Årets sommertur til EKestubben m.d.g.S. ble lagt til den 5. juni og i år var vi så heldige å få komme på besøk til Tønnes Rygg sitt landsted på Sjølvik. Ett nydelig sted med stor hage og mange flotte bygninger.  Det var lagt opp til at brødre skulle møte opp på kaien i Stavanger for så å bli fraktet med hurtigbåt over til Sjølvik kai. Båten var bestilt til klokken 17.45. Det var 37 påmeldte brødre og 35 av disse møtte opp til turen.

Vi ankom Skjølvik ca klokken 18.10 og ble vel mottatt av vertskapet.

Herr og fru Rygg hadde tydeligvis planlagt og tilrettelagt godt i forkant av besøket, da det var noe usikkert med været denne kvelden.  Det var vindskjermer, teltduker, overbygg og terrasse-varmere på terrasser for anledningen. Matkomiteen hadde også forberedt kvelden med innkjøp av reker og fylt krabbe med tilbehør av forskjellig slag. Drikkevarer var på forhånd skipet inn og stod klar ved ankomst.

Etter litt mingling i grillhuset og alle hadde fått seg noe i hånden var bordet dekket og brødre gikk til bords. Det ble inntatt ett flott måltid med noe av havets delikatesser godt ledsaget av godt tilbehør og tilhørende god drikke.

Det ble delt ut sanghefte og brødre sang lystig til musikk fra keyboardet som ble behersket av vår faste pianist Idsø og av vertskapet selv. Etterpå ble det servert kaffe, svissrull og avec til dessert.

Det ble mulighet for kjøp av lodd med etterfølgende trekning av sprudlende sommervann.

Kvelden gikk fort og det så ut til at alle brødre storkoste seg på Sjølvik. En hjertelig takk til verten for at vi fikk denne flotte sommerkvelden i lag på dette flotte stedet.

Båten var bestilt til retur til Stavanger med avgang fra Sjølvik presis klokken 23.15.

En stor takk til Magne Olufsen og Jone Serigstad som hadde ordnet med alt det praktiske i forbindelse med sommerturen

Takk for kjekk sommertur og en riktig god sommer til alle brødre.