Litt surt var det, det skal sies, vanskelig å velge – vinterkåpe eller vårfrakk? Imidlertid lager man ikke problemer: Både vinterkåper og vårfrakker dukket opp kl 0900 på avtalt sted.          

                                                                       

I behagelig buss satte vi kursen mot Oslo og mot det som skulle bli en hyggelig dag for alle de 43 damene som var med. Vi hadde jo våre referanser etter som vi har vært med på noen turer tidligere, så la det være sagt, vi gledet oss. Marit og Unni har alltid gode forslag til hvor vi vil trives og hva vi liker å se og høre, og det skulle vise seg å stemme også denne dagen.

Første stopp var Bærums Verk hvor vi spiste lunsj i svært sjarmerende omgivelser og ikke minst smakte maten fortreffelig. 

                                        

Intimt interiør

 

 Her hygger damene seg med lunsjen.   Hyggelig vertinne  Fantastiske kaker

                                                                                          

Etter lunsj gikk ferden videre til Nasjonalmuseet hvor vi ble møtt av Tommy Sørbø, kjent kulturhistoriker og ikke minst bysbarn for oss porsgrunndamer. Han var vår omviser for barokk kunst fra Antwerpen med bl.a. Rubens, van Dyck og Jordaens. Barokkens kunst fra Nederland har ikke vært vist i Oslo siden 1950-årene. Utstillingen var bygd på ny forskning innen flamsk barokkmaleri. Vi fikk en svært god innføring i kunstens mange irrganger og guiden vår kunne sine saker – imponerende!

Etter omvisningen hadde damene en times tid til egen disposisjon i Oslo by. Noen valgte å bruke den på en rask shoppingrunde – andre gikk strake veien til Theaterkafeen, hvor vi senere skulle spise middag før dagens siste kulturopplevelse – The Producers – på Oslo Nye Teater. Stykket var en Mel Brooks-musikal om Broadway-produsenten Max Bialystock som var på desperat pengejakt sammen med den nevrotiske revisoren Leo Bloom. Felles for de fleste var nok oppfatningen om at dette var en gjennomgående bra forestilling. 

Det ble – mot normalt – tidlig hjemfart denne kvelden. Det var fordi teaterforestillingen var slutt allerede kl 2100. Men aldri så ”galt” at det ikke er godt for noe: Nå kunne vi få oss en god natts søvn før søndagens utfarter.