DSS Dag Runar Pedersen
fortalte om Nupens symbolikk
og kunstverk i Søm kirke

Søm kirke ble reist i tett samarbeid med den «blå kunstneren» Kjell Nupens frise, bestående av 20.000 glassbiter med tema «Fra mørke til lys».  Når solen spiller inn på frisen, dannes et fargespekter i kirkerommet som er helt fantastisk. 

Da organisten Reidar Skaaland stemte i Toccata i d-moll av Johann S. Bach, ble stemningen satt i kirkerommet.  En kraftfull start på tema for kveldens konsert.  DSS Dag Runar Pedersen tok oss verbalt med på en reise i Kjell Nupens symbolikk i Søm kirke, en vakker fortelling som vitne om en kunstner som skapte noe større enn vi i dag kanskje helt forstår betydningen av.

Søster Lisbeth Christoffersen sang deretter «Blå Salme» av Erik Bye og Henning Sommerro, til akkompagnement av Reidar Skaaland

Konserten fortsatte så videre med fiolinisten Ragnhild Ek Zeiler og Reidar Skaaland.  Publikum fikk nyte Panis Angelicus før flygelet ble inntatt og salmen «Å salige stund uten like» fylte kirkerommet med fiolintonene sammen med flygelet.  Og slik kom den ene nydelige melodien etter den andre. Publikum satt henført, nøt og så ut til å få akkurat det pusterommet konserten var tenkt til å være.


DSS Selle Marie Horntvedt gir oss en
betraktning om våren, sommerens komme og
muligheter

DSS Selle Marie Horntvedt ga oss noen gode betraktninger om våren og sommerens komme.  I en velformulert og reflektert tale tok hun oss med på en reise til de fantastiske muligheter som finnes.  Våren signaliserer noe nytt, i livet – i farger – i temperatur.  Og gleden over alt dette vakre må stemme i våre sinn, slik at vi tar vare på mulighetene.

Konserten fortsatt deretter med den kraftfulle salmen «Hellig, hellig, hellig».   Ragnhild Ek Zeiler spilte solo «Sorgen og gleden» i et egenkomponert arrangement som virkelig viste hva som bor i denne flotte musikeren.

Skaaland flyttet seg så over til flygelet igjen og spilte sin egen komposisjon «Himmel» før duoen avsluttet konserten med 2 stykker av Rolf Løvland.

  • Dette var en fantastisk konsertopplevelse og ga meg akkurat det pusterommet jeg behøvde, uttalte en av publikummerne.Fantastisk musikk, et fantastisk byggverk og en hyggelig ramme.Dette håper jeg dere gjør flere ganger i Ordenens regi.

140 publikummere ga et pengemessig overskudd som blir overført til Ordenens lokale aksjonen for Barnas Stasjon i Kristiansand.


Krusifikset.  Den korsfestede
Kristus som gjennom lyset blir
til den oppstandende i
skyggen på veggen.

Sr. Lisbeth Christoffersen
synger «Blå salme» av Erik
Bye

Zeiler

Fra mørke til lys