logo

Søk

Den 9. mai ble en spesiell dag for loge nr. 19 Tacita da Eks OM Olaug Aasheim ble tildelt sin 60 års Veteranjuvel

Tildelingen ble utført av Stor Sire Morten Buan

Eks OM Olaug Aasheim reiste i april 1956 fra Kristiansund til Oslo sammen med flere «søstre in spe» for å la seg innvie i Ordenen med det formål for øyet å danne Rebekkaloge i Kristiansund.  I loge nr. 9 Caritas ble de innviet lørdag 21. april og fikk første grad neste dag.  Senere ble søstrene tildelt de resterende grader i Loge nr. 6 Veronica i Ålesund.  Den 23. mars 1958 kunne de instituere den første Rebekkaloge i Kristiansund, nemlig loge nr. 19 Tacita.

60-års Veteranen har vært en aktiv og deltagende søster og har innehatt mange embeder.  Hun var logens OM i perioden 1987-89.  Med sitt blide, vennlige og forsiktige vesen er hun en søster som man lett blir glad i.

Etter den stilfulle seremonien ble det festmiddag og taler.  Drøyt 80 søstre og gjester kunne nyte et smakelig måltid med en privatnemnd som var drillet til fingerspissene.

Bror Stor Sire holdt en engasjerende og god festtale og OM Ellen Morch Olsen holdt tale på logens og egne vegne. Begge overrakte blomster.  Blomster ble også overrakt av OM Grethe Aasprong Sæther fra loge nr. 106 Embla. En rørt veteran holdt også selv tale.  Med musikalsk innslag av to av logens søstre ble det en uforglemmelig kveld for oss alle.

På bildet ser vi 60 års Veteranen, Eks OM Olaug Aasheim, flankert av Stor Sire Morten Buan og OM Ellen Morch Olsen.  Bak står de fungerende Stor Embedsmenn for anledningen – fra venstre: Eks OM Åshild Forbord Olsen, Eks DSS Anne Grethe Laugtug, DSS Karin Midthaug, Eks OM Sissel Stensønes og Storrepresentant Mary Aakvik Mølgaard.

 

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost:odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no