Lørdag formiddag besøkte vi fine butikker, gikk på kafé og så oss rundt. Været var ikke det beste, men vi hadde en trivelig formiddag. Vi ble bedre kjent med hverandre, og slappet av før kveldens begivenheter. Vi fikk sett oss litt rundt i et nydelig og meget velstelt Ordenshus, og ble tatt svært godt imot av vertskapet. 

  

Om kvelden ble vi ført inn til en stemningsfull logesal, der 53 matriarker opplevde en høytidelig og berikende festleir. Nede i salongene ble vi tatt imot av seks patriarker som serverte oss. Praten gikk livlig, til Dep. HM May-Britt Allstrin kunne be oss gå til bords. Et vakkert pyntet festbord møtte oss.

Allerede før vi kom inn, opplevde vi en helt spesiell stemning. Vi var et fellesskap fra første øyeblikk. Matriarker fra Trondheimen blandet seg med Polarsirkelen som om vi hadde kjent hverandre bestandig. Og denne stemningen preget hele kvelden.

  

Taffelet ble innledet ved Dep. HM May-Britt Allstrin, som leste "Å vera i livet", av Halldis Moren Vesaas. Alle sang "Nidelven stille", som en hyllest til Trondheim. Menyen var nord-norsk; speket hvalkjøtt med grønn salat, urtemarinert lammestek med fløtegratinerte poteter og grønnsaker. Til dessert, nydelig hjemmelaget karamellpudding.

Vi fikk et flott, kulturelt innslag. To unge jenter, Hege og Christina, fra musikklinja ved Bodø videregående skole, framførte tre sanger med gitarakkompagnement. Sangene var nok valgt med omhu, godt tilpasset landsdelen og laget av søsknene Kari, Lars og Ola Bremnes: "Nord i landet", "Å kunne skrive" og "Har du fyr". De høstet stor applaus, og ble takket tilbørlig av Dep HM May-Britt Allstrin.

  

HM Elin Elisabeth Hagen fra Polarsirkelen holdt en nydelig tale for oss. Deretter ble ordet gitt til Randi Storset Pierre, HM i Rebekkaleir nr. 9 Trondheimen. Hun takket for invitasjonen og uttrykte glede over å være hos venner. Hun overrakte vår vakre blå engel - laget av medarbeidere i Kirkens Bymisjon - som et håndfast minne fra gjestene. En vakker blomsterbukett ble gitt som en personlig takk til HM Elin Elisabeth Hagen. Så ble en nyere versjon av "Sang til Bodø" sunget.

 

Før taffelet ble hevet, holdt matriark Greta Furberg, fra Rebekkaleir nr. 9, en glitrende takk-for-maten tale. Patriarkene som hadde vært til stede og bistått med både servering og god stemning hele kvelden, fikk sin velfortjente takk fra Dep. HM May-Britt Allstrin. Det hyggelige samværet fortsatte i salongen. Det ble en på alle måter vellykket kveld og vertene så til at alle gjestene kom seg vel av gårde til sine respektive overnattingssteder.

Foto: Laila Handeland

Tekst: Annbjørg O. Magnussen, Randi S. Pierre