Hva gjør vi?

Først og fremst så jobber vi med å fremme medmenneskelige verdier, og gode etiske holdninger.
Ikke for å oppnå rikdom, makt eller ære, men vi jobber på, og med oss selv for å styrke oss i å bli; en bedre venn, en bedre kollega, et bedre medmenneske, en bedre far eller mor, en bedre ektemann eller kone, en bedre samboer, en bedre partner, en bedre neste, eller ganske enkelt jobber vi for å bli en bedre utgave av oss selv.
Vi er verken bedre eller verre enn andre, vi prøver å arbeide for at de gode verdiene videreføres og får leve i fremtiden.
Vårt motto er: «
å være mot andre slik du vil de skal være mot deg.» og med dette i tankene er det også naturlig å drive veldedighets arbeid, vise omtanke og omsorg.
Odd Fellow har vært med og samlet inn til flere av Redningsselskapets redningskryssere. Disse redningskrysserne bærer Odd Fellow navnet og vi er svært stolte over å ha bidratt til bygging av disse.
Logene i Florø har også bidratt med dugnad både på omsorgssenteret, sjukeheimen og sjukehuset i Florø da det var i drift. Vi samarbeider nå med andre loger i fylket om et prosjekt ved kreftavdelingen på sentralsykehuset i Førde.

Her kan du lese mer om veldedige formål vi deltar i; som SOS - barnebyer, humanitære fond og Odd Fellow Medisinsk-vitenskapelige forskningsfond.
Vi engasjerer oss også nå i Ukraina ved aktivt å støtte våre Odd Fellow brødre i Polen som driver støtte arbeid i stor målestokk.

Er vi en religiøs organisasjon?

Nei, slett ikke. For Odd Fellow spiller det ingen rolle hvilken tro, nasjonalitet hudfarge eller legning du måtte ha. Men anerkjennelsen av et «høyeste vesen», blir vesentlig i forhold til vårt arbeide og er derfor en forutsetning for et medlemskap. Hva en velger å kalle det er opp til hver enkelt.

Hvor kommer vi ifra, og hvor går veien videre?

Vår del av ordenen oppsto i 1819 i Baltimore i USA, dette var en tid da samfunnet var avhengig av hjelp fra enkelt personer og organisasjoner. Odd Fellow ordenen har siden da utviklet seg og er nå verdensomspennende.
Odd Fellows budord er «
Besøke de syke, hjelpe de trengende, begrave de døde og oppdra de foreldreløse.»  Oppgavene er i dag i stor grad overtatt av det offentlige, men i mange land er folket fortsatt avhengige av filantropi og medmenneskelighet for å få hjelp. Til og med i vårt samfunn trenger vi i dag et vennlig ord, en hjelpende hånd og en støttende organisasjon som har røttene sine fra en tid der brorskap ble smidd som en kjede, gjennom et felles ønske om å utøve vennskap, kjærlighet og sannhet.Vi er:
Loge 87 Haveggen og Loge 97 Lanternen og har våre møter i «Helsehuset» Markegata 61.
Vi tilhører «Den Norske Storlogen av Odd Fellow Ordenen», som har sitt hovedkontor i Stortingsgata 28 i Oslo.

Kunne du, etter å ha lest dette, tenke deg at dette kan være noe for meg?
Vi arrangerer venneaftener hvor du kan komme uforpliktende å få mer informasjon.
Kontakt en av oss så kan vi råde deg på veien videre!

For Haveggen (herrer):
Øystein Hammeseth: 95 04 38 70
Bjarte Liseth: 95 79 72 25                                                       
Anders Myklebust: 91 61 64 51
Per Kristian Kristensen: 90 20 28 48                                     
Ole Christian Rynning: 90 78 95 77
                                                        
Jan Midtbø: 97 50 23 17

For Lanternen (damer):

(damer):
Tone Lise Kittang: 48 01 34 42                                               
Edith Bjørg Bjørnseth: 99 16 09 54         

 Følg oss gjerne på facebook