logo

Søk

Tildeling av 25 års Veteranjuvel i Rebekkaloge nr. 4 Pax

Tirsdag den 20. oktober 2015 kunne Rebekkaloge nr. 4 Pax feire at søster Astrid Lervik ble tildelt 25 års Veteranjuvel for trofast medlemskap i vår Orden.

På bildet f.v. OM Astrid Skogmo, 25 års Veteranjuvel Astrid Lervik, Storrepresentant Eli Dolmseth

66 søstre og 4 gjester var samlet for å overvære den høytidelige seremonien som på en verdig måte ble ledet av Storrepresentant Eli Dolmseth.

Søstrene fikk servert et glass sprudlevann i salongen før søstermåltidet. I spisesalen gikk vi til et nydelig dekket bord, kveldens meny var gravlaks med dillstuede poteter og sennepssaus, etter veteranens ønske. Det ble servert kaffe og hjemmebakte kaker i salongen etter måltidet.

Festkvelden ble ellers preget av taler med rosende ord til jubilanten, sanger og god stemning rundt bordet.

I sin tale til jubilanten sa Str. OM Astrid Skogmo blant annet at vår 25 års veteran har utført sine ulike verv i logen på en stødig måte, og at hun stiller alltid sporty opp når hun blir spurt om en tjeneste. 25 år er lenge i et liv, og alle disse årene har gitt henne en god ballast som logesøster. Str. OM gratulerte jubilanten og ønsket henne mange gode logeår fremover. Til slutt overrakte Str. OM de tradisjonelle 3 rosa nelliker som et symbol på Vennskap, Kjærlighet og Sannhet.

Vår nye 25-års veteran takket for den minnerike og høytidelige handlingen i Logesalen. Hun snakket varmt om logen, og det vennskapet hun har opplevd. Hun har lært mye i løpet av 25 år og har etter hvert skjønt dette med losjens ånd og virke, og tatt dette inn over seg og prøver etter beste evne å leve etter disse oppfordringene. Hun håper på mange gode logeår i tiden fremover.

Hovedmatriark Bente Løkken, Rebekkaleir nr. 9 Trondheimen, holdt også tale for jubilanten, hvor hun takket for hennes medlemskap gjennom 15 år. Jubilanten er positiv, raus og omsorgsfull og stiller opp for loge og leir. Til slutt gratulerte hun jubilanten med tildelingen og overrakte henne de 3 tradisjonelle røde roser som et symbol for Tro, Håp og Barmhjertighet.

Søster Gunhild By holdt tale på vegne av «Vannliljen». Hun mintes den gang hun gikk inn i logen og jubilanten var en av de første hun ble kjent med. De har fulgt hverandre gjennom gradspasseringer og har også vært i matkomite sammen. Jubilanten har hatt mange verv i logen, har vært lett å be, og har vært vikar mange ganger. Søster Gunhild By gratulerte med tildelingen og avsluttet talen med å lese et vakkert dikt av G. Brandes.

Det ble en minnerik aften for den nye Veteranen og alle søstrene som var til stede.

Taffelet ble avsluttet med «Vennesangen», med Str. Gunhild By ved pianoet.

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost:odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no