Skibladnertur med Loge 129 Klarälven

Brr. Inge Bakken og Kjell Bakken koser seg i finværet. Vi ser vakre Helgøya i bakgrunnen.

 

UM Egil Refsahl (nå OM) kontrollerer oppmøte før avreise.

 

Br. Knut Erik Østgård med kone. Vi ser fadder og far br. Kåre Melvin Østgård i bakgrunn.

 

Her ser vi brødre fra Heidmork og Klarälven sammen med følge. Venter på mat og drikke.

Tekst/Foto: Henrik Wilberg (Herold)

Venneaften

 

Torsdag 16. mars ble det gjennomført en felles venneaften med Loge 21 Maud i losjehuset på Hamar. Det var totalt 6-7 gjester som hadde tatt turen og ville ha litt mer informasjon om hva Odd Fellow er. 

 

Kvelden startet i salongen hvor Stor.rep. Erik Engesveen og OM fra Loge 21 Maud informerte gjestene om forskjellige ting ved vår orden. Etter litt informasjon tok vi med oss gjestene inn i losjesalen. Der ble det informert om de forskjellige stolene, og litt om de forskjellige rollene hver enkelt i EK har i et losjemøte. 

 

 

God stemning!Etter litt mer informasjon samlet vi oss i spisesalen for et søster/brodermåltid. Der ble det servert påsmurte rundstykker, kake og kaffe. Det var overraskende mange søstre og brødre som hadde tatt turen denne kvelden. Noe som er viktig for å vise nye potensielle medlemmer hvor fint vi har det. Selv om kvelden ikke er representativt for et vanlig losjemøte, ble det en fin kveld med et fint innhold som forhåpentligvis pirrer nysgjerrigheten til våre gjester.

 

Tekst/Foto: Henrik Wilberg (Herold)

 

Det Gode Vennskaps Grad

Tirsdag 15. november var det duket for gradspassering for Br. Stein Vidar Engen som ble forfremmet til Det Gode Vennskaps Grad.

 

 

 

Her ser vi Br. Johannes Høisveen som sier noen velvalgte ord om kveldens midtpunkt.   

 

 

 

 

Rundt 50 brødre var til stede under den rituelle markeringen som ble godt gjennomført i logesalen. På ettermøtet ble det servert lasagne m/salat og brød. 

Tekst/Foto: Henrik Wilberg (Herold)

 

70-års jubileum

Tirsdag 18. oktober var det duket for festkveld i logehuset på Ajer i anledning 70-års jubileum for loge 35 Heidmork. I overkant av 50 brødre samlet seg til god mat og godt selskap. 

Oppfordrer brødre som ikke har møtt på en stund til å møte! 

Br. Åsmund Brandvold, DSS Lars Erik Hermansen og Skattmester Ole M. Michaelsen

Det var duket for festkveld i logehuset den 18. oktober. Over 50 brødre tok seg turen til Ajer denne kvelden for å feire oss selv. Kveldens meny var fylt lammelår m/stekt sopp, rotgrønnsaker og fløtepoteter. Etter taffel fikk vi servert marsipankake i salongen.

 

Kvelden startet med et kort møte, der vi blant annet fikk høre vakre toner fra Heidmorkkoret. Det skal sies at koret sliter med rekruttering, men karene som holder fortet imponerte stort med to fine sanger. Info om Heidmorkkoret og deres aktivitetsplan finnes nå på vår hjemmeside – Har du en sanger i deg - Ikke nøl med å meld deg inn!

 

OM Frode Skjølsvik fra 59 Herman Anker og OM Sondre Nordjordet fra 130 Eystir koser seg i salongen. Bak til høyre kan man skimte det som var igjen av marsipankake etter at brødrene hadde fått forsynt seg. Verdt å nevne at det var 4-5 gjester fra loge 130 Eystir som hadde tatt turen denne kvelden.

 

Taler på ettermøtet

Nyinnsatt DSS Lars Erik Hermansen tok også turen denne kvelden og holdt en fin tale til oss under taffel der han blant annet snakket om økende snittalder i vår loge, viktigheten av rekruttering til ordenen, men og hvor sterk loge 35 Heidmork er. Til slutt oppfordret han brødrene til å møte så ofte man kan.

OM Ingard Erlingsen var nestemann ut på talerlisten. Han startet med å fortelle litt om historien til loge 35 Heidmork. Helt tilbake til starten med Wilhelm Tønnel som den største pådriveren og hvordan han klarte å samle 51 logebrødre over et par år for så å stifte loge 35 Heidmork. Videre snakket han om de forskjellige logehus vi har hatt, Tønnel og vår venneloge i Karlstad og snakket varmt om våre datterloger. Han tok også opp problematikken med økende snittalder og lav rekruttering de siste årene. Noe av dette vil vi anta skyldes pandemien vi har vært gjennom.

 

Klubbmester Br Sindre Karseth Valle og Br Anders Nybakken i privatnevnda serverte drinker og holdt stemninga oppe i baren. Stor takk til privatnevnda for en godt utført kveld.

 

 

 

 

Sistemann ut var OM Sondre Nordjordet som overrakte blomster og blomstervase til vår egen OM Ingard Erlingsen. Han avsluttet det hele med en morsom vits (noe som ikke er helt ukjent fra dette holdet).

Kvelden ble avsluttet i salongen med god marsipankake og noe godt i glasset.


Tekst/Foto: Henrik Wilberg (Herold)