logo

Søk

Tildeling av 25-års veteranjuveler i loge nr. 58 Gudrun

Tirsdag 29. oktober ble det pyntet til fest i Rebekkaloge nr. 58 Gudrun for å feire tildelingen av 25 års Veteranjuvel til to aktive og trofaste søstre, Inger Wold Hallem og Arnhild Aarøe.

De to 25 års Veteranene er foran fra vestre, Inger Wold Hallem og til høyre foran Arnhild Aarøe
Bak fra venstre Overmester Marit Woxholt, DSS Astri Kleven Sexe og bakerst til høyre Storrepresentant Karin Bellika Erle (Rebekkaloge nr. 14 Dagmar).
Fotoet er tatt av: Augusta Pettersen.

45 søstre og 5 gjester var samlet inne i logesalen for å ta del i den høytidelige seremonien.

CM Eva Hagen Strugstad førte DSS Astri Kleven Sexe og Fung. Stor Marsjall Karin Bellika Erle inn i logesalen. DSS Astri Kleven Sexe overtok forsetet, og Fung. Stor Marsjall Karin Bellika Erle ledet /førte veteranene.

UM Gunn Karsen Roel leste Veteranenes vita i henholdsvis loge og leir.

DSS foretok den høytidelige tildelingen. Hun talte godt til Veteranene som nå har visdom og erfaring fra et 25 års langt logeliv, og de er gode representanter på hva Vennskap, Kjærlighet og Sannhet innebærer.

Den høytidelige handlingen i logesalen bidro til å skape en stemningsfull og gripende stund for Veteranene og alle som var tilstede.

Det var dekket et flott festbord i spisesalen for Veteranene, der OM Marit Woxholt ønsket velkommen til bords og overlot deretter ansvaret for taffelet til visevert og UM Gunn Karlsen Roel. Hun ønsket også våre nye Veteraner Inger Wold Hallem og Arnhild Aarøe, DSS Astri Kleven Sexe, OM Marit Woxholt, gjester og egne søstre velkommen og ledet oss elegant gjennom taffelet ved å binde sammen taler og sanger med små vers og anekdoter.

Etter ønske fra Veteranene ble det servert gravet laks med dillstuede poteter og en frisk salat og dertil egnet drikke. Serveringsdamene var pyntet og kledd i ren ” Downton Abbey” stil.

Taffelet ble innledet med Logesangen, skrevet av vår kjære logesøster Eks DDRP Bjørg Julie Nestvold.

OM Marit Woxholt talte og gratulerte Veteranene som meget aktive og allsidige søstre. Hun avsluttet talen med diktet Høsttanker av Knut Toft og takket for 25 aktive år med å gi 3 rosa nelliker til hver av Veteranene.

Hun rettet også en takk til DSS Astri Kleven Sexe og Karin Bellika Erle for deres bidrag til en vakker seremoni, med en liten oppmerksomhet.

Deretter ble ”At jorden er en stjerne” sunget med tonefølge av OM Marit Woxholt på trekkspill.

Gjest Storrepresentant Gunnvor Arnstad fra Rebekkaloge nr. 129 St. Brictiva gratulerte Veteranene med dagen og rettet en spesiell hilsen til Inger Wold Hallem da de gikk inn i logen sammen og har beholdt et godt vennskap. Hun henviste også til historiske begivenheter som fant sted i 1990.

”Fadderbarn” og Eks OM Liv Ragna Elden holdt også tale til Veteranene, også hun hadde en spesiell hilsen og takk til Arnhild Aarøe som inviterte henne med inn i logen og fellesskapet, ble hennes fadder og fulgte henne tett opp gjennom årene.

Det var videre taler av Veteranene søster Inger og søster Arnhild. Begges faddere er døde, men de ble minnet og hedret med gode historier. Søster Inger takket for den høytidelige og rørende opplevelsen i logesalen og takket for fellesskapsfølelsen med søstrene.  Dette var Inger svært takknemlig for. Hun avsluttet sin tale med et nydelig dikt om viktigheten av vennskap.

1.vers gjengis her:

Vennskap
Vennskap er som et lite frø
Hvis det ikke pleies vil det visne og dø.
Vennskap trenger varme, hvis det skal gro.
Det vokser i fred, gjensidig tillit og tro

Søster Arnhild takket for en fin ramme rundt seremonien og fine ord om hva som førte henne inn i logen og hva logen har betydd for henne og hennes ønsker for framtida. Talen ble avsluttet med

Irsk velsignelse
Må veien reise seg for å møte deg,
Må vinden alltid komme bakfra.
Må solen skinne varmt på ditt ansikt, og regnet falle stille på dine åkrer
Og til vi møtes igjen må Gud holde deg i sin hånd

Festmiddagen ble avsluttet med gode og velvalgte ord, både i skjemt og alvor av Eks DSS Liv Margrete Woll som var UM den gangen disse våre søstre Veteranene ble tatt opp i vår loge. Hun berømmet også serveringsgruppa for antrekk, god mat og flott servering.

Etterpå forflyttet søstrene seg nede i kaffesalongen, hvor det ble servert kaffe og nydelig Fruktsalat. Dette ble en perfekt avslutning på et nydelig festmåltid. Veteransangen ble sunget med musikkakkompagnement av OM Marit Woxholt. Det ble også mulighet for en trivelig prat. En hyggelig og minnerik kveld ble avsluttet ved at UM Gunn Karlsen Roel ønsket alle søstrene vel hjem med en oppfordring i god Odd Fellow ånd.

Den beste mosjon for hjertet ditt, er å bøye deg ned og plukke opp en annen.

 

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost:odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no