For 1,5 år siden bestemte jeg å flytte til varmere strøk, nærmere bestemt til Spania. Men etter tre måneder ble det litt stusselig og min gode venn Jan Trandal i Thailand ble kontaktet. Han hadde tilfeldigvis en ledig leilighet og tre dager etter flyttet jeg til Jomtien, utenfor Pattaya, og her har jeg vært siden.

Men så var det dette med savn, hva savner man når man bor i utlendighet? Her i Jomtien får man alt ifra kjøttkaker og pinnekjøtt til brunost og vafler. Mange norske barer, restauranter og puber, og på Sjømannskirken treffes nordmenn til Lørdagsgrøten eller til tidligere nevnte vafler.

Jo, Logen er et savn. Etter 18 år sammen med gode brødre i 22 Thomas Wildey og sammen med mange gode søstre og brødre med tilhørighet i Stortingsgt 28 så blir et slikt samvær et savn.

Ideen om å starte en Odd Fellow Klubb kom nesten av seg selv på en bedagelig dag over en liten prøvesmaking av thailandsk rødvin. Min gode venn Jan Trandal be igjen kontaktet med spørsmål om det lot seg gjøre å reserve et bord til 10-12 personer hver tirsdag i hans restaurant Garden. Møtested ble dermed bestemt og første møte ble fastsatt til tirsdag 8.januar 2019. 3.januar ble Facebookgruppen Odd Fellow Thailand opprettet og har pr 1.februar 140 medlemmer.

Vi har nå hatt fire møter og er ca 8-10 personer som samles til en hyggelig klubbkveld. Vi har søster Marit Vetås som økonomiansvarlig, og vi har besluttet å støtte Sjømannskirken i Pattaya og bror Oskar Jørgensens prosjekt for funksjonshemmede barn i nord Thailand.

Men, vi vokser og gror og når et par praktiske detaljer er på plass så kan vi kanskje begynne å se oss om etter et klubblokale med dertilhørende fasiliteter.

Håper vi ses.
Med Broderlig hilsen i Vennskap Kjærlighet og Sannehet
Jørn Mood
Eks.OM 22 Thomas Wildey