Av Ivar Eidsaa

 

- Alle logene i Kristiansand har jo ulike prosjekter man samler inn penger til, sier OM i Rebekkaloge nr. 7 De Hvite Liljer, Rita Landsverk.

- Vi ønsket å gå sammen om et felles prosjekt for på den måten å kunne samle inn et større beløp som vi kunne gi til et prosjekt vi alle ønsket å støtte, sier OM i Loge nr. 89 Skagerak, Frank Ellefsen.

- Ved å gå sammen om et prosjekt blir vi bedre kjent med hverandre, og vi får profilert Odd Fellow Ordenen utad på en god måte, sier OM Anne-Berit Lande i Rebekkaloge nr. 56 Camilla Collett.

 

- Vi var ikke i tvil

 

- Vi var ikke i tvil om hvilket prosjekt vi ønsket å støtte. Det måtte jo bare bli Barnas Stasjon, dette tilbudet som Blå Kors i Kristiansand driver, sier Storrepresentant Agnes Gjellestad i De Hvite Liljer.

Som sagt, så gjort, i slutten av november kunne samtlige loger i Kristiansand ønske byens befolkning velkomment til rett og slett et stort og svært innholdsrikt julemarked. Bordene i de ulike salgsbodene var velfylte. Hver time ble det gjennomført timesauksjoner med en rekke flotte produkter.
I forgården stod en gjeng fra Loge nr. 89 Skagerak og stekte lapper. Ikke minst var fårikålen, laget på kjøtt fra villsau, svært populær.

- Vi hadde laget nærmere 50 liter og trodde det skulle være nok. Men det ble det ikke, smiler UM Hjalmar Kåløy.

Da dagen var over, hadde flere hundre besøkende vært innom.

 

Overskudd på 80.000 kroner

 

- Da opptellingen var unnagjort, havnet vi ut på 80.000 kroner, sier UM i Loge nr. 28 Agdesiden, Jonny Tellefsen.

Da Blå Kors Kristiansand inviterte til en felles foredragsettermiddag i samarbeid med Næringsforeningen Kristiansandsregionen, var en god gjeng fra Odd Fellow Ordenen i Kristiansand representert.

Etter først et foredrag med Viperstrener Gunnar Pettersen, og deretter med Kjetil Kristoffersen som er en av landets mest ettertraktede foredragsholdere, ble OM Frank Ellefsen bedt om å komme på scenen.

 

Dypt takknemlig

 

- Vi er glade for å kunne overrekke denne gavesjekken. Den er dere vel unt, sa Ellefsen.

- Vi er dypt takknemlige for gaven. Den gjør at vi kan gi et enda bedre tilbud til barnefamilier i en sårbar situasjon, sa daglig leder for Barnas Stasjon Kristiansand, Anne-Randi Hanssen.

- Vi har besluttet å gjennomføre et nytt julemarked neste år. Og nå kan du gjette hvilket prosjekt vi da vil støtte, smilte Ellefsen, før sjekken ble overrakt.