PENGEGAVE: Alf Holum (i midten) fra pårørendeforeninga på Boas tar i mot pengegaven av Egild Kristiansen og Elisabeth Gulaker fra Odd Fellow.

 

Tekst og foto: Kjell Arne Jørgensen, Opdalingen.no

 OPPDAL: På årets julegrantenning ved kulturhuset samlet bøssebærerne fra Odd Fellow inn 4.573,50. Onsdag ble pengegaven overlevert pårørendeforeninga ved Boas.

– Vi skal alltid finne noe å bruke dem på, sier Alf Holum, som er kasserer i foreninga.

Det er nok å bruke penger på for pårørendeforeninga. Tidligere har de kjøpt blant annet flatskjerm, utemøbler og trimsykler.

– Ellers går pengene stort sett til hyggekvelder, sier Holum.

Også i forfjor valgte Odd Fellow å gi pengene sine til pårørendeforeninga på Boas.

– Vi syns det er et godt formal, sier Egild Kristiansen som, sammen med Elisabeth Gulaker, overleverte gaven fra Odd Fellow.

I fjor var det demensforeninga som fikk pengene. Da ble det samlet inn nesten 1000 kroner mer, men Gulaker er fornøyd med årets fangst.

– I forhold til hvor kaldt det var, er vi godt fornøyd med resultatet, sier hun.

Odd Fellow har holdt på med innsamlingen siden de tok over for Lions Club for 7-8 år siden. I tillegg til innsamlingen delte de ut godteposer til barna, sponset av fem butikker i Oppdal.

Da Gulaker var i banken for å telle opp pengene fikk hun seg en negativ overraskelse som hun ble veldig skuffa over.

– Det var noen som hadde samlet sammen en haug med utgåtte mynter, som banken ikke lenger tar i mot, og lagt i bøssa. Det var snakk om rundt 200 kroner. De benyttet denne anledningen til å bli kvitt dem, og det syns jeg er så smålig, sier en oppgitt Gulaker.