Lørdag 15.november gikk alle losjene i Kristiansand sammen om å arrangere julemarked. Det er første gang alle losjene går sammen om et slikt arrangement, bakgrunnen for dette er å samle alle gode krefter inn mot et formål. Valget falt på barnas stasjon som drives av Blå Kors i Kristiansand.

På lørdag var været ikke helt som ønsket men driftige losjemedlemmer hadde rigget Festningsgate 2 til et fanatstisk marked. I første etasje bugnet det av julevarer, hjemmelaget mat, håndarbeide i alle farger og fasonger og et premiebord med de fllotteste gevinster. Ute var det rigget et mattelt som serverte gløgg,pølser,lapper og ikke minst hjemmelaget fårikål av villsau. Og i andre etasje bugnet kakebordet med fristelser. Så her ble alle sanser pirret til god førjulsstemning.

 

Da det nærmet seg åpning kl 10.30 var det mange bekymrede arrangører som lurte om det i det helet att ville komme folk, været var jo dårlig og det var jo mange andre som også hadde marked samme dag. Men alle negative tanker ble raskt snudd, plutselig var huset fullt av folk i alle aldre. Det ble handlet varer, solgt lodd og servert kaffe, vafler og kaker i et utrolig tempo. Alle timetrekningene av lodd ble utsolgt med den gang og flere av varene forsvant som dugg for solen. Så dette var virkelig et marked helt i tråd med intensjonen. Og ute trosset stadig flere og samlet seg i teltet for en god prat og en smakebit av sauen.

Og da det hele var over satt losjene igjen med et pent overskudd på 80.000 kroner som uavkortet går til formålet.

Vel blåst og tusen takk til alle søstre og brødre som bidro til å gjøre dette til en minnerik dag.

Her er en lenke til Blåkors i Kristiansand hvor dere finner mer stoff og mange fine bilder fra arrangementet

http://www.blakorskrs.no/2014/11/15/80-000-til-barnas-stasjon-i-kristiansand/