Av Merete M. Johnrud

Oslo-tur for søstre i nr 51 Fortuna

Fredag 18. oktober var 29 søstre fra nr 51 Fortuna på Oslo tur, og blant annet var formålet med turen å besøke Storlogen. Vi fikk en avtale der fredag kl 13:00. Etter en god lunsj på «Restaurant Christiania», gikk vi til vår avtale i Stortingsgaten 28. Her ble vi veldig godt mottatt av Stor Arkivar Knut Aslak Wickmann og Museumsbestyrer Jan Arne Flattun. Først fikk vi se de to største salene, og det ble fortalt mye historie fra Odd Fellow ordenen ble innført i Norge og frem til i dag. Videre fikk vi se salonger og spisesal, og alle som ville fikk en tur gjennom mørkegangene, spennende. Storlogen har et veldig flott museum og det var også en stor opplevelse å se alt som var samlet gjennom mange år. Det ble god anledning til å stille spørsmål, og dette var noe som så ut til å engasjere alle.  Det ble en særdeles hyggelig og minneverdig ettermiddag. Vi fikk absolutt forståelse for at det var hyggelig også for Storlogen å få besøk. Dette var lærerikt, hyggelig og ga inspirasjon i logearbeidet.

Fredag kveld samlet vi oss til en deilig middag i «Hereford Steakhouse» og det ble en koselig kveld på alle måter. Noen gikk tidlig hjem til hotellet, andre gikk noe senere hjem. Slik skal det være.

Vi våknet opp til mye regnvær i Oslo lørdag. Etter en god frokost på «Smart hotell», hvor vi bodde, forlot alle hotellet og gikk ut på byen. Det var formiddagen fri og diverse butikksentre fikk nok Arendals-besøk denne lørdagen. Kl 1630 presis var det avgang fra hotellet, og vi tok trikken til Chateau Neuf hvor vi skulle se «Optimist», en musikal basert på Jan Teigens sanger. Det var spektakulært og veldig morsomt. Showet varte i vel 2 timer og alle koste seg fra begynnelse til slutt. Vi hadde denne kvelden bestilt middag på «Baltazar restaurant og enoteca» og kom dit til middag kl 2100.

Søndag dro vi fra hotellet kl 1000 og det var meningen å ta turen til Opera-taket. Pga svært dårlig vær tok vi en bestemmelse om at det ikke var noen god ide, og tok derfor turen til Munch-museet. Museet har for tiden noe redusert utstilling pga nær forestående flytting til Bjørvika, men det var fint å se mange av de kjente maleriene både av Munch, Amaldus Nielsen og andre kjente malere.

Turen hjemover i buss ble piffet opp med diverse quiz og konkurranseinstinktet var på plass. Vi hadde lunsj på Sandefjord Motorhotell, og kom til Harebakken kl 1600.

Takk til alle for en kjempefin tur, dette styrker samholdet og gode vennskapet.