Enslige seniorer

Loge Tonjer så tidlig behovet for å arrangere treff for enslige eldre i vårt område. Vi hadde tidligere i Odd Fellow Logene i Haugesund et felles prosjekt som gikk ut på dette. Da fellesprosjektet ble nedlagt omtrent da vår loge så dagens lys, startet vi opp i samme ånd som tidligere eldretreff, men med en endring, nå gjelder arrangementet alle eldre i vårt område, ikke bare Odd Fellow eldre. (enker og enkemenn av brødre og søstre)
Det unike med vårt eldretreff er at alle eldre blir hentet på sin hjemmeadresse og kjørt hjem igjen etter arrangementets slutt.

 

Vårens eldretreff til "Fjordstuene"

23. mai 2011

 

       

Eks. Overmester og pensjonert kjøkkensjef Paul Postvold sto for grillingen på vårens eldretreff, som ble arrangert for 10. gang.

Vi var samlet 40 eldre og 13 logebrødre på Overmester Viggo Bjørks sted ”Fjordstuene” på Fosen, 10 minutters kjøretur utenfor Haugesund.

Dessverre var det ikke avtalt sol og sommer med han som har ansvaret for været på vestlandet, men det gikk godt for det.

Alle koste seg med god mat og drikke og en god drøs.

Nok en gang et vellykket eldretreff.
 

 

Bilder fra eldretreffet

 

Vellykket eldretreff

Omlag 60 eldre - eller seniorer, de aller fleste damer, var mandag, 2. juni 2010 på årets første busstur rundt om i de nye bydelene i Haugesund. Det er Odd Fellow Loge nr. 148 Tonjer som arrangerer slike eldretreff to ganger i året.

  

De er svært populære og er nærmest fullbooket den dagen turene blir annonsert i avisa.
Denne gang var pågangen så stor at Odd Fellow logen måtte utvide med en minibuss for å få plass til alle, samt få med seg 2 rullestol brukere. Det er 4. året på rad at de har arrangert slike arrangementer. (vår og høst) Praktiserende lege Jan Fyllingen hadde for anledningen byttet ut lytteapparat og instrumenter med sine sjåførkunnskaper, og som cicerone i bussen hadde han med seg pensjonert lærer Nils Kolltvedt.
I rullestolbussen fra Haugaland Taxi, satt Oddbjørn Gramstad ved rattet og han kåserte selv omkring det de så på ferden.
Turen gikk via de nye byggefeltene i Gard- og Kvalsvikområdet, langs Skeisvoldsvegen og Bleikemyr, Solvang og Skåredalen opp til utkikksplassen på toppen av Steinsfjellet. På snuplassen var det mange parkerte biler som hindret bussens navigering, men Fyllingen klarte det likevel utmerket, selv om Koltvedt spøkefyllt påsto at doktoren aldri hadde manøvrert annet enn en sykkel før.
Deretter gikk turen langs E 134 forbi Raglamyr, langs Karmsundsgata, Strandgata og Indre kai fram til Odd Fellow Gården, nord i Sørhauggata hvor logebrødre fra Loge Tonjer ventet med en meget god fiskesuppe, kaffe og vannbakkels.

-Det er dessverre begrenset hvor mange vi kan ta med oss på disse turene. Blant annet må vi ta hensyn til at en del av de inviterte bruker rullestol, sier treffleder Harald Bjørgen i Loge Tonjer til Avisen Karmsund.
-Men disse treffene er like hyggelige hver gang, og vi har inntrykk av at de eldre setter pris på å få ”luftet” seg litt. Vi skulle gjerne gjort disse turene tilgjengelig for alle seniorene i Haugesund, men det har vi ikke kapasitet til. Tross alt henter vi de fleste på sine hjemmeadresser og bringer dem tilbake når arrangementet er ferdig, sier Harald Bjørgen.

