logo

Søk

Kurs for nye embedsmenn i Distrikt nr.17 Nord-Trøndelag

Rebekka Distriktsråd inviterte til kurs for nye embedsmenn i Steinkjer 3. og 4. oktober 2015.

Kurset ble holdt i Odd Fellow Huset i Steinkjer, og i egnede kurslokaler, velvillig utlånt til formålet, av logebrødre i to næringslokaler like ved logehuset. Der var det hjelp med tilrettelegging for de gruppene som trengte tilgang til internett. Vi hadde to grupper i eget hus, og fem grupper eksternt.

De tilreisende fra Oslo, Vikna, Namsos og Levanger, overnattet på Tingvold Park Hotel, rett ved kurslokalene. Det er seks Rebekkaloger og en Rebekkaleir i distrikt 17. Det var starten av høstferien i distriktet vårt, men det var god påmelding til kursdagene.

Humørfylt forberedelse og servering både lørdag og søndag

Søstre fra de to logene på Steinkjer var involvert i de praktiske forberedelsen, med alt fra å handle inn på forhånd, være med under gjennomføringen, og å ta de siste rundene med opprydding etter kursslutt på søndag. Noen søstre var bl.a. tidlig lørdag i sving for å ordne de siste gjøremålene før kursstart. De hjalp med å ordne til i logesalen, pyntet kaffebord, smurte snitter, serverte, monterte opp langbord, dekket og pyntet festbord til kveldens middag. Ja, OM Torhild Ramberg og OM Inger Rafelsen hadde kalt inn ekstra søstre fra egne loger, i tillegge til embedsmennene som skulle på kurs, til hjelp både lørdag og søndag.

Logebror og kokk Tore Kulstad sørget for en spenstig meny, og sju logebrødre var engasjert som servitører og hjelpere rundt lørdagens middag.

Kokken forbereder middagen Noen av dem som dekte bord på lørdag Nå kan kurset begynne!

56 kursdeltakere var påmeldt til lørdag.  Søndag var vi noen flere, da aktører i to grader også møtte.
Etter registrering kl.12.00, var det kaffe og påsmurte snitter, før åpning i logesalen kl.12.30.

DSS Astri Kleven Sexe ønsket velkommen, og søstrene ble ropt opp, og presentert gruppevis for hver loge. DSS orienterte kort om programmet for de to kursdagene. Dep. Stor Sire Toril Grundtvig Skougaard holdt så en innledning om hensikten med å arrangere slike kurs. Nøkkelord som kvalitet, kompetanse, kunnskap, kommunikasjon, informasjon, pilotering, engasjement og styrking ble tatt fram og belyst.

De som tok imot på Logehuset og på hotellet Registrering og utdeling av tidsplan gruppeoversikt
Noen av kursdeltakerne

Liste med tidsplan og oversikt over gruppene med hvor de skulle være, navn på instruktører, gruppeansvarlig og påmeldte i gruppene, ble delt ut ved registrering. Alle var bedt om å huske å ta med det nye kursheftet og andre bøker, hefter og protokoller som kunne bli bruk for under kurset.

Fra 13.00- 17.10 var det gruppearbeid. Vi delte oss raskt i grupper.
Ei fellespause med kaffe, kaffebrød og frukt, var satt opp underveis i  gruppearbeidet.

Gruppe Instruktør Gruppeansvarlig Sted
Fung.Eks OM Eks HM Anne-Berit Wanderås Storrepr. Elin Hjemaas 2.etg.Blåbygget, rom 1
OM Storrepr.Karin Bellika Erle   Elektro Nord, rom 1
UM Eks DSS Inger Mari Fosum Storrepr.Ingjerd Kjønsø Elektro Nord, rom 2
Sekr. Eks OM Lillian Mardal Storrepr.Leila Hansen Fossum 2.etg. Blåbygget, rom 2
Skm. Skattm. Bjørg Stene og Skattm.Tove Ness Storrepr. Liv Kristin Hojem Aune 2.etg. Blåbygget, rom 3
CM/Insp. Dep.Stor Sire Toril Grundtvig Skougaard Storrepr. Gunnvor Arnstad Logesal i Bomv.15
Kap. Eks OM Julie Magelssen Storrepr. Kirsten Kolbu Selskapslokalet i Bomv. 15

