Veteranaften 17.november 2015

Så var det igjen tid for årets veteranaften. Våre veteraner med lang fartstid bak seg, alt fra 25- til nærmere 40-års medlemskap, gjør dem til verdifulle medlemmer det er en glede å ære en spesiell dag hvert år. Deres erfaringer er utrolig verdifulle og de er et oppkomme av kunnskap for våre nye søstre. Denne gang hadde vi også gleden av å feire en 80-års dag samtidig. Inger Marthinsen har nådd den anselige alder og er fortsatt et gjestende medlem og et oppkomme av godt humør. Vår loge setter umåtelig pris på sine veteraner. 

Innvielse 3.november 2015

Det er alltid en stor glede å bevitne en innvielse, så også denne gang. Under en høytidelig og minnerik seremoni fikk vi oppleve å få to nye søstre i vår loge, Wenche Hildebrandt Viken og Liv Irene Østensvig.
Det var 41 søstre som ønsket dem velkommen til oss denne dagen. Etter den høytidelige seremonien i logesalen var det duket for festmiddag. Våre nye søstre, embedsmen, gjester og egne søstre ble ønsket velkommen til bords av UM Lise Holter Andersen. Ved taffelet vanket det taler fra OM og fadderne, samt våre nye søstre som gledet seg til tiden fremover. OM Grete Olsen gav deretter blomster og gratulerte Mona Carlsen med 60-års dagen. Marie Heide Mørch-Johnsen avsluttet det hele ved en reflektert takke-for-maten tale, hvor hun påpekte ikke bare det matnyttige, men også det kulturelle ved felles måltid. Deretter var det tid for kaffe, marsipankake og hyggeprat.
 

Fra venstre: Fadder Mona Carlsen, Liv Irene Østensvig, OM Grete Olsen, Wenche Hildebrandt Viken og fadder Tove Bakke 
 

Den Edle Kjærlighets Grad 20.oktober 2015

Denne gang gratulerer vi tre søstre med forfremmelsen til Den Edle Kjærlighets Grad. Etter en vakker og verdig seremoni, var det en hyggelig og reflekterende samling som fikk foredraget "Bibelens Kvinnegalleri" av Inger Lise Skauge som blant annet har utgitt "Kvinnebibelen" som omhandler alle bibelens kvinner. Nærmere 300 stk. Hun foredro denne kvelden om tre sterke kvinner, som hver for seg fikk et spesielt liv. Nemlig Lea, Rut og Rebekka, de hører jo også til i vår logesammenheng. OM Grete Olsen ønsket våre tre nye "kjærlighetssøstre" lykke til med de kommende logekvelder og mange fine år fremover. En 70-års jubilant fikk også sin gratulasjonssang og blomster overrakt, nemlig Ruth Else Akselsen.


Fra v: Ann-Cathrin Lie Nordbrøden, Wenche Anker-Rasch og Magnhild Møllerup Bang


Blomster til 70-års jubilanten, Ruth Else Akselsen.

Den Høye Sannhets grad - 6.oktober 2015

Denne tirsdagen fikk vi være med på en høytidelig og flott gradpassering for Reidun Moberg Olsen og Ellen Christine Labori. Etter et smakfullt måltid var det tid for taler og hilsener. DSS unni Beate Bergsland gratulerte og ønsket de nye søstre mange gode år i logen. OM Grete Olsen påpekte at et viktig mål nå var nådd og ønsket dem også mange gode og innholdsrike år som logesøstre. Grete Stumberg gratulerte til Ellen og sa at toleranse og forståelse for andre er viktig. Karine Eriksen gratulerte til Reidun, med blant annet ordene "veien blir til mens vi går."En sann venn taler vel om oss og forsvarer oss da vi ikke er tilstede". Både Ellen og Reidun takket for alle gratulasjoner og lykkeønskninger, og så frem til en like fin fortsettelse på de to årene som er passert. Som en avslutning overrakte OM Grete Olsen et fat til Ellen Labori og gratulerte henne med 50-åres dagen.       


