logo

Søk

Tildeling i Trondheim av stipend fra Odd Fellow Medisinske fonds for 2008

Årets tildeling i Trondheim fra Odd Fellow Ordenens Medisinsk Vitenskapelige Forskningsfond, fant sted i Ordenshuset søndag 8. juni

Klikk for større bilde
Fra venstre: DSS Bjørn Tilseth, DSS Siri Løvberg, dr. Bjørn Olav Åsvold og prof. Helge Waldum
Beløpet på Kr. 30 000.- ble tildelt dr. Bjørn Olav Åsvold ved St. Olav Hospital, på vegne av en gruppe ledet av dr. Marit Rokne Bjøraas. Ved siden av prisvinneren stilte formannen i fondsstyret, professor Helge Waldum. Ordenen var representert ved DSS Siri Løvberg og DSS Bjørn Tilseth, i tillegg kom OM’ene fra logene i distriktet.

Under servering av kaffe med snitter og kake, hadde DSS Siri Løvberg først en kort orientering om Odd Fellow Ordenen og dens medisinske fond.

Prof. Waldum, med 15 års fartstid i styret, men heldigvis villig til å fortsette, snakket om bakgrunnen for fordelingen av midler. Faglige kriterier skal ligge til grunn, men visse geografiske kriterier spiller også inn. Han avsluttet med å si at alle som driver medisinsk forskning er glade for Odd Fellows medisinske fond.

Bjørn Olav Åsvold holdt deretter et innlegg om sin forskning. Den går ut på “måling av plasma-deksametason-suppresjonstest ved mistenkt Cushing syndrom”, som henger sammen med en overproduksjon av et spesielt hormon.

Forskningen foregår innen avdelingen for hormonsykdommer, men involverer også andre. Han svarte til slutt på spørsmål fra forsamlingen.

Siden pengene allerede var overført, greide DSS Bjørn Tilseth seg med å overrekke blomsterbuketter. Han konkluderte med å si at “våre midler er berettiget”.

Terje Ustad

Odd Fellow Ordenen - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - Epost: odd.fellow@oddfellow.no
Odd Fellow Utstyr - Stortingsgt. 28 - 0161 Oslo - Telefon - 22 83 92 50 - Epost: of.utstyr@oddfellow.no
Personvern