Storlogegraden til Eks Overmestere i distrikt nr. 7 Møre


Søndag 08 april 2018

Under Distrikts Storlogemøte i logelokalene på Stranda søndag 08. april hadde DSS Liv Tefre og hennes fung. Storembedsmenn glede av å tildele Eks Overmestere i distriktet Storlogegraden under en fin og verdig seremoni.

 
fra venstre: Eldrid Tonning Loge Liv, Randi Thorvik Skarbøvik Loge St. Veronika, Laila Nor Loge Storfjord
og L.Anna Tominska fra Loge Venia. DSS Liv Tefre, bak til høgre,  Inger-Johanne Hole Stormarshall. 

 

I alt 29 søstre med Storlogegrad møtte for å hedre nye storlogemedlemmene. 


Vi gratulerer nye Storlogesøstre.

 


40 års veteranjuvel til søster Kjellaug Roald


Onsdag 04 april 2018

En meget høytidelig og vakker seremoni i logesalen ledet av DSS Liv Tefre og hennes fungerende Storembedsmenn ble starten for denne kvelden.


Veteranens vita ble lest opp og av denne fikk vi vite mer om ei søster som har bidrat for sin Loge gjennom mange år på best mulig måte ved å si ja til verv, nemder, skuespell og andre aktiviteter.

Str. DSS Liv Tefre tok også ordet på ettermøte for å snakke om jubilanten.

Jubilanten selv holdt en flott tale der hun fortalte fra logearbeidet gjennom årene. 

Mange hadde fine ord til vår søster Kjellaug Roald denne kvelden og det ble en minnerik og vakkert kveld for både jubilanten og alle søstrene som var tilstede.

 


Det er frå venstre DSS Liv Tefre, Loge Venia OM Marianne Myhre Mandal, Stor repr. Evelyn Liseth og 40års veteranjuvel innehaver Kjellaug Roald

Vi takker nok en gang vår kjære søster for innsatsen gjennom årene.

 

Nye søstre i Rebekkaloge nr. 44 Venia 


onsdag 07 mars 2018

kunne vi ønske to nye søstre velkommen i vår krets.

Høytidelig seremoni i logesalen ble foretatt av Logens OM Marianne Myhre Mandal. På ettermøtet ble det servert nydelig middag og deilige kaker som vår loge er kjent for, det ble taler ved Overmester og Stor Representant.

Gode ord ble delt til ettertanke. Søster Ingunn Hole Hunes sto for underholdning denne kvelden. Festlokalene ble flott pyntet for å sette stemningen til topps.

Vi ønsker søstrene varmt velkommen
og gleder oss veldig til å bli bedre kjent med dem!

fra v. fadder ann Merete Ødegård, OM Marianne Myhre Mandal, s.Janet Eliassen, SR Evelyn Liset, s.Agnes Hjorthol og fader og vår charter medlem s.Ingeborg Hjorthol

 

 


23 08 2017 Seintsommermøte


  

Onsdag den 23. august hadde loge nr. 44 Venia årets sommerutflukt til «Blakstad besøks gard» på Ikornes.Vi var over 40 søstre som besøkte garden og været var perfekt for et hyggelig treff. Nydelig koldbord med kaffi og kaker satte en fint ramme til denne kvelden.

Vi hadde en flott guide, Karl Ekornes, som fortalte levende om garden, planene og hvordan en drøm ble til virklighet.

Vi takker for en kjempe kveldt på Blakstad gard!

 

utdrag fra NRK 28.08.2016, kl. 18:35

"På Blakstad Gard har det bodd folk i over 1000 år. En gammel vikinggård i fjøra vitner om den rike historien.

– Da vi tok over dette for halvannet år siden var det falleferdig,
så her måtte vi egentlig starte på nytt, forteller Karl Ekornes
som sammen med kona har tatt over gården.

Ekornes og kona har lett etter en gård i flere år, og fikk kjøpe gården i Sykkylven. Siden da er det utallige timer som er lagt ned for å få gården i stand.

Våningshuset på gården er fra midten av 1800-tallet,
låven er en stor grindløe fra tidlig 1900, og stabburet er fra 1700-tallet.
De har 70–80 mål tilgjengelig så de 92 dyrene har stor beiteplass å boltre seg på."

mer på NRK sidene

 

29 05 2017 Sirius Møre
ny vaffellstekerkurs 


utdrag fra nettavis på Odd Fellow sidene

Sirius Møre er et samarbeidsprosjekt i Odd Fellow Ordenen distrikt 4 og omfatter 14 Rebekka- og Odd Fellowloger. Hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag er de til stede i foajeen i kreftbygget og serverer ferske vafler, kaffe, te eller saft til pårørende og pasienter når de kommer til behandling.