Fra venstre: Fadder Grete Steumberg, Ellen C.Labori, OM Grete Olsen, Reidun Moberg Olsen, fadder Karine Eriksen 

 
 

Søsterskilling 22.september 2015

Søsterskilling er alltid en spesiell og meget hyggelig logekveld. Denne kvelden var noe helt ekstra, vi feiret vårt registrerte møte nr 1000. Samtidig kunne vi også feire 65-års dagen til Karine Eriksen, med blomster og bursdagssang. Birgit Lindahl er en mester i å fortelle og resitere, hun gav et humoristisk blikk på tallet 1000, for så å resitere noen gjennomtenkte dikt for oss. Søsterskilling byr jo også på gedigne kake- og gevinst-bord, slik også denne kvelden. Noen har stor vinnerlykke, andre må nøye seg med å se på.. men kaker var det nok av til alle. Loddsalget innbrakte den nette sum av kr 5800,- som igjen går til veldelige formål.

  ​ 
  ​


Blomster til 65-års jubilanten, Karine Eriksen


  ​

 

  ​

 

Informasjonsmøte 08.september 2015

Infomøtet er et flott sett til å vise våre gjester en del av logens liv. Slik også denne gang. Vår DSS Unni Beate Bergsland fortalte om logen generelt og OM Grete Olsen fortalte litt om vår egen loge, nr 17. Unitas.
Vårt logehus, Berga,er for tiden uten kjøkken, da det får en etterlengtet oppussing. AL Berga har mottatt 100.000,- fra Sparebankstiftelsen og 30.000,- fra Storlogen til dette arbeidet. Vi gleder oss til det ferdige resultatet. På grunn av dette ble dagens søstre og gjester invitert til ettermøte hjemme hos UM Lise Holter Andersen. Det resulterte i en usedvanlig hyggelig kveld for alle. Birgit Lindahl leste dikt og holdt en sterk appell vedr dagens flyktningesituasjon og vår vertinne satte seg ved flygelet og gav en vakker melodiøs stund.
Det var 33 søstre og 6 gjester tilstede.  

 

Installasjon 25.august 2015

Tiden kommer virkelig i høy hastighet, det er allerede to år siden vi installerte forrige kollegium. Denne dagen insatte vi kollegiet som skal lede oss de kommende to år, 2015-2017. Vi fikk en høytidelig, varm og verdig handling. Hele 7 storrepresentanter hadde tatt veien til vår loge for å bistå oss.

PE  Unni Beate Bergsland (DSS), Dep.Stor Sire Jorun Larsen, Stor Marshall  Turid Halvorsrud, Stor Sekretær Inger Johanne Kopperud,
Stor Skattm. Lene Marie Eek, Stor Kappelan Ellen Haarr Nuttall, Stor Vakt Eva Borg Grønnerud

Ettermøtet var nesten en eneste stor takksigelse til de som har tjent logen på en fortjenstfull måte og overrekker sine etterkommerene uplettede blad.  Dog fikk vi tid til å nyte et deilig måltid og avslutteet med en kopp nytraktet kaffe og prat i godt selskap.

 

 

 

 

 

Sommermøte 9.juni 2015

Årets sommeravslutning fikk hele 54 søstre til å møtes til sosialt og hyggelig samvær på Berga. Kvelden bød på både god mat mat og underholdning.  Det ble servert spekemat, kaffe og kake, deretter underholdt Bjørneby med liflige toner fra sitt keybord. Et rikholdig gevinstbord ble likelig fordelt blant søstrene til alles glede, som forøvrig innbrakte en fin sum! Det var meget god stemning og alle søstre ønsket hverandre en riktig fin varm og lang sommer, før vi sees igjen i høstsemestert.
 

**********

Veteranjuvel 26.mai 2015

På vårt møte tirsdag 26. mai 2015 hadde vi den store glede å bivåne to av våre søstre, Sonja Saenger og Karoline Ludvigsen,  bli tildelt hver sin  Veteranjuvel for 25 års medlemskap i Ordenen.

Storrepr. Marie Heide Mørch-Johnsen stod for en høytidelig og verdig tildeling i Logesalen. 25-år er kun et lite vindpust i livets store sammenheng, men som logesøster er det 25 år med omtanke, omsorg, vennskap og kjærlighet.

Seremonien ble avsluttet med et nydelig musikkstykke valgt av 25-års jubilantene, noe søstrene satte stor pris på.

Etter tildelingen gikk søstrene til et flott dekket festbord, hvor det ble servert nydelig mat. Jubilantene takket for dagen og de 25 år, som hadde brakt dem utallige gode og minneverdige timer.

