logo

Søk

25-års Veteranjuvel i loge nr. 19 Tacita

Den 20. februar var nok en festkveld i logen da Eks DSS Anne Grethe Laugtug ble tildelt sin Veteranjuvel

Øverst: DSS Karin Midthaug , Storrepresentant Mary Aakvik Mølgaard,
Foran : SS Morten Buan, Veteran Dep DSS Anne Grethe Laugtug, Fung. OM Rigmor Furuli

Bror Stor Sire Morten Buan stod for tildelingen sammen med sine fungerende Stor Embedsmenn, DSS Karin Midthaug og Storrepresentat Mary Aakvik Mølgaard.  Det var høytidelig og stemningsfullt i logesalen under seremonien.

Eks DSS Anne Grethe Laugtug har hatt en bratt læringskurve i logen og har sittet sammenhengende i  embeder i 19 år.  Hun var Distrikts Stor Sire for Distrikt 18 Nordmøre og Romsdal i perioden 2010 – 2014. Under det Europeiske Storlogemøtet i Helsinki i 2011 ble hun tildelt Visdommens Grad. Hun er fortsatt i aktivitet i loge og leir i nemnder, og med praktisk arbeid i dekkekomitèene.  Hun deltar også i en gruppe på fire søstre som fordyper seg i loge Tacitas snart 60-årige historie.

Ettermøtet samlet 55 søstre til et nydelig festdekket bord, med lammestek på menyen og bløtkake til kaffen.  Fungerende OM Rigmor Furuli Glærum og Bror Stor Sire holdt gode taler og overrakte blomster.  Bror Stor Sire takket også på Storlogens vegne med et bilde av St. Sunniva.  Veteranen ble også overrasket med tale og blomster fra sine 3 tilstedeværende fadderbarn.

Veteranen selv takket for alle gode ord og gav uttrykk for at hun følte seg beæret av at Stor Sire var tilstede og hadde stått for tildelingen av juvelen.   Hun syntes egentlig det var litt rart å stå der med sine «fattigslige» 25 år, og bli gjort slik stor stas på, da det bare i løpet av det siste året hadde blitt tildelt 40-, 50- og 60-års veteranjuveler i loge Tacita.  Hun la i sin tale ellers spesiell vekt på Ordenens verdier og på den samhørighet og tilhørighet søstrene føler fordi de deler nettopp dette spesielle som seremoniene gir dem.

Taffelet ble ypperlig ledet av Eks OM Ann Mari Berge, som fungerte som UM og visevert denne fine kvelden.

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost:odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no