Og alt er gratis, betalt av Odd Fellow.

Sirius Møre ble stiftet i 2004 og har vist seg å bli svært godt mottatt både av pasienter og pårørende. Disken der en tilbereder og serverer er hver gang betjent av to personer fra Odd Fellow, oftest en dame og en mann, som står for vaffelsteking, kaffekoking og servering. Og tilbudet er blitt godt mottatt, vi får masse godord for dette                                       -------------> mer på Odd Fellow's nettavis


26.04.2016  Fellesmøte med Loge Symra


 

         

Loge Symra og Loge Venia har gjennomført et fellesmøte og fra Loge Venia kom 24 søstre.
Søster UM i Loge Symra og hennes arbeidsgruppe hadde laget til et fantastisk festbord til alle søstrene. Bordene var nydelig dekket og de godeste retter ble satt frem.

Flott underholdning med egne skrevene dikt, kor sang og lotteri med fine gevinster gjorde kvelden helt perfekt. 

På hjemveien med bussen var alle søstrene skjønt enig i at dette var så kjekt at de kunne godt tenke seg å gjøre dette om igjen.

Takk skal dere ha søstrene i Loge Symra!


17 02 2016 Sosialkvelden 2016


se våre gevinster fra 2016 på bilder

  
Onsdag 17. februr arrangerte Loge Venia og St. Olav vår årlig sosialkveld for gjester fra Sykkylven regionen.

 

Stor stemning, mange flotte gevinster og mange fornøyde vinnere denne kvelden.

Søstre la mange timers forarbeid med mye fint håndarbeid og lefsebakking (se bilde) og ikke minst med smørdbrød laging samt kake bakking. Flotte strikkegensere og duker, sykler, vesker, stoler mm., hadde vi fått, alså mange fantasifulle og nyttige gevinster. Det var også mange fine innkjøpte gevinster som var gitt av brødrene og søstre på åresalg og bøker.

Resultatet av kveldens loddsalg er øremerket gode humanitære formål i lokalmiljøet. 


Fellesmøte med Loge Storfjord

18.11.2015

fra OM tale på ettermøte:

"Hjertelig velkommen til ettermøte denne kvelden i vennskapets tegn.
I dag har vertskapet i Loge Venia tenkt å glede søstrene i Loge Storfjord
med felles måltid, sang, prat og underholdning.
Kanskje blir det en vinnerlykke for noen også?

For som Arnulf Øverland skrev i sin dikt Et hustavle
Det er en lykke i livet
som ikke vendes til lede:
Det at du gleder en annen
det er den eneste glede.

I dag gleder vi oss over at vi kan sitte her søstrene i våre loger, snakke og le, at i kveld har vi fri før det braker løs med julegaver, julevask og julemat.
Høsten senket oss med vakkert dag i dag og det var trolig noen av søstrene som var på fjellet og fikk igjen oppleve vår vakker natur fra første hånd, og enda vakrere blir det når første snøen kommer også.
Men nok om det.

Avslutningsvis vil jeg sitere Ole Brumm:

Ole Brumm og Nasse Nøff var ute og gikk seg en tur i skogen, 
da solen kom opp på himmelen. «Se Brumm, så utrolig vakkert» sa Nasse.
Da tittet Brumm ned på Nasse og sa : «Nasse vet du hva jeg vet ?»
«Nei, hva da Brumm ?» Svarte Nasse nysgjerrig.
Brumm «Du er like vakker som solen du fordi du har alltid den samme varmen med deg i ditt hjerte.»
«Slik ser jeg også deg. 
Glem aldri det, 
min gode venn.»
 sa Nasse. ♥

En kjempe hyggelig kveld sammen med søstrene i Loge Storfjord.

 


Loge Syn og deres feiring av 25 års jubileet

17.10.2015

 

 

Rebekka Loge nr.88 Syn i Odd Fellow Ordenen markerte sitt 25-årsjubileum med en Festloge i Ordenslokalene sine i Myrvåg med en påfølgende jubileumsmiddag 

Etter en svært fint gjennomført og høytidsstemt Festloge ble deltakerne servert en deilig middagg med påfølgende kakebord med mye taler og underholdning.


50 års Veteranjuvel Loge nr.44 Venia

14.01.2015   Tildeling av 50 års Veteranjuvel til søster Margit Kleppe

OM helsa ein fullsett logesal velkomen med eit vakkert dikt « Tro ikke frosten « - til dette heilt spesielle møtet. For andre gong i Loge 44 Venia si historie, skulle det delast ut ein 50 års veteranjuvel. Vår kjære str. Margit Kleppe skulle heidrast for sitt lange og trufaste medlemskap i ordenen vår gjennom 50 år. 

