60-års Veteran Egil Dalen med Stor Skm. Ove Gloppen til venstre og DSS. Frank Ellefsen til høyre.
Bak fra venstre: Stor Repr. Jan Øyvind Rasmussen, OM Hans Olav Labas, Stor Repr. Georg A. Svindland, Stor Repr. Jan Magne Christensen


Mandag 11.desember 2023 var en merkedag i Odd Fellow Loge nr 89 Skagerak.
Det var også en bemerkelsesverdig milepæl i Bror Egil Dalens lange og trofaste tjeneste.
Dalen, som ble medlem av Loge nr 28 Agdesiden den 10. desember 1963, mottok den prestisjefylte 60-års veteranjuvelen for sitt utrettelige engasjement.

Stor Skm. Ove Gloppen

 

Loge nr 28 Agdesiden, som hadde vært Dalens hjem i flere tiår, opplevde dessverre sin nedleggelse i 2019. Heldigvis ble historien om dedikasjon og lojalitet ikke avsluttet der. Dalen fant en ny familie i Loge nr 89 Skagerak, som ønsket ham velkommen med åpne armer.

I en alder av 93 år deltar Dalen fortsatt på møter annenhver uke, og hans tilstedeværelse er en inspirasjon for alle brødre i logen. Seremonien, ledet av Stor Skattmester Ove Gloppen, var preget av verdighet og takknemlighet for Dalens mangeårige bidrag.

"Vi er heldige som har Bror Egil Dalen blant oss, og hans historie er nå en integrert del av vår loges stolte arv. Takk for dine 60 år med dedikert tjeneste," uttalte Stor Skattmester Ove Gloppen i en rørt hyllest til jubilanten.

Vår eminente "dekkegruppe" har gjort en fremragende jobb med å pynte til kveldens brodermåltid.

 

Julemøte og besøk

Etter den høytidelige tildelingen av 60-års veteranjuvelen fortsatte feiringen i Odd Fellow Loge nr 89 Skagerak også med et hjertevarmt julemøte. Tradisjonen tro fikk logen gleden av å ønske velkommen flere brødre fra Loge 128 Lyngør, som bidro til å skape en ekstra spesiell atmosfære.
Ettermøtet var preget av fellesskap og hygge, hvor julematen og de gode drikkene satte rammen for en minneverdig kveld. Brødrene delte ikke bare et festmåltid, men også mange gode samtaler som styrket båndene mellom logene og brakte glede til alle tilstedeværende.

Eks Stor Herold Dag-Runar Pedersen, har gjort julemøtene ekstra minneverdige ved å lese historien om Marte Svennerud.
Hvert år skaper han en spesiell atmosfære i festlokalet når han deler denne gripende historien.


Det som gjør det ekstra fascinerende, er den dype stillheten som sprer seg blant brødrene, og som gjør denne årlige lesningen til et hjertevarmt og høytidelig øyeblikk i logens jul.

Et verdig avsluttende kapittel på en minneverdig dag i logens historie.

Eks DSS Inge Kongsbakk holdt
kveldens takk for maten tale.

Her er flere bilder som ble tatt i løpet av kvelden