Årets sommertur i Ekestubben m.d.g.S.  var lagt til den 6. juni og turen gikk med buss til Jærmuseet og Vitengarden på Nærbø i Hå kommune. Det var lagt opp til at brødre med ledsagere kunne delta og det var 55 påmeldt, hvorav 51 av disse møtte til turen.

Bussen gikk fra Logehuset klokken 18.00, der matkomiteen lastet opp med nødvendig proviant, mat og tilbehør. Bussen var innom på Sandnes for å hente opp deltakere.

Vi ble møtt av en trivelig guide på museet som tydelig var forberedt og hadde god kunnskap og viten om hva museet og vitengarden jobber med, det ble en fin orientering. De forskjellige avdelinger ble presentert og det ble sagt noe om deres hverdag med besøk av barn og ungdom i skoletiden. Alle fikk så anledning til å gå rundt i museet å se på utstillinger.

Det var søkt om ambulerende skjenkeløyve og det ble åpnet for salg av tilkjørt mineralvann, øl og vin. Matkomiteen serverte så en medbragt velsmakende Biff Stroganoff med salat og brød som tilbehør. Deretter ble det servert kaffe og salg av avec. Vel utført servering av matkomiteen som vanlig.

Underholdning denne kvelden stod vår alles kjære "Tønes" for som var innleid for anledningen. Denne karen fikk latteren til å trille i lokalet og de aller fleste så ut til å trives med dette. Det ble salg av lodd til for utlodding av kaffeposer og vin, med etterfølgende trekning.

Kvelden gikk fort og det så ut til at både brødre og ledsagere koste seg på Nærbø, og det ble av husverten sagt av vi var hyggelige å ha på besøk, med ønske om gjerne å se oss komme tilbake sammen eller hver for oss.

Bussen var bestilt til retur til Logebygget med avgang fra Nærbø ca klokken 23.00.

Jone

Tønes
Tønes