Det ble en fin og minnerik kveld for både Veteranen og de øvrige søstrene

 


To nye veteraner: f.v Sonja Saenger og Karoline LudvigsenFra v: Storrep. Marie Heide Mørck-Johnsen, Karoline Ludvigsen, Sonja Saenger og OM Hanne Jensen.

 

 

Logemøte 12.mai 2015

Dagen da kommende periode, fra 2015til 2017,  embedsmenn og valgte komitemedlemmer ble valgt. Ettermøtet bød på quiz - skikkelig hjernetrim, rundstykker med kaffe og sjokolade og mange gode samtaler og ikke å forglemme utlodning av små overraskelser .

 

Gradpassering - Den Edle Kjærlighet - 28.april 2015

48 søstre var tilstede denne dagen og fikk overvære da to av våre søstre ble forfremmet til den Den Edle Kjærlighets Grad. En høytidelig og tankevekkende handling.


Søster Reidun Moberg Olsen med fadder Karine Eriksen, søster Ellen Christine Labori med fadder Grete Stumberg samt OM Hanne Jensen.

 

 

 

 

 

 

 

Gradpassering- Det Gode Vennskap -14.april 2015
Den 14.april hadde vi den glede å se 3 av våre nye søstre bli forfremmet til Det Gode Vennskap. Vennskap betyr å ta vare på hverandre og tale godt og hverandre. Vi gleder oss til fortsettelsen.

 


Fra venstre Wenche Anker-Rasch, Magnhild Møllerup Bang, Ann-Cathrin Lie Nordbrøden og OM Hanne Jensen

 

 

 

 

 

 

Sosialaften 17.mars 2015

Sosialaften er hygge, gode venner, omtanke, underholdning, kakebord og en fin mulighet til å ta venner med til en liten introduksjon av logens ettermøter. Så også denne gang. Underholdningen sto Anne Navestad for, hun gav oss nydelige, selvskrevne, melankolske sanger om kjærlighet - mens hun spilte selv på pianoet. Hun jobber forøvrig som rektor ved Berg skole, har utgitt to CDer og gav også to CDer til kveldens utlodning. Kveldens utlodning er også et underholdende bidrag til den hyggelige kvelden, mange overraskende og blide fjes dukket opp etterhvert. Intektene gir et kjærkomment bidrag til sosialkassa. Overskuddet denne kvelden ble ca 6250,-  Kveldens søsteste høydepunkt er selvfølgelig kakebordet - det var nok en gang en fryd både for øyne og gane. 38 søstre og gjester hadde en fortreffelig aften - en takk til sosialkomiteen for denne gang. Som vanlig avsluttet vi kvelden med Haldensangen. 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 

 

Innvielse 03.mars 2015

Den 3.mars hadde vår loge nok en gang den store glede å få overvære innvielsen av 3 nye søstre. En flott begivenhet! Samtidig hadde vi besøk av vår venneloge fra Strømstad, nr 114 Mareld, hvor 4 av søstrene er tidligere Unitas-søstre. Det er et viktig og nært vennskap som pleies og vedlikeholdes. Ettermøtet med en nydelig gryterett , var til stor del en ære for våre nye søstre. De ble av OM Hanne Jensen, behørig ønsket velkommen og fortalt at vi så frem til å bli bedre kjent med dem. Logen er et unikt felleskap og der kan de hente inspirasjon og ro for sinnet. De fikk deretter utdelt hver sin navnenål.
Rebeckaloge nr 114 Mareld fikk også sine godord; de er alltid et etterlengtet og velkoment besøk som  styrker samholdet på tvers av landegrenser. UM Grete Olsen ønsket også både våre nye søstre og Mareld velkommen og resiterte et lite dikt. OM Cecila Boman, Mareld, takket både for velkomsten og samtidig den ære å få lov til å være med på en innvielse av 3 nye søstre. Hun påpekte det å være med i en loge er en spesiell tilhørighet - et trygt og godt "gemenskap". Berit Thørn, tidligere 13 år  i vår loge, nå i loge nr. 0101 Beda Hallberg, Kungsbacka, syntes det var hyggelig å være tilbake og hilste så mye fra sin nye loge. Åsa Carlson også tidligere Unitas-søster, nå i Mareld, takket for maten og ønsket samtidig alle et fint år, og ba oss ta vare på våre nye søstre.

fra v. Linda Christin Bredesen, Lise Galås Svenden, Anita Alice Hafsrød
Faddere fra v. Mette Jørgensen, Bodil Eriksen og Grete Thorn

