logo

Søk

Tildeling av 40 års Veteranjuvel i Rebekkaloge nr. 4 Pax

Tirsdag den 5. januar 2016 kunne Rebekkaloge nr. 4 Pax feire at søster Eks OM Laila Gjervan ble tildelt 40 års Veteranjuvel for trofast medlemskap i vår Orden.

Bak f.v. OM Astrid Skogmo, DSS Randi Muri, Storrepresentant Eli Dolmseth,
Foran 40 års Veteranjuvel Laila Gjervan.

68 søstre og 16 gjester var samlet for å overvære den høytidelige seremonien som på en verdig måte ble ledet av DSS Randi Muri.

Etter seremonien fikk søstrene servert et glass sprudlevann i salongen før søstermåltidet. I spisesalen gikk vi til et nydelig dekket festbord, kveldens meny var kokt kveite med tilbehør, etter veteranens ønske. Det ble servert kaffe og hjemmebakte kaker i salongen etter måltidet.

Festkvelden ble ellers preget av taler med rosende ord til jubilanten, sanger og god stemning rundt bordet.

Første taler var str. OM Astrid Skogmo. Hun gratulerte med 40 års trofast medlemskap. 40 år er lang tid og det er ikke alle forunt å få oppleve en slik dag! Jubilantens VITA er imponerende: Hun ble innviet 2. desember 1975, startet som OM’s v. assistent i 1979, så var hun Ytre Vakt, Kasserer, UM, OM fra 1993 – 1995 og vår Loges Storrepresentant fra 2006 – 2011. Hun har også vært medlem av mange nevnder, og hun deltar fremdeles som medlem i Loge Pax’s Finansnevnd. Søster Eks OM Laila Gjervan har vært en trofast logesøster og str. OM fremhevet spesielt den jobben hun har gjort og fremdeles gjør, nemlig veteranens utpregede omsorg for våre eldre logesøstre. Utallige telefoner og besøk har hun foretatt, sendt små hilsener i form av et kort med gode ord på, eller en liten blomst overrakt i all stillhet. Her er jubilanten et eksempel til etterfølgelse for oss alle! Til slutt takket str. OM veteranen for den store innsatsen hun har gjort for logen gjennom 40 år, gratulerte hjerteligst med juvelen, og overrakte de tradisjonelle 3 rosa nelliker som et symbol på Vennskap, Kjærlighet og Sannhet.

Hovedmatriark Bente Løkken, Rebekkaleir nr. 9 Trondheimen, holdt også tale for jubilanten, hvor hun takket for hennes medlemskap gjennom 27 år. Jubilanten er engasjert, alltid lyttende, blid og omgjengelig, en ja søster, med raushet og omsorg for alle, spesielt for eldre søstre. Der har vi alle noe å lære! Til slutt gratulerte hun jubilanten med tildelingen, og overrakte henne de 3 tradisjonelle røde roser som et symbol for Tro, Håp og Barmhjertighet.

Vår nye 40 års veteran takket for den minnerike og høytidelige handlingen i Logesalen. Hun har vært med på mange juveltildelinger gjennom 40 år, men det er veldig spesielt når det gjelder en selv! 40 år er lang tid, men tiden har gått fort, og hun trivdes fra første stund. Videre fremhevet veteranen viktigheten av samarbeid på tvers av logene, og hvor viktig det er å besøke andre loger. De fem årene som logens storrepresentant var travle, men rike og verdifulle år. Til slutt takket veteranen alle som hadde møtt opp for å feire hennes store dag.

Eks OM Åse Johansen gratulerte på vegne av Kaktusene.

Så var det Storrepresentant i Nidelven, Randi Falkmo Bergs tur til å holde tale. Hun fortalte at hun kjente ingen i Logen da hun ble innviet, og Laila var den første hun ble kjent med. De har hatt mange gode samtaler, og veteranen er flink til å gi ros! Til slutt gratulerte hun veteranen med dagen og ønsket lykke til videre.

Kveldens siste taler var str. Kari Wennberg. Hun er et av veteranens fadderbarn, og fremhevet hennes støtte gjennom alle år. Det er i praksis hvordan en god logesøster skal være! Hun gratulerte med dagen og overrakte en vakker blomsterbukett, før hun avsluttet med å takke for maten.

Til slutt overrakte str. OM blomster med hilsen fra fadderbarnet str. Bente Strømmen som ikke kunne være til stede denne kvelden.

Det ble en minnerik aften for den nye veteranen og alle søstrene som var til stede.

Taffelet ble avsluttet med «Vennesangen», med Str. Gunhild By ved pianoet.

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost:odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no