 

 

Odd Fellow-gave til Veiledningssenteret

 

10 000 kroner kommer godt med når hele virksomheten i all hovedsakfinansieres av gaver. Pengegaven fra Odd Fellow logene Catena & Tonjer i Haugesund, ble overrakt Veiledningssenteret for pårørende forleden.
Overmester Arthur Paulsen (t.v.) i Loge Catena og Overmester Viggo Bjørk i Loge Tonjer sammen med daglig leder Annette Ness i Veiledningssenteret for pårørende etter overrekkelsen av 10 000 kroner i gave fra de to Odd Fellow-logene.
FOTO: Ragnar Larsen

 

Les mer om gaven her

  

Eldretreff på Odd Fellow Huset høsten 2009

  

Lørdag 31. oktober 2009 gjennomførte vi eldretreff i Odd Fellow huset, festsalen er rammen om høstens arrangement. 17 brødre gjennom dugnad sto for opplegget og gjennomføringen. Vi hentet gjestene hjemme og kjørte dem hjem etter arrangementet. Eldretreffet nå i høst samlet 85 gjester som koste seg med hjemmebakte kaker, boller og rundstykker. Lasse Pedersen fra 3 Busserulls sto for underholdningen
Vi tillater oss å takke "Naturbakt" for rundstykker og boller, Restauratør Geir Dag Jørgensen for gratis lokaler og "Haugaland Taxi" som stiller opp med minibusser for frakting av rullestolbrukere.

Bilder fra eldretreffet høsten 2009

  

Eldretreff på Arquebus krigsmuseum våren 2009  

 

Vårens eldretreff hadde et historisk sus over seg da dette gikk av stabelen i slutten av mai i år. Brødrene stilte som vanlig opp i de mengder som var forventet og med godt humør i biler og busser ble de eldre fraktet til Arguebus museum for noen timers hygge og omvisning.

Arquebus krigshistorisk museum ligger i Førresfjorden, godt skiltet fra E 134 på strekningen Haugesund Aksdal.
Det er et av landets største okkupasjonsmuseer med stort utstillingsareal og over hundre dukker med uniform og utrustning. Her kan du oppleve det meste fra angrepet på Norge i 1940 fram til fredsdagene i 1945.
Tema som hverdagsliv, sjøfolkenes krigsseilas, hjemmefronten, våpenslipp og hemmelige radioagenter. Den nyeste utstillinga ser ut over landets grenser og omhandler det tyske nederlaget i Berlin. Her er noe å se og lære for hele familien.Vi var ca: 80 personer, inklusiv Tonjers brødre på turen. Strålende vær, god stemning og god mat var med å sette en flott ramme om vårens eldretreff.

Bilder fra eldretreffet våren 2009

 

 
Eldretreff på Odd Fellow Huset høsten 2008

Lørdag 8. november 2008 inviterte vi igjen til eldretreff, denne gang i Odd Fellow huset, hvor brødrene gjennom dugnad sto for hele opplegget og gjennomføringen. Vi hentet gjestene hjemme og kjørte dem hjem etter arrangementet. Eldretreffet nå i høst samlet over 70 gjester og det var en fornøyelse å ha med alle de hyggelige menneskene å gjøre. Hjemmebakte kaker og lokal underholdning sto på menyen og programmet.

Marit Løvvig trollbandt alle gjestene med et fantastisk musikk-kåseri og en eminent pianotraktering
 

  


Bilder fra eldretreffet høsten 2008


Bilder fra eldretreffet våren 2008

Gave til kirkens bymisjon

 

Du må ha Adobe Acrobat Reader for å kunne lese PDF filer. Hvis du ikke ha programmet kan det lastes ned gratis fra www.adobe.com.

 Eldretreffet Høsten 2016

​Treffet ble arangert i logehusets Festsal  med 32 gjester.

​Det var underholdning av " DE 8 Herrer" som hadde en  nydelig opptreden.

​Samt vår altid villige og kjære Marit Løvvig på piano.

​Samt velvillige brødre på kjøkkenet og som sjåfører.

​Et som altid vellykket arangement.