SOMMERTUR TIL SOLBAKKEN 20. MAI 2011

 

                          

 

Det var ikke helt vilt på Solbakken, men en flott kveld med logebrødrene som avslutning av våren. Vi var 12 brødre som hadde bordsette på Kjell Risangers sted Solbakken. Når jeg nevner ordet VILT så har det med menyen å gjøre. Flott meny med viltgryte og dessert. Vi hadde noen fortreffelige timer, Han som står for godværet på vestlandet var fraværende, men takket være oss andre som var tilstede fikk vi en flott kveld, med aktiviteter for både kropp og sjel (Quiz)

Og for å si som Ragnar Larsen skrev i sin prolog fra 2009, så skal vi huske at maten bare er halve føda – . Etter maten ble det kaffe avec. og drøs og Quiz og stemning og sirkulasjon ved bordene av folk med sirkulasjon i blodårene.

Bilder sommerturen 2011

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Odd Fellow Cruise i det vestlige Middelhav, høsten 2009

 

Lørdag morgen, 12. september 2009, møttes noen Odd Fellow brødre og søstre på flyplassen på Karmøy for å reise til Roma. Det var brødre fra Odd Fellow Loge nr. 41 Skaulen - nr. 52 Catena – nr. 112 Høyevarde og nr. 148 Tonjer, samt søstre fra Rebekkaloge nr. 13 Ruth – nr. 68 Linnea og nr. 69 Athene sammen med ektefeller.

 

 

REISEBREV AV REIDAR VIKEN I PDF FORMAT

 

 

 


 

 

 

 

Tonjers sommerfest til Fosen

og Fjordstuene, 5. juni 2009

 Sommertur med damer og venner. Sto det i innbydelsen.

Prolog.


Sommertur. Damer. Venner. Det må da vel være en uslåelig kombinasjon.
Sommertur. Ja, det er sommer. Den er bare litt forsinket. Når vi kan ha julemøte i logen selv om det ikke er jul, så kan vi vel ha sommertur selv om det ikke er sommer.

Sommer – det er smaken av jordbær, som vi allerede har smakt i lag med et likvid og høyforedlet fransk jordbruksprodukt. Sommer – det er drømmen om det gode liv, om markjordbær og om damer som har gjennomført lettelser i antrekket. Men damer kan selvsagt også ha sommerdrømmer om menn. Og om jordbær. Som Alf Prøysen skriver i sin vise ”Gærne jinter” om at det ”oppå Lauvåsen veks det jordbær” og ”finn et strå og træ dom på”, så kan jenter også samle på gutter, hør bare hvordan Prøysen fortsetter:

Oppå Lauvåsen veks det gutter,
fine gutter, lange gutter.
Hele væla er bære gutter,
finn et strå og træ dom på.
En er for gammal, hæin ska få stå.
En er for ung, hæin går vi ifrå.
Men aille andre ska vi ta med hematt
og leve lykkelig med sukker på.


Sommer er lengsel etter livets lyse sider. Enkelte er så opptatt av sommer at de har tatt sommerens navn. Ifølge Google er det 501 nordmenn over 18 år som har etternavnet Sommer, men da normalt uttalt med kjempelang og trykksterk OOO: Sommer. Og sommer kan man jo hete når mange har etternavnet Vinter, fortrinnsvis skrevet med W. Og mange familier heter Høst. Og TV2 har Vår Staude. Formentlig i motsetning til Deres Staude.

Årets sommer så langt har gjort det nødvendig med vinterlig bekledning. Derfor var det omtenksomt at det i innbydelsen ble anbefalt bukser for damene. Det skulle forresten ha tatt seg ut om de kom hit uten bukse!

Sommertur – og så med damer. Her er damene med. De kunne jo for den del ha vært likeverdige medlemmer av logen. Vi driver jo ikke med lyssky virksomhet på møtene, så for den del kunne damene gjerne vært med. Men jeg ser ett problem hvis en ordensbror kom hjem, fortalte kona at det var damer til stede på møtet – men lagt til at jeg har avlagt løfte på at jeg ikke kan fortelle hva som foregikk. Det skulle tatt seg ut!

Til sommerfest hører sommerfestmat. I kveld ikke det tradisjonelle som rømmegrøt og spekemat eller kremerte koteletter, også kalt grillmat. Eller vandaliserte fleskebein med kinakål og billig dressing. Nei, i kveld skal vi nyte helstekt oksefilet – ikke en hel en til hver, riktignok, men mer enn nok til alle. Og så blir det jubileumskake, Lasse Pedersen og andre søtsaker.

Og så skal vi sommerfeste sammen – sommerfest er fellesskap. Sommerfest er festloge uten ritualer og med valgfritt antrekk. Sommerfest er livsutfoldelse uten rituelle begrensninger. Sommerfest i Tonjer-miljø med damer og andre venner er som en drøm om sommer. Sommer, det kan i Norge være en periode på to måneder med dårlig sleaføre etter ti måneders vinter – men vi drømmer om den likevel. Vi gir aldri opp sommerdrømmen: Om makrell og rabarbrasuppe, om myggstikk, solbrente neser, bankkontoutdrag med ”Saldo i vår favør” – sommerdrømmen holder vi levende, uansett.

Kvelden skal markere at vi er fem dager inn i sommermåneden og at logen er fem år. Neste år på denne tiden skal vi feire at logen er seks år. Ingen skal klandre oss for at vi ikke benytter anledningen til å feste.

Og så skal vi huske at maten bare er halve føda – . Etter maten blir det kaffe avec. og drøs og sang og stemning og sirkulasjon ved bordene av folk med sirkulasjon i blodårene.

Og et stykke ut i juni måneds sjette dag, bryter vi opp herfra – fulle av inntrykk og gledeserindringer, dersom du da kan se tilbake på en fornøyelig, gledesgivende og minneskapende fest, da vil du ha i fra festens natt en lys og umistelig skatt!

ooo///ooo

 

 Bilder fra sommerfesten på Fosen 5. juni 2009