Polarsirkelen
 • Minnerik tur for Rebekkaleir nr.13 Polarsirkelen 20.05.2017 til Trondheim.

  Torsdag 18.05. og fredag 19.05. reiste 43 Matriarker fra Bodø til Trondheim etter at vi hadde mottatt hyggelig invitasjon til Festleir lørdag 20.05. fra Rebekkaleir nr.9 Trondheimen.

  Noen av oss reiste torsdag og noen på fredag, det var helt fritt for Matriarkene å velge reisemåte.

  Vi hadde en hyggelig fredag kveld hvor vi var samlet på Restaurant Egon, på hotell Prinsen Thon Hotell hvor nesten alle var innkvartert.

  Vi fikk besøk av HM Bente Løkken og hennes YP på Restauranten, alle koste seg og stemningen steg utover kvelden, det var en uformell og hyggelig kveld for Matriarkene.

  Lørdag formiddag kunne vi nyte et nydelig vær, sol og ca 20 gr. Vi koste oss i byen sammen med gode Matriarkvenner.

  Bussavgang fra hotellet til Odd Fellowhuset var kl 16.00 presis og alle møtte tidsnok og vi kunne kjøre til Odd Fellowhuset.

  Der ble vi godt mottatt, og de som skulle reise samme kveld kunne sette fra seg bagasjen i eget avlukke slik at det var klart for klesbytte før avreise.

  I forværelse møtte vi Matriarkene fra vår vertsleir, masse hyggelige Matriarker.

  Festleiren startet kl 17.00 og vi fikk overvære et helt nytt Festleir-rituale, dette ble stemningsfullt og vakkert utført og satte stemningen for påfølgende taffel.

  Det ble servert noen leskende dråper mens vi ventet på å innta taffelet.

  Kveldens Meny var:

  Glasert svinenakke med rødkål rotgrønnsaker, sjysaus og kokte poteter

  Fruktcoctail med krem

  Kaffe og sjokolade

  1 glass drikke

  Nydelig mat og drikk ble servert av brødre fra Odd Fellowlogen.

   

  Etter hovedmåltidet var det tid for taler, HM Bente Løkken startet med en flott tale, deretter var det tid for gjestene, HM Synnøve Oppegård takket vertskapet for invitasjonen og den flotte Leirslagningen vi hadde fått være med på, deretter overrakte vår Storrepresentant Grethe Eva F. Nilsen gave fra oss, en billedbok fra Bodø og hun ønsket Rebekkaleir nr.9 Trondheimen velkommen til gjenvisitt til vår Rebekkleir i Bodø.

  Deretter ble desserten servert og vår Eks DSS Lillian Holstad takket for et nydelig taffel og deilig mat og drikke.

  Kaffe ble servert og da kom kveldens stor overraskelse. Sangeren Roar Wik og hans datter på kontrabass/sang og hans egen pianist ga oss en fantastisk konsert med vakker sang og musikk. Dette ble uforglemmelig, Tusen Takk!

  Det ble oppbrudd ca. kl 22.00 noen skulle reise hjem med tog på kvelden og resten dro tilbake på hotellet.

  Takk til alle Matriarker i begge Leire for en kjempehyggelig kveld.

  Dette ble en meget vellykket tur for de Matriarker som deltok fra vår Rebekkaleir, og vi ser frem til nye reisemål med noen fantastisk kjekke Matriarker i vår Leir.

   

  Hilsen i Tro, Håp og Barmhjertighet

  Synnøve Oppegård

  Hovedmatriark

 • Helga 21/22 januar 2011 satte 25 matriarker fra  Rebekkaleiren i Bodø seg på toget til Mo i Rana for å delta på leirslagning sammens med matriarkene i Rebekkaleir nr. 20 Trollfjell.

  Våre to leire har en felles historie da begge startet i samme leirforening.  22. mars 1987 ble Søndre Nordland (Helgeland) og Bodø Rebekka Leirforening startet i Bodø. Mange matriarker gledet seg til å treffe igjen gamle kjente fra de 10 årene da leiren var felles vandreleir. (Leir nr. 20 Trollfjell ble etablert 18.10.97).

  Alle hadde en trivelig reise, med toget  og oppholdet  på Hotel Ole Tobias hvor de fleste var innkvartert. Lørdag ettermiddag ble møtet i Rebekkaleiren på Mo avholdt. Matriarkene fra Bodø ble hjertelig mottatt av matriarkene på Mo. Til sammen var vi 82 matriarker som møttes, fra Brønnøysund i sør til Bodø i nord.

  Vi deltok i en vakkert utført seremoni hvor 3 matriarker fra Rebekkaleir nr. 20 Trollfjell  ble opphøyet til Barmhjertighetens grad.

  Under taffelet ble vi servert nydelig mat og drikke, og sannelig dukket også en gruppe fra Rebekkakoret  på Mo i Rana opp og underholdt oss med nydelig sang. Et varmt og hyggelig samvær med matriarkene på Mo.

  Matriarkene i Rebekkaleir nr. 20 Trollfjell er selvfølgelig invitert til Bodø på gjenvisitt noe vi gleder oss til.

   

  Grethe Nilsen

  HM