 
 

  
 
 

Logemøte 17.februar 2015

Kun 28 søstre trosset den sure februarkvelden og kom til arbeidsmøtet idag. To av våre søstre fikk gratulasjoner og blomster i forbindelse med sine 80-årsdager - nemlig Ingrid Køhn og Anne Marit Dahl.
Det var dog foredraget på ettermøtet som satte sterke, ettertenksomme spor.
Foredragsholder var nemlig kvinnen som ble valgt til årets Haldenser - Safia Abdi Hasse som feide inn i Norge en aprildag i 1992 som kvoteflyktning, analfabet, omskåret og alenemor med tre døtre
. 
En mer lydhør forsamling enn denne kvelden! skal man lete lenge etter. I ord og bilder gav hun oss et rystende innblikk i den smerte, ydmykelse og lemlestelse unge piker blir utsatt for. For oss som vokste opp i Norge er det en nesten utforståelig tanke at dette anses som en viktig tradisjon.  Hun avsluttet fordraget med egenkomponert resitasjon og dans.

Safia og døtrene ble plassert på Lundeskogen flyktningmottak i Vestre Slidre. Syv måneder senere flyttet Safia og jentene til Harstad, og ble plassert i et hus i  Blåbærhaugen. Safia smatter på ordet, synger: Blueberry Hill, det var litt Afrika og var det beste stedet mine døtre kunne vokse opp.
Minnene om overgrepene var drivkraften i Safias beinharde løp for å skaffe seg utdanning.

 I 1995 begynner hun på videregående skole og gjennomfører skolen på to år.
Skoleveien var en utfordring, de islagte, bratte bakkene for kvinnen som var vant til Afrikas røde jord. Hun plasserte skolesekken på hodet, satte seg på en bærepose og akte ned bakkene så snøføyken stod rundt henne. – Naboene i Blåbærhaugen visste at de måtte kjøre sakte klokka to, for da var jeg i farta, ler Safia.

Allerede i 2003 ble Safia hentet inn av justisminister Odd Einar Dørum for å bistå i utarbeidingen av regjeringens handlingsplan mot kjønnslemlestelse. Som landets fremste sakkyndige mener Safia Abdi Haase at nærmere 7 000 jenter i Norge lever i faresonen for å bli omskåret. Det har skjedd på et kjøkkenbord i Nittedal og på et bad i Tromsø.
– Kunnskap, respekt og undersøkelser av jenter i faresonen er veien å gå, mener Safia.
Desto mer vi jobber med dette, desto mer kan vi forebygge at unge pikebarn blir sendt ut av landet for å bli omskåret, legger hun til.
Hun er ansatt i Stiftelsen Amathea og jobber med minoritetshelse med fokus på kvinner, unge jenter, barn og menn som har praktisert og praktiserer kjønnslemlestelse.


*****************************************************************************************************************************

Logemøte 03.februar 2015

Et informativt møte med instruksjon av vår DSS Unni Beate Bergsland, samt rapporter fra våre nevnder. Ettermøtet bød på kaffe og snitter med hyggelig sosialt samvær. Det var 33 søstre som våget seg ut i denne kalde vinterkvelden.


******************************

25-års Veteranjuvel

På vårt logemøte den 20.01.2015 var det utdeling av 25-års veteranjuvel. Storrepresentant Aase Larsen ledet den høytidelige og stemningsfulle seremonien, og foresto tildelingen av  25-års veteranjuvel til søster Karin Kruge Solberg. Hun er en kjær søster som har hatt flere verv i logen, og mange søstre hadde møtt opp for å hedre jubilanten på denne snøhvite og kalde vinterdag. Det var dog en fin og varm stemning innendørs.
OM Hanne Jensen takket for 25 trofaste år, det er alltid en stor glede å få bevitne utdeling av veteranjuvel, og hun så med glede frem mot de neste år til neste juvel.

Til slutt takket Veteranen for den høytidelige seremonien i logesalen, og for et nydelig dekket bord og søstermåltidet som var blitt laget til ære for henne.

Det ble en minnerik aften for jubilanten og for oss andre som var til stede.


Str. Karin Kruge Solberg            Fra v,: OM Hanne Jensen, str Karin Kruge Solberg, Storrep. Aase Larsen

 

  
 
 

*****************************