20 forventningsfulle matriarker møtte opp på Værnes Lufthavn for å fly til Reykjavik via Bergen. Det viste seg ganske fort at Norwegian hadde innstilt flyene både til Bergen og Reykjavik, og vi så for oss retur med flybussen til Trondheim.

Vår storrepresentant, Anne Pia Blindheim, jobbet intenst over telefonen og med de bak skranken. Plutselig ble det avgang til Gardermoen, deretter Stockholm og endelig Reykjavik langt ut på ettermiddagen.

   

Vi ble møtt av 2 islandske matriarker, en av dem var HM. Med buss ble vi kjørt hjem til Dep HM til kanapeer og noen veldig gode små kjøttboller, og til dette fikk vi servert vin/mineralvann. Gjestfritt og veldig hyggelig. Vi var invitert til den islandske presidenten!, men i og med forsinkelsen ble det dessverre ikke noe av.

Lørdag morgen ble vi hentet av buss med Leirens faste sjåfør og kjørt til Logehuset. Vi ble like godt mottatt der også. Leirmøtet startet kl. 11, og vi fra Trondheim ble ønsket hjertelig velkommen på skandinavisk.

    

Da vi gikk inn til leirslagningen fikk vi beskjed om ikke å ha på oss de hvite hanskene. Når det gjelder selve Leirmøtet så kjente vi oss igjen, men vi forsto jo ikke det som ble sagt. Ritualet var også litt annerledes. Det var 8 matriarker som skulle opphøyes i Barmhjertighetens grad. Selve spillet ved Barmhjertighetens grad var også noe helt annet enn vårt, det liknet ikke i det hele tatt, men symbolikken var der i høyeste grad. Under graden var det på og av med hansker 2 ganger. Etter møtet ble det lunsj, nydelig ørret med tilbehør og kaffe med kjempegod kake. Så ble vi kjørt tilbake til våre respektive hoteller, og resten av dagen hadde vi til fri disposisjon.

 

     

En hilsen fra vår HM

Hovedmatriark, Kjære gode matriarker i Rebekkaleir Thorunn. Det er en stor glede å få sende en hilsen til dere alle i kveld. Jeg er dypt rørt - og imponert - over den gjestfriheten dere tar imot Trondheimens matriarker med. 

Det er sterke og historiske bånd mellom Island og Norge. Vi har de samme røtter som folk, og i mange hundre års kultur, og vi har de samme røtter i Rebekka-matriarkenes etikk og liv. Med dette besøket håper jeg at disse røttene oppleves her og nå, og styrkes for fremtiden.

Jeg tror på engler.

Jeg vet ikke hvordan engler ser ut, om de har form eller farge. 

Men jeg vet hva de gjør; en engel er en budbærer. 

Jeg tror virkelig at det går gode engler mellom venner. 

Deres oppgave er å bringe bud mellom oss. 

Bud om at: jeg husker deg, jeg er glad i deg; vi deler vennskap, kjærlighet og sannhet. 

Det er mitt ønske at vi lytter til englene når de kommer, 

og sender dem tilbake med gode tanker, 

en strøm av vennskap mellom våre Leire og Matriarker, nå og i all fremtid. 

Matriarkalsk hilsen i Tro, Håp og Barmhjertighet

Randi Storset Pierre, ​HM

 

  

Søndag var det tidlig på’n igjen. Vi skulle på sightseeing ”The Golden Circle” (Den gylne sirkel). En rundreise på ca. 8 timer med buss. Dette ble også en veldig fin dag. Været var med oss, blå himmel og nesten vindstille, ikke så kaldt som vi trodde heller. Det er et utrolig landskap, høye fjell med snø, store flate vidder, innsjøer, små og større partier med skog, tydeligvis plantet for å skape ly og en meget spredt bebyggelse. 

 

 

Vi fikk se Islands mest berømte foss, Gullfoss, og vi besøkte Geysir som kanskje er den største turistattraksjonen. Flotte, varme kilder og ikke minst Stokkur, en svært aktiv geysir som med 5-7 minutters mellomrom sender kaskader av kokende vann og damp 30 m til værs.

Vi hadde også en stopp ved nasjonalparken Thingvellir. På Thingvellir ble verdens første folketing, Alltinget, samlet i år 930. Her var det lange sprekker i landskapet, såkalte forkastninger som har oppstått ved at kontinentalplatene beveger seg fra hverandre. Hvert år beveger platene seg gjennomsnittlig 2-3 cm.

    

Mandag den 9. var det hjemreise for de fleste. Noen hadde allerede reist søndag. Denne gang gikk flyene nesten som de skulle.

Dette var en svært minnerik tur. De islandske matriarkene ga oss det beste av seg selv og opplevelser på Sagaøya. Vi knyttet et godt vennskap mellom Norge og Island, matriarker imellom. Vi lo av glede av underholdningen på ettermøtet og vi ble dypt grepet av høytiden i leirslagningen.

Tekst: Karin Reitan

Foto tatt med Iphone:: B.J. Kristiansen og Å.R. Bakken