logo

Søk

Rebekkaloge nr. 12 Elisabeth besluttet å legge krefter og energi ned i å arrangere loppemarked til inntekt for landssaken

Datoen ble satt til lørdag 14. april, med loppeinnsamling i forkant

Krevende arrangement, men iveren etter å gjøre noe i fellesskap for den gode sak overdøvet alle tanker om at dette blir slitsomt.
I ettertid har tiltaket vært svært vellykket, netto kr. 46 000,- er samlet inn. Det meste fra selve loppemarkedet på lørdagen, men kreative søstre, med rester av vaffelrøre, kaker og kaffe som salgsvare «mekket» Oddfellowstand ved en av byens mest populære tursti på søndagen. Salget og ikke minst synliggjøringen av Ordenen var upåklagelig.

Forberedelse til et slikt arrangement er formidabelt, og kreativiteten mangler det ikke på. Trykkeriet Melings AS sponset med flyers både til loppeinnsamling og arrangementdato til spredning blant byens innbyggere og plakater til opphenging i butikker og andre sentrale steder.
Responsen var overveldende. «Vi druknet nesten i lopper», sier loge nr. 12 Elisabeths OM, Frøydis Berggraf. Flere leverte flotte ting og kvaliteten på loppene var av beste slag. Noe opplysningen om at inntekten skulle gå til ny Redningsskøyte bidrog til.
Ti av de flotteste gavene ble auksjonert bort.

Ti av de flotteste gavene ble auksjonert bort


Og her var det noen som stakk av med skatter til en god pris for begge parter.
Det antas at 200 personer var innom OF-Gården denne lørdagen. De aller fleste uten noe forhold til logen fra tidligere. Mange besøkende fikk sitt første møte med en Loge og vårt praktfulle bygg. Unge folk, familier, kvinner og menn var imponert og litt forundret over hva vi driver med og praten gikk ivrig rundt bordene både om Ordenen, om Landssaken, om loppene og om prisene.
«Kan vi få en bedre synliggjøring av vår Orden», spør søster OM Berggraf. «Mange fikk utvidet sine kunnskaper omkring hva Ordenen står for og hva vi arbeider med. Vår Loge Elisabeth fikk gjøre felles innsats som vi jo vet skaper samhold og bygger vennskap. På toppen fikk vi inn masse penger til Ordenens landssak Odd Fellow III».

Oppsummert: et vellykket loppemarked som i ettertid var verdt hver time i nedlagt arbeid.
Et flott minne etter en fellesskapssak. Mellom søstre - for Redningsselskapet.

Se ellers presseoppslag i Stavanger Aftenblad som ligger på FB.
 

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 40 - Epost: odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no
Personvern