På tjuvholmen hvor vi ble satt av, skulle vi først til Astrup Fearnley museet, som vi hovedsakelig fikk sett utenfra i denne omgangen. Museet har en av Norges viktigste og mest omfattende samlinger av samtidskunst.

 

I september 2012 åpnet de sitt nye praktbygg på Tjuvholmen og har allerede fått internasjonal oppmerksomhet. Videre gikk turen til hotellet til Petter Stordalen – The Thief. Vi var så heldig å ha med moren til Petter, Kari Stordalen og vi fikk derfor en flott omvisning på hotellet. Vi fikk til og med se Oslosuiten som var imponerende med sine 160 kvadratmeter og lekre interiør. Hotellet er annerledes og spennende i sort og gull og har en imponerende kunstsamling.

 

Deretter var det tid for lunch på ”Druen” på Aker brygge. Menyen var smørbrød inspirert av sjø, med vin til. Så fikk vi litt tid for oss selv til shopping, sightseeing eller møte med kjente. Noen valgte å gå tilbake til Astrup Fearnley museet, mens andre rett og slett slappet av med et glass vin og så på livet.

Middagen ble servert på Theatercafeèn, noe som alltid er vellykket. I år var det okseentrecote med pommes frittes og bearnaise med vin. Til dessert var det en nydelig sjokoladesak med frisk og syrlig is til. Var vel ikke så mange kjendiser å se, men stemningen var upåklagelig og det er spesielt å være der og kjenne historien som nærmest sitter i veggene der.

Til slutt var det show med Ingrid Bjørnov på Latter på Aker Brygge, noe som absolutt svarte til forventningene.

 

Så var det buss hjem og alle var slitne, men fornøyd. Tusen takk til Marit og Unni  for det fine opplegget!