logo

Søk

Tildeling av 50 års Veteranjuvel i Rebekkaloge nr. 51 Fortuna

Onsdag 14. september 2016 ble vår søster Karin Myhre tildelt sin meget velfortjente 50 års Veteranjuvel.

Dette var en stor dag vi hadde sett frem til lenge.

Veteranen sammen med fung. Storembedsmenn
Bak f.v.: Eks DSS Kari Rose, Eks OM Bjørg Kling, DSS Else Byholt, Stor repr., Else Salvesen, Storrepresentant Emmy van der Zalm

Tildelingen ble foretatt av DSS Else Byholt som ledet seremonien etter de nye ritualene våre. Hun hadde med seg følgende fung. Storembedsmenn: som Eks OM fungerte Eks OM Bjørg Kling, som UM Eks DSS Kari Rose, som Kapellan Emmy van der Zalm og som Stor Marsjall Else Salvesen.

50 års Veteranen Karin Myhre ble ledsaget av sin datter Sissel Myhre Bøe gjennom hele tildelingen. Det var en sterk, rørende og flott opplevelse for alle som var tilstede.

Etter endt seremoni ønsket UM Marit Myhre Auestad alle søstrene ned i kjellerstuen. Her ble Veteranen gratulert med klemmer og mange fine ord av søstre og i tillegg fikk vi besøk av vårt kjære mannskor «Østre Gab». Et utrolig hyggelig tilslag på kvelden, og veteranen var strålende fornøyd.

Veteranen sammen med sine døtre
 f.v Eks OM Sissel Myhre Bøe og UM Marit Myhre Auestad

Kveldens bord var dekket til ære for veteranen, som er veldig glad i høstfargene, og menyen var også valgt av henne. Menyen var helstekt indrefilet med lune grønnsaker og desserten var hjemmelaget karamellpudding. Det var mange som ønsket å gratulere Karin denne kvelden og først på talerlisten var DSS Else Byholt. Hun holdt en fin tale og overrakte vakre blomster på vegne av Storlogen. OM Merete Johnrud holdt en varm og personlig tale til vår 50 års Veteran og hilste fra loge nr. 51 Fortuna med et nydelig innrammet dikt. Dette diktet har Karin selv brukt i mange år og hun er veldig glad i det.

Karin ønsket også å si noen ord denne kvelden og hun holdt en meget god tale der hun reflekterte over hva logen betyr og har betydd for henne, hvor viktig det er at vi tar godt vare på nye søstre og mye mer. Alt dette ispedd med hennes velkjente kvikke kommentarer.

Kveldens 50 års Veteran har mange fadderbarn. Blant annet Else Salvesen som ønsket å si noen gode ord til Karin.

Et annet, litt mer spesielt fadderbarn, ville også gi Karin noen gode ord. Det var hennes datter Sissel Myhre Bøe. Sissel holdt også en varm og god tale til sin mor og søster. Tårer og latter satt løst!

Etter endt seremoni ønsket UM Marit Myhre Auestad alle søstrene ned i kjellerstuen. Her ble veteranen gratulert med klemmer og mange fine ord av søstre og i tillegg fikk vi besøk av vårt kjære mannskor «Østre Gab». Et utrolig hyggelig tilslag på kvelden, og veteranen var strålende fornøyd.


Innimellom alle talene sang vi litt og vi var så heldige denne kvelden som hadde vår tidligere organist Ragnhild Ellefsen til å spille ved bordet. Hun spilte også et stykke til Karin. Helt nydelig og utrolig stemningsfullt.

Kveldens takk for maten taler var ingen ringere enn Eks OM Wenche Nilsen og også hun kjenner Veteranen veldig godt. Det vanket mange fine ord både til veteranen og for maten.


Kvelden ble avsluttet i kjellerstuen der det også ble servert en nydelig marsipankake som 50 års Veteranen spanderte på sine søstre.

Som UM denne kvelden fikk jeg også gitt min mor Karin Myhre noen ord innimellom og det ble en kveld alle søstrene vil minnes lenge. Vi er takknemlige for å ha fått denne anledningen til å feire henne og takke henne for hennes store engasjement og innsats for Odd Fellow Ordenen.

 

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost:odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no