Folkets Hus

 

Allerede før dannelsen av "Broderforeningen" hadde brødrene regelmessige møter hjemme hos hverandre og det store diskusjonstema, i tillegg til å få inn flere medlemmer, var Ordenshus og mange alternativer var oppe til debatt.   Broderforeningen skrev tilslutt leiekontrakt med "gamle Folkets Hus i Glomfjord" for bruk og ominnredning av gymnastikksalen og et par tilstøtende rom.

Dugnad for alle, det ble revet, saget og spikret. Det ble  sparklet, slipt og malt. Utstyr av alle slag strømmet inn, stoler og bord, malerier, tepper og lamper. giverånden var stor.

De gamle sammenleggbare embedsstoler fra Loge 68 Landego ble hentet av M/S Meløyfisk, pusset opp og plassert på sine rette plasser i vår nye Logesal. selskapslokalet, kun en liten salong, var pen, varm og intim. Når fruene var invitert, da satt vi tett sammen, i ordets rette betydning.

For de kommende generasjonerkan vi bekrefte at det var en pen logesal og at det var trivelig og oppholde seg i "egne" lokaler. Men, Adam var ikke lenge i paradis, for etterhvert vokste brødreflokken og sammens med våre fruer ble lokalene alt for trangbodde.

Folkste hus kunne ikke bli noen permanent oppholdsplass og samtalene ved kaffebordene fikk snart som hovedtema,- eget Ordenshus må vi ha.

I 1976 ble Nedre Hylla 4 kjøpt fra Staskraft. huset var en stor firemannsbolig fra 1928. Loge nr. 78 Svartisen hadde ikke penger til ombyggingen og måtte leie bort hele huset. I 1980 ble hele huset ledig og Logen besluttet og starte opp med den planlagte ombygging til Ordenshus, a/s Odd Fellow Huset i Meløy.

Ny runde med dugnad, ny runde med saging, riving og spikring. Som vanlig i Odd Fellow-sammenheng ble det lagt opp til en innredning som både er pen og utenom det vanlige. Tanken var å skape et hus tril beste for brødre og søstre i både Ordenslokalene og i selskapslokalene.

Huset ble innviet til Odd Fellow Ordenens tjeneste den 26.09.1981 og at vi lykkedes, har vi fått mange tilbakemeldinger på.

 

 

Her er noen bilder fra åpningen, levert av John Hunstad, Bodø

 

Odd Fellow-huset i Glomfjord innvies.

 

Det ble faktisk et problem med å komme inn i huset! Kåre Ellingsen prøver nøkkelen mens Harry Sandvei følger spent med.

 

Kveldens herolder: Edvind Jentoftsen, Werner Hestdal, Odd Ellingsen og John Hunstad.

 

DSS for N.N. Jetmund Mehus og DDSS Johs. Frantsen har ikke før hengt fra seg tøyet før de tyr til sigarene!

 

Rolf Albrigtsen pusser nesen mens Harry Sandvei geistikulerer.

 

Harry Sandvei, Hans Svendsgård, Rolf Albrigtsen og Astor Mikkelborg har en munter passiar i baren!

 

Ansvarlig for god og velsmakende mat var bror Henrik Høgsand.