 

Gruppe UM Gruppe OM

Instruktørene i gruppene hadde forberedt seg svært godt. DSS var innom arbeidsstasjonene i flere omganger under gruppearbeidet. Instruktørene med Storrepresentantene som var gruppeansvarlige, arbeidet aktivt for at deltakerne skulle få godt utbytte av kurset. Det var intens virksomhet og stort engasjement.
Referat med oppsummering fra hver gruppe, sendes DSS, som samler materialet,og sender det elektronisk til enhetene.

Ordning med salg av drikke til maten Lørdagens middagsbord Snart blir det middag
Servitører klare til innsats Dep. Stor Sire, kveldens visevert og DSS Takk-for-maten-tale

Kl.18,30 møttes vi til aperitif. Kveldens festmåltid ble stødig ledet av kveldens visevert, Storrepr Leila Hansen Fossum, med sine medhjelpere, logebrødrene på kjøkkenet.
Vi fikk maritimt grillspidd, fylte tomater og grønnsaker tallerkenservert, med hvitvinssaus og poteter til. Alle kunne kjøpe det de ville ha til drikke i forkant av måltidet, og fikk det servert ved bordet.
OM Marit Woxholt satte farge på kvelden med trekkspillmusikk både til sangene ved bordet, og til allsang og muntre sprell etter måltidet.
Dep.Stor Sire var bedt om å holde et innlegg om Ordensetikettens skikk og bruk ved bordet. Dette ble en nyttig runde med innlegget først, og så åpning for spørsmål.
Kveldens bordtale av DSS, var om det å holde Ordenes verdier og ritualer i hevd i vår tid, relatert til våre personlige historier og verdier. Instruktørene ble også takket med hver sin lysbukett. Til dessert fikk vi riskrem med bringebærsaus og kaffe til. CM Anne Grete Lindstrøm holdt en fornøyelig takk- for- maten- tale, og så var det tid for å takke servitørene og kokken.
Utover kvelden hygget kursdeltakerne seg sammen med god prat og allsang.

Kl.09.00 på søndag hadde vi undervisning i det hemmelige verk m.m. ved Dep. Stor Sire. En slik gjennomgang er svært nyttig. Vi hadde pause med lett servering, før deler av to gradspill skulle vises i salen.

Aktører fra Steinkjer og Levanger viste to av spillene på søndag
God prat mellom logesøstre Høstfine kaffebord var dekket til kursdeltakerne i pausene

To fra Rebekkaloge nr. 86 Angelica framførte selve spillet i Troskapsgraden. Etter dette var det en litt større del av Den Nye Høye Sannhets Grad som ble vist, med CM, Høyre Ass til CM med resipiend, og embedsstolene bemannet. Det var søstre fra Rebekkaloge nr 58 Gudrun som viste dette spillet. Musikkansvarlig var fra Rebekkaloge nr.14. Dagmar.
Etter begge spillene var gjennomført, ledet Dep.Stor Sire evalueringen og oppsummeringen av spillene.
Det var rik anledning til å komme med spørsmål og kommentarer undervegs.
DSS hadde en avrunding av den formelle delen i salen, og takket aktørene som hadde kommet ekstra på søndagen for å delta i spillene. Disse var invitert til å bli med på avslutningsmåltidet.
Kl 14.00 var kurset ferdig. Da var det en flittig stab av kursdeltakere fra Steinkjer, og ekstra innkalte, som ordnet opp i lokalene etter kurshelga.

Vel blåst! Ryddemannskapene klare for avmarsj etter kursdagene

 

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost:odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no