Fredag 4. juni møtte 41 forventningsfulle damer opp ved Odd Fellow-huset i Porsgrunn for avreise med buss til Stavanger. Humøret var på topp allerede før avreise. Alle var vi forventingsfulle og spente på hva vi hadde i vente – vi visste at programmet, som var lagt opp av reisekomiteen, Unni, Reidun,  Marit O.S. og Marit S.  var bra, og at vi hadde mye å glede oss til.

 

                  

             Mari og Margit                                                               Wenche og Anna Lise

Første stopp, med champagne og jordbær, var like før Arendal. 

                

                                                   Blide damer på tur.


Etter å ha tilbrakt noen flere mil i bussen, ble det et lengre stopp i Lyngdal hvor vi spiste lunsj.


Vår utmerkede reiseleder, Unni, hadde lest seg skikkelig opp før turen så vi fikk god informasjon underveis om alt som var interessant å vite om stedene vi passerte. Reidun hadde laget en quiz om Stavanger og lagene ga alt for å få så god plassering som mulig. Liv testet oss også med oppgaver, som baserte seg på historien til Porsblomsten, forløperen til Baugeid Dagsdatter, som hun hadde referert fra på tidligere møter. De godt voksne damene gjorde det skarpt her mens noen av oss andre slet litt mer.


Hvis noen hadde engstet seg for at det skulle bli lenge å sitte i buss, ble de nok overrasket, for med så mye aktivitet og informasjon underveis, gikk milene unna og før vi visste ordet av det, var vi ved hotellet, Hotel Rica Park, sentralt i Stavanger.


Noen ønsket en liten hvil før vi skulle spise middag, andre tok en liten spasertur i byen.


Etter en fortreffelig middag på hotellet delte vi oss igjen i grupper; Noen ville bli på hotellet andre ville ta en spasertur i Vågen.

Lørdag morgen våknet vi til strålende sol – fantastisk! Vi hadde formiddagen til fri disposisjon i Stavanger sentrum, for eksempel til å shoppe, ev. vindusshoppe. Begge deler viste seg å være populært. 

 

 

 


 

 

                                                                                           

                                                                                                                                                                                              

Men vi skulle videre. Med båt fra Skagenkaien til øya Sør-Hidle og den fantastiske blomsterparken Flor og Fjære.

                                                          

Vi hadde nok ventet å se flotte blomster, men at det skulle være SÅ flott ante vi nok ikke. 

 

                

Her fantes et stort utvalg av vakre og eksotiske planter som man ikke skulle tro kunne vokse i Norge. Her kunne vi nyte freden, fargene og utsikt over sjøen. Vi ble vi tatt hånd om av en av eierne som, ikke overraskende, var gartner og hadde inngående kjennskap til hele det vakre anlegget. Han ga oss både råd og inspirasjon.

 

                                             


 

                                 

 

Etter endt om visning ble vi servert lunsj på et av stedets tre spisesteder. 

Maten var fantastisk og vi var virkelig ”gode og mette” da vi returnerte til Stavanger sentrum. Noen for øvrig med store, flotte blomster som skulle bli med hjem og pryde hagene i Porsgrunn og omegn.

                                               

 

Så var det tid til en dusj og nytt antrekk før vi skulle ned i Vågen og spise om kvelden. Ingen av oss hadde fått tid til å bli sultne, trodde vi. Det viste seg at det smakte med en bedre fiskemiddag, likevel. Og hyggelig hadde vi det, selvfølgelig.

                                                                     

                                                         

Se hvor fine Mentzine og Randi 

er !

                                                                                         

Søndagen opprant med like strålende vær. Før vi skulle starte på returen, skulle vi besøke Utstein Kloster. Norges eneste bevarte  middelalderkloster                                                                                                                .

Klosteret lå på Mosterøy, ca. 30 minutters kjøreavstand fra Stavanger.

 

Ettersom det var litt tid å vente før vi kunne komme inn, ble det god tid til både fotografering og litt avslapning i sola.

 

                                                        

 

 

Vi fikk omvisning av en svært dyktig guide. Han fortalte bl.a. at Utstein opptrer i historiske kilder allerede på 800-tallet, og da som kongsgård for Harald Hårfagre etter slaget i Hafrsfjord. Munkene som bodde her tilhørte augustinerordenen. De hadde streng disiplin med regelmessig bønn, skriftlesing og messer. Kirken er enestående i slitt slag i Norge, med tårnet plassert midt mellom kor og skip.

 

 
     

Etter reformasjonen var klosteret ubebodd i lengre perioder og bygningene forfalt. Da Christopher Garmann flyttet hit i 1750 ble anlegget satt i stand, men til dels sterkt forandret.

                                  

Hva passet vel

bedre enn at søstrene i

Baugeid Dagsdatter

inntok lunsjen i et kloster?

 

                                                             

 

Så startet turen hjemover. I Kristiansand måtte vi riktignok ha en liten is - og pølsestopp, men tilbake i bussen gikk praten livlig hele veien hjem til Porsgrunn. Vi var alle enige om at det hadde vært en flott tur. Svært vellykket på alle måter og en kjempefin start på jubileumsfeiringen.