Vi gjekk so over til den høgtidlege seremonien med vår kjære jubilant som midtpunkt. Str. Storrepresentant Ingunn Hole Hunnes og str. DSS Liv Tefre foretok tildelinga. En særs vakker seremoni inne i salen blei avslutta med klassisk musikk av Vivaldi.

Festpyntet sal ble fylt av både egne og besøkende søstre og veteranen ble hedret av mange i sine taler.  Seremonien vil bli husket av veteranen Margit Kleppe og de tilstedeværende, god mat og drikke samt piano musikk lagde en fint ramme rund hele festkvelden.


26.november 2014 Fellesmøte

Loge Venia sin fellesmøte med Loge Storfjord har blitt en årlig tradisjon og søstrene ser frem til hver eneste gang de skal møtes. 26 november gikk turen til Stranda hvor det ble høytidelig seremoni og flott ettermøte med masse stemning, sang, musikk, vokal og loddsalg. God mat, brennsnut og kaker, satte ekstra spissen på kvelden. 

Å besøke andre loger står for oss i Loge Venia som en meget viktig del av det som Odd Fellow Ordenen står for, dette i tillegg at Loge Storfjord er vår søsterloge, begge logene var en loge i sin tid.
Dette var en organisert tur med buss slik at mange søstre som hadde lyst å reise i felleskap kunne gjøre det.


19.11.2014 Innvielse 

Vår loge hadde stor glede av å innvie to nye søstre den 19 11 2014

Logen gikk til innvielse av søstrene Merete Anlaug Lade og Sølvi Grebstad etter at Kapellan hadde lest historikken. Nye søstre ble ført inn i salen av CM og hennes to assistenter. De avla logeløftet og ble innviet i en høytidelig og verdig seremoni.  Logen bidro til at innvielsesseremonien ble en stemningsfull og fin opplevelse for såvel våre nye søstre som søstrene i salen. De nye søstrene ble ønsket hjertelig velkommen i vår Loge.

På ettermøte ønsket OM søstrene velkommen, en av de to nye søstrene takket for det at de fikk være med i søsterfellesskapet og så med spenning og undring på hva som lå foran dem, deres faddere gav dem gode ord og varme ønsker om et givende logeliv. Vi vil med glede huske den verdige seremonien i logesalen og et hyggelig søstermåltid ved et vakkert pyntet bord.

Vi ønsker våre nye søstre velkommen!

 


10.09.2014  50 års Veteranjuvel Loge nr.44 Venia Ingeborg Hjorthol

fra venstre: Ingunn Hole Hunes, Arnhild Strand,Ingeborg Hjorthol, Liv Tefre

Overmester Arnhild Strand helsa ein fullsett logesal velkommen med vakre diktet "Eg helsar deg haust" av Henrik Straumsheim, til dette heilt spesielle møtet. For fyrste gong i Loge 44 Venia si historie, har vi delt ut ein 50-års veteranjuvel.

Høytidlig seremonien ble ledet av DSS Liv Tefre. Listen over verv viser ei søster som har dedikert sitt arbeid for logen, ei søster som er en charter medlem, ei søster full av pågangsmot, kunnskap og kjærlighet for andre.  

Søster Ingeborg Hjorthol ble hedra for sitt lange og trofaste medlemskap i ordenen vår og for utallige verv gjennom 50åra.

"Å leva det er å elska" og "Con te Patiro" av Andrea Bocelli sette et verdig punktum for ein særs vakker og rølrande seremoni. Kvelden ble avslutta med nydelig mat ved et festpynta bord, fine taler, overrekkelse av blomster, pianomusikk og ikke minst den gode praten. 50 søstre frå Loge Venia og 15 gjester fra andre Loger delte under denne store dagen for vår flotte 50 års jubilant.

fra venstre: Ingunn Hole Hunes, Arnhild Strand,Ingeborg Hjorthol, Liv Tefre


26.09.2012  40 års veteranjuvel


Det var en høytideleg og vakker seremoni den 26. september 2012 da søster Gerd Myrstad og Helga Hjellegjerde fekk tildelt sin Veteranjuvel for 40 års medlemskap i Odd Fellow Ordenen.

DSS Tone Kvammen leda den høgtidlege sermonien frå OM stolen, og det blei lest vakre ord frå stolane  mens jubilantane blei ført rundt i salen.
En særs vakker sermoni blei avslutta med Sissel Kyrkjebø som song “ En deilig dag “. Etter seremonien var det dekket til et festbord hvor vi inntok et deilig søstermåltid med fine og velfortjente taler til jubilanter og minner som søstre delte med oss. OM berømmet Veteranene for sine gode egenskaper til glede for logen gjennom mange år. Alt dette gjorde sitt til at det ble en minnerik kveld, både for jubilantene og søstrene.

