske søstrene lot seg friste.

Kveldens møte var tildeling av Eks OM nål til en søster. Vi var ca 150 søstre samt en bror med Rebekkagradene, hovedpersonens ektefelle, til stede på møtet. Eet fantastisk flott og presist gjennomført møte! Gangen i møtet var gjenkjennelig, litt av språket kunne en forstå, men vi opplevde også element som var helt nye for oss. Selve tildelingen av Eks OM nålen var en ny opplevelse for oss. Hele møtet gjorde et uforglemmelig inntrykk på oss! Deretter var det middag i byens rådhus med introduksjon til islandsk sangtradisjon, god mat og drikke, taler og livlig prat på nordisk. Vennskap ble knyttet på tvers av landegrenser – søsterfelleskapet opplevdes som godt!

Leir nr 1 Thorhildur har sine møter 2. lørdag i måneden kl. 11. Dermed var noen av oss heldige også å få med oss et leirmøte i Reykjavik sammen med mange gode islandske matriarker!

De neste dagene var det rundturer til Gullfoss, Geysir, Thingvellir og til Snorres Reykholt, Lavafossene og til Johanna med geitene.  Dette ble dager med naturopplevelser som gjorde inntrykk på oss alle.

Positiv oppsummering av turen vår

  • søstrene i distrikt 19 ble bedre kjent med hverandre på tvers av logetilhørighet!
  • Vi opplevde et godt fellesskap med islandske søstre i gjenkjennelige omgivelser og former med innslag av nye element!
  • Våre forventninger til logemøtet og opphold ble til fulle innfridd!
  • Island er vel verd et besøk både som logemål og opplevelsesmål!

Stor takk til søstrene i loge nr 1 Bergthora som så gjestfritt og varmt tok i mot oss 70 norske søstre fra distrikt 19 Nord-Rogaland! Også stor takk til «Reisevalg» for et godt opplegg!

Vel hjemme ble det uttrykt ønske om en ny tur for logene i distrikt 19 – kanskje bør dette bli en tradisjon.