På forhånd var det bestemt at overskuddet i sin helhet skulle tilfalle Barnas Stasjon. Hele 80.000 kroner kan dermed overføres til dette flotte hjelpetilbudet som Blå Kors i Kristiansand driver.

Av Ivar Eidsaa

Alle de fem logene i Kristiansand, de tre Odd Fellowlogene og de to Rebekkalogene, ble tidligere i år enige om å gå sammen om å arrangere et felles julemarked, hvor inntektene i sin helhet skulle tilfalle et veldedig formål i byen.
- Det var stor enighet om at overskuddet skulle tilfalle Barnas Stasjon i Kristiansand, sier OM i Loge nr. 89 Skagerak, Frank Ellefsen.

Formidabel innsats
 


For barna var det lagt opp til flere aktiviteter. Ansiktsmalingen slo
svært godt an.

Se flere bilder fra julemarkedet

I høst har et stort antall mennesker lagt ned en formidabel innsats. Det er blitt sydd duker og skjerf, sokker og løpere. Det er blitt bakt. Syltetøy er blitt laget. Et stort antall mennesker har i tillegg vært rundt og skaffet det som var nødvendig for at bordene i salgsbodene kunne bli så variert som mulig.
På selve markedsdagen, lørdag 15. november, spilte ikke værgudene helt på lag. Men det la ingen demper på oppslutningen. Allerede da markedet åpnet i logehuset i Festningsgaten 2 klokken 10.30, var det god pågang. Den bare økte på, og tidvis var det stappfullt både i kafeen som var anlagt for anledningen i 2. etasje, og i 1. etasje hvor salgsbodene var å finne.
Salget gikk forrykende, og i forgården hadde en gjeng fått opp et stort partytelt, hvorfra det ble stekt lapper, servert pølser og fårikål. De besøkende lot seg ikke be to ganger. Salget gikk strykende også der.

- Et fantastisk resultat
Hver hele klokketime var det auksjon, med et bredt spekter av gjenstander. Nettbrett, mobiltelefon, litografier og mye, mye mer ble auksjonert bort. Det ble etter hvert klart at omsetningen på markedet ville bli meget god. Det viste den seg også å bli. For da alt var talt opp, viste det seg at 80.000 kroner kan overføres til Barnas Stasjon.
- Vi er meget glade for det flotte oppmøte. Jeg må også berømme de mange som har gjort en så flott en innsats i forkant og under avviklingen av julemarkedet, sier Frank Ellefsen.
- Dette er bare et fantastisk resultat. Det er ikke til tro. Pengene fra markedet gjør at vi kan nå enda flere med den hjelpen vi ønsker å gi, sier daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim, i en kommentar.