Fredag 19. september var 16 Rebekkasøstre tilstede på innvielse i Rebekkaloge nr. 2 Thyre Danebod i København.

Søstrene dro av sted med båt fra Oslo til København torsdag. Det var en hyggelig overfart i strålende vær. Vi hadde god mat om bord på kvelden, og søstrene koste seg.

Fredag formiddag var vi ute i København på egenhånd. Mange fant veien til Nyhavn i solskinnet og nøt atmosfæren og god servering. Danskene er flinke til å lage mat.

På ettermiddagen fikk vi omvisning i Odd Fellow paléet i København. Det er en rokokkobygning  som ble oppført 1751–1755, et praktfullt bygg som er godt bevart. Odd Fellow kjøpte det i 1901 og to av logesalene er fra den tiden. De var gedigne og flotte. En stor konsertsal og flere nydelige spisesaler ble vist oss. Det ble en interessant rundtur.

Om kvelden var det innvielse av en ny, ung søster. Noe var veldig likt slik vi utfører ritualet i Norge, og noe var litt forskjellig.  Det var veldig fint å kunne være til stede og observere og få være en del av et flott møte. Det var hyggelig søstermåltid etterpå med typisk dansk mat.

Søstrene fra Drammen hadde lørdagen i København på egenhånd – noe de visste å utnytte til forskjellige aktiviteter. Om kvelden gikk flyet hjem med fornøyde søstre. Det blir godt samhold når man er slik ute på tur sammen. Søstrene kommer til å huske dette som en flott tur.