 

 


 11.04.2012 Fellesmøte

Inn i logesalen fikk vi oppleve et vakkert dikt som handlet om å spre glede. Der etter las OM “ Dei positive tankar, dei positive ord…”, og så fulgte vakre dikt frå stolene. Eit særs vakkert musikkvalg avslutta denne delen av møtet. med Jan Teigen sin “ Hold ut – Hold sammen “
Overraskelsen, og høgdepunktet denne kvelden var framføringa av spelet om den gamle Rebekka. Særs vakkert og høgtidleg gjennomført, og det ga oss en stort opplevelse og et varig minne.
Møtet blei avslutta med avslutningssangen, etter ønske frå Rebekka.

Vi takket spesielt dei 35 søstrene fra Loge St. Veronika som hadde tatt turen fra Ålesund til dette fellesmøtet.

 


  14 mars Sosialaften


Sosialaften ble gjennomført på en utmerket måte av søstrene i Loge Venia og brødrene i St. Olav og begge lokalene måtte dekkes for å romme de ca 120 personene som hadde kommet.
Inviterte slekt og venner kunne kose seg også denne kvelden, som hvert år, med smørbrød, kaker og god underholødning. Alle ble ønsket velkomne og fikk orientering om programmet for kvelden samt om Odd Fellow Ordenen si landssak for 2011-2013: SOS-barneby i Ngabu, Malawi.
Odd Fellow Ordenen har vært engasjert i drift av barnehjem både i USA og i Norge helt siden 1890. No er det en barneby som skal byggest i Ngabu, som ligger lengst syd i Malawi. Den nye Odd Fellow-barnebyen skal inneholde 15 SOS familiehus for 150 barn. For mer info om SOS barnebyer Malavi se her
Videre fikk våre gjester informasjon om Venias bidrag til sosialarbeid rund om kring i bygda.


Oppmøte var veldig bra og vi er svært fornøyd med åresalget. Søstrene og brødrene har bidratt med håndarbeid og gaver. Underholdning som alltid var av første klasse. Takk for i år til arrangørene og deltagere!


  01. 02.2012 Gradspassering

fra h:Arnhild Strand Kari Ekornes Evelyn Liseth og Heidi Heggem
Seremonien i Logesalen ble høytidelig gjennomført av logens OM Evelyn Liseth - bistått av CM Anna Tominska
OM leste om “De små øyeblikk”, som minte oss på hvor mye et smil og en klem kan bety.

Høydepunktet denne kvelden var forfremmelse av Kari Ekornes og Heidi Heggem En særdeles vakker og rørende sermoni, med flott gjennomført skuespill.

I spisesalen var bordene vakkert dekket og søstrene kunne nyte middagen. OM og UM holdt tale for de to søstrene, takket og ønsket dem det beste i videre arbeid i logen.


  02. 12. 2011 Julemøte

Tradisjonen tro kunne vi også i år framføre vår vakre Luciaspill i salen som igjen ble en minnerik og uforglemmelig kveld med spill til ettertanke, med vakker musikk og med flotte, berikende ord.

Ettermøtet med juledekorerte bord og utsøkt julemat har vært en sannelig opplevelse bl. a. takket være husets egen mesterkokk logebror.

Julemøte ble en minneverdig kveld i god selskap sammen med brødrene fra loge St Olav.

 


 25. 08. 2011 Seinsommermøte

Turen for seinsommermøte gikk i 2011 til Stordal nærmere bestemt til Blåtind. Meny "Blåtind spesial" som ble servert denne kvelden besto av intet mindre enn Eric Clapton-laks, buffet med lammesteik, viltgryte, karbonader, heilsteikt ytrefilet av eigen buskap av skotsk utegangarfe. Og hjemmelaga karamellpudding. Eric Clapton-laks laksen er ein spesialitet til ekteparet Vikenes oppkalt etter den verdskjende rockeren som har fiska der.

Det med Clapton-laksen har seg slik: For om lag 12-13 år siden ringde det på døra hjemme hos familien Vikanes på garden Stavdal, som ligg like ved Stordalselva. Vikanes forteller: På trappa stod Arne Ness jr. og Eric Clapton og lurte på om dei kunne få fiske laks i hølen vår. Frå den dagen har den heitt Clapton-hølen, sier han og skrur på musikkanlegget i Vikinghuset. Ut strømmer den velkjente Clapton-låten «Tears in heaven» og med god lag, mat og drikke var kvelden en perfekt minne.