Tunsberg

Leiren arrangerer mange turer, her er noen av stedene vi har besøkt.

Publisert

Vi har vært på Bedriftsbesøk hos Sølvarefabrikk A/S Th. Marthinsen i Tønsberg. Det var interessant og lærerikt. Når vi var ferdig med omvisningen var vi enig om at besøket ga mersmak. Vi avsluttet besøket med en lunsj på Midtløkken kafe.
Leiren dro på tur til Oslo med innlagt besøk i Ordenshuset hvor vi fikk omvisning i museet. Vi hadde en felles lunsj på en anbefalt restaurant i byen. Etter denne delte selskapet seg i flere aktiviteter. Noen tok trikken for å besøke Ordensøsken på Odd Fellows Eldresenter i Oslo. Vi ble tatt hjertelig i mot av noen som bodde der. Andre fra selskapet tok en tur til Stortinget hvor de fikk omvisning. Andre igjen benyttet tiden til noen besøk i Oslos forretninger. På ettermiddagen møttes vi i Ordenshuset igjen. Så mange som det var plass til fikk besøke leir nr. 17 Christiania. Her ble vi tatt godt i mot. Vi var flere en det var plasser til i salen, derfor hadde resten av Matriakene fått lov til å besøke loge nr. 18 Ragnhild som hadde samme møtetid og -sted. Vi var alle enig om at dette skal gjentas.
I januar 2009 dro vi på tur igjen, denne gang med innlagt Opera besøk. Mange vil gjenta dette. De som ikke ble med ønsker at de hadde vært med. Alle Matriarkene fikk tilbud om å bli med! Vi reiste inn i 2 omganger. Først var vi 2 busser med 79 Matriarker. Så var det 16 Matriarker fra Loge nr.120 Gaia som hadde 16 Matriarker som ville være med. Den første turen var lagt til logens egen møtedag. EksSTorrepr Inger Hefte Kvilhaug administrerte billetter, påmelding og reisen til alles tilfredshet.
Lørdag 14.mars 2009 arrangerte Leiren nr. 6 Tunberg en storslått fest på Park Hotel i Sandefjord sammen med Odd Fellow Leir nr.8 Vestfold. Alle Ordensmedlemmer i Vestold - uansett om de var medlem i Leiren eller ikke. Det var også adgang for ledsagere. Det var laget en Festleirsang for anledningen, vi fikk middag og underholdning. Sang og foredrag fra tur til FN/USA av UNP vinner Kine Elisabeth Lundervold fra Sandefjord. Videre fikk vi konsert med Vigdis Wisur; "A tribute to Eva Cassidy. Videre var det konsert med trubadur og kåsør Louis Jacoby. Dette gav mersmak. Festen ble avsluttet med hyggemisikk/dans til Knut Aagaards orkester ut i de små timer.
2009 arrangerte Leiren et lørdagsbesøk til Midtåsen i Sandefjord. Dette unike sted er hjemmet til Skibsreder Anders Jahre. hans enke; Bess Jahre bodde her til sin død. Stedet ble legt ut til salg og Sandefjord kommunne kjøpte stedet. Det er virkelig verdt et besøk.
Leiren arrangerte sommertur til Karlsvika Gård 2010. Vår møtedag falt dette året på 17. mai og da måtte vi gjøre noe utadisjonelt. Matriarkene støttet opp om arrangementet. Vi spiste, lekte, konkurrerte, sang, hadde utlodning og hadde 'verdens største' kakebord. Allikevel ble det nesten ingen ting igjen! Vi storkoste oss.
I April 2011 inviterte Leiren sine medlemmer til et Vårmøte på Slottsfjellells Museete. Vi fikk omvisning i temaene/utstillingene Vikingtid, Middelalder og om Svend Foyn. Det var bespisning i museets kafeteria.
Leiren inviterte til Sommermøte i 2012. Turen gikk til Gogstad kystlag på Framnes. Det var dekket inne med vidåpne dører rett ut til vannet og vikingeskipet Gaia. Brødre grillet og vi koste oss veldig.

Høsten 2014 - i september - drar vi på tur til Danmark. Det er påmelding innen april møtet.