Kjære Matriark,

Et nytt år er begynt!

Som ved et veiskille, stopper vi opp et øyeblikk. Ser oss tilbake. Hvor kom vi fra? Og vi ser fremover: Hvor går vår vei videre?

Året 2020 ble et annerledes år. Et år vi er glad vi har kommet oss igjennom og som vi nå har lagt bak oss. Et år der mye ble tatt fra oss og hvor mange følte på ensomheten. Et år med håp som stadig måtte settes på vent. Og likevel er det ting vi kan se tilbake på med stolthet og glede: dugnaden vi alle har vært med på - lokalt og over landegrensene. Hvordan folk og nasjoner har samarbeidet. Det gir fortrøstning å kunne ta med seg videre i livet: hvordan mennesker kan stå sammen når det gjelder.

Og takk også til deg for alt du har bidratt med gjennom 2020, lite eller stort. Takk for din omsorg for andre. Takk for at du er til og for alt du betyr for de rundt deg og for oss alle.

Èn dag skal vi ta igjen det vi har savnet. En dag skal vi igjen møtes i leiren. Vi skal rekke hverandre hånden, vi skal gi og få en klem. Vi skal se hverandre inn i øynene og ta en skål for gammelt vennskap. Og ønske fred over jorden og samhold over landegrensene.

Kjære Matriark, nå har vi fått et helt nytt år å ta av. Jeg ønsker deg et 

Godt nytt År!

Måtte året 2021 bli et godt år for alle.

Jeg håper det går godt med deg. Pass godt på deg selv

 

 Med matriarkalsk hilsen

I Tro Håp og Barmhjertighet

 Rebekkaleir nr. 17 Christiania

Hege Radtke Johansen

HM