Tirsdag 05.02.2019 ble en merkedag for loge nr. 11 Concordia, da fikk vi æren av å tildele en 60 års Veteranjuvel.

Foran fra venstre: Deputert Stor Sire Selle Marie Horntvedt, Eks OM Karin Næsvold, OM Janne Kristine Johansen.

Bak fra venstre: Stor Marsjall Kirsten Aarvaag Storaker, Strorepresentant Bente Solheim, DSS Kirsten Melvik,  Eks DSS Sidsel Haldorsen.

 

 

Tirsdag 05.02.2019 ble en stor dag i loge nr. 11 Concordias historie. Da ble vår søster Eks OM Karin Næsvold hedret for sin lange og innholdsrike tjeneste.

Søster Karin Næsvold var bare 22 år gammel da hun ble innviet i loge nr. 11 Concordia, i dens niende år, som det 74. meldem av vår loge. Søster Eks OM Karin Næsvold blir loge nr. 11 Concordias andre 60 års Veteran, og ble vår første søster som mottok sin 60 års Veteranjuvel i logen.

Som en veldig aktiv søster av ordenen har hun hatt mange verv. Hun har vært CMs høyre assistent, Ceremonimester, Sekretær, Undermester, Overmester og Fungerende Eks OM.

Søster Karin Næsvold ble OM i en alder av 38 år og ifølge historikken den gang den yngste innen Rebekkarådets jurisdiksjon, og hun fungerte som OM i 3,5 år. Hun var Rådsrepresentant gjennom hele 80-tallet (fra 1979 til 1990).

Deputert Stor Sire Selle Marie Horntvedt og Stor Marsjall Kirsten Aarvaag Storaker kom fra Stor Logen for å bistå ved tildelingen. Det kom også veldig mange gjester fra andre loger som vil være med å feire søster Eks OM Karin Næsvold og loge Concordia på denne store dagen.

Det var Deputert Stor Sire Selle Marie Horntvedt som ledet seremonien til ære for vår 60-års Veteran. Hun hadde også hjelp av disse fungerende embedsmenn: Stor Marsjall Kirsten Aarvaag Storaker, Eks DSS Sidsel Haldorsen, DSS Kirsten Melvik og Storrepresentant Bente Solheim. I tillegg var det hennes datter Siri Næsvold som førte henne gjennom hele seremonien.

Etter den vakre og ærefulle seremonien inne i logesalen spanderte Veteranen en sprudlende aperitiff på alle som hadde kommet for å hylle henne. Så gikk vi alle ned i spisesalen, der vi ble møtt av et nydelig festdekket bord pyntet med blomster og levende lys.

Til forrett fikk vi servert gravet laks på salatseng, med litt sennepssaus til.

Til hovedrett ble det servert reinstek med fløtegratinerte poteter, grønnsaker, og kokkens viltsaus. Til dessert fikk vi servert pannacotta med jordbær og bringebærsaus som søster DSS Kirsten Melvik og søster Eks OM Wenche Aas Hermansen har laget.

Det var mange som ønsket å si noen ord til Jubilanten. Først ut var Deputert Stor Sire Selle Marie Horntvedt. Hun takket søster Karin Næsvold for mange år som en veldig aktiv søster av ordenen. Hun overrakte et brev fra Stor Sire Morten Buan og en flott bukett fra Stor Logen.

Deretter talte OM Janne Kristine Johansen. Hun påpekte at dette var en stor dag for loge nr. 11 Concordia, og at vi var fryktelig stolte over å kunne overrekke en 60 års Veteranjuvel til søster Karin Næsvold. Hun takket for at jubilanten hadde vært, og fremdeles var, en veldig engasjert søster. Søster Karin innehar så mye kunnskap, å hun liker å diskutere og engasjere de andre søstrene. Hun er også en stor forkjemper for likestilling. Det skinner sterkt igjennom at hun alltid har hatt logens ve og vel i tankene i alle disse 60 årene. Så fikk hun overrakt 3 rosa nelliker, akkurat det samme som da hun ble innviet 27.01.1959. Symbolene er fortsatt den samme som for 60 år siden, Vennskap, Kjærlighet og Sannhet.

Så sang vi alle til ære for den nye 60 års Veteranjubilanten.

Eks DSS Sidsel Haldorsen talte på vegne av alle søstrene. Hun takket for mange artige år sammen i logen. Hun gjentok at søster Karin Næsvold hadde kjempet hardt for likestilling. Hun overrakte 3 rosa roser og rettet en skål mot Jubilanten med disse ordene: la oss fortsette å vandre sammen for ordenen.

Så talte Jubilantens datter Siri Næsvold. Søster Siri følte seg heldig, å var takknemlig for at hun fikk føre sin mamma på hennes store dag. Hun hadde vært heldig å få føre henne også når hun hadde fått tildelt sin 50 års Veteranjuvel. Søster Siri røpet at hun faktisk hadde vært med på innvielsen av sin mamma i januar 1959, for hun ble født senere samme året i september. Hun takket også for at hun tidlig fikk lære seg, det å bry seg om! Så overrakte hun sin mamma 3 hvite roser fra seg selv og familien, og avsluttet med ordene: vi setter STOR pris på deg.

                                  

 Eks OM Karin Næsvold og hennes datter Siri Næsvold.

 

Siste taler ut var Jubilanten selv. Eks OM Karin Næsvold fortalte at hun hadde fått kjennskap til logen via sin mann og hans foreldre. Alle hadde de vært aktive medlemmer av ordenen. Karins svigermor, Eks DDRP Solveig Næsvold ble både hennes fadder og datteren Siris fadder. Hun hadde tenkt mye på sin kjære svigermor denne dagen, for søster Solveig Næsvold hadde dessverre gått bort bare noen få dager før hun selv skulle ha mottatt sin 60 års Veteranjuvel.

Hun takket for at hun fikk være med å bidra, å at de alle jobbet mot et samlet mål i logen. Hun fortalte at hun veldig godt liker å diskutere å ta ordet inne i logesalen. Dette for å få folk engasjert, å for å få de andre søstrene til å tenke etter. Hun har en stor drøm, at hun en dag vil få oppleve en SØSTER Stor Sire, i likestillingens navn.

Så sendte hun en stor takk til Stor Logen og deres representanter. Hun takket for alle blomstene, alle talerene, og spesielt takket hun sin datter Siri.

Takk for maten talen ble holdt av søster Stor Marsjall Kirsten Aarvaag Storaker.

Stor takk til alle de 16 brødrene fra loge nr. 96 Origo, som både laget maten og serverte den.