Undermester Ivar Anton Svendsen og undertegnede tok turen til Ytre Namdal Videregående Skole hvor vi ble godt mottatt av assisterende rektor Tor Haugland.

Alle de tre finalistene – Sofie Holm Aspmo, Haldis Ulsund og Fredrik Bratland var tilstede – sammen med journalister fra begge lokalavisene og representanter fra skolen. Elevene var ved en tidligere sammenkomst i første halvdel av februar orientert om resultatet, men vinterferie og diverse praktiske forhold gjorde at den offisielle høytideligheten måtte utsettes.

Assisterende rektor ønsket alle velkommen hvorpå undertegnede kort fortalte om begge logene i Ytre Namdal samt litt mer detaljert om UNP. Elevene ble rost for sin gode innsats og skolen for sin store imøtekommenhet.

Så ble de to unge damer, Sofie og Haldis kalt fram og tildelt diplomer og hver sin bankremisse pålydende kr. 750,- for sin delte 2. plass i en svært så jevn konkurranse.

Vinneren, Fredrik, ble deretter kalt fram og tildelt sitt diplom som vinner – og forsamlingen ble orientert om premiens innhold – 2 ukers reise til USA/Canada med fokus på besøk i FN og dens virke og utfordringer.

Juryens vurdering ble referert - at alle tre ville ha vært verdige representanter for distriktet vårt - men små detaljer gjorde at Fredriks bidrag ble vurdert som det beste. Odd Fellow var representert i juryen med en søster fra loge nr. 112 Barbro Haffsfiord og en bror fra Loge nr. 73 Namsen som Distriktets representant.

Etter prisutdelinga gikk snart samtalen lett mellom de tilstedeværende mens vi koste oss med juice, kaffe og kaker. Temaene varierte fra Den Gyldne Leveregel til mulig utfall av VM-stafetten.

Samværet ble avsluttet med utendørs fotografering i det for dagen strålende været. Så da fikk både vi – med våre mobiler – og journalistene – med litt mer avansert utstyr – sine bilder.


Fra venstre: Haldis Ulsund, Fredrik Bratland og
Sofie Holm Aspmo

De samme dyktige lokale ungdommer sammen med
en stolt Overmester