Julemøte m/ nr 34. Fredriksten

Tirsdag den 9. desember var det igjen tid for det årlige felles julemøte med vår brødreloge nr 34.Fredriksten. Dette var også et lite jubileum i så henseende - herre- og dame-logene har nå feiret julens komme 40 ganger i samme selskap!
Etter et berikende, stemningfullt  og tankevekkende logemøte, samlet alle seg ved et nydelig dekket bord, hvor vi ble servert tradisjonell julemat og drikke- fra vårt eminente kjøkkenpersonale. Både dame- og herrelogens OM leste innkomne julehilsner og ønsket alle deltagere med familier en fredfull jul og et godt nytt år - før vi igjen møtes for nok et givende logeår.

************************************************************************************************

Veteranaften 25. november 2014

Det er en god årlig tradisjon at årets siste ordinære logemøte er dedikert til ære for våre veteraner. De er utrolig  verdifulle for logen og yngre søstre, da de med sin kunnskap og allsidige bakgrunn fra forskjellige verv i logen, kan både råde og være en kilde av svar til alle logens søstre. Denne tirsdagen var 14 veteraner tilstede, alle fikk sitt eget tente lys ved et vakkert dekket bord i spisesalen.
Birgit Lindal leste og filosoferte om "Hva gjør meg glad". OM Hanne Jensen takket våre veteraner og rettet samtidig en takk til alle for en vel gjennomført høstsesong. Hun leste "Blomsterflor og vakre ord" før alle veteraner fikk hver sin røde rose. Flotte blomsterpremier fra utlodnngen gledet mange søstre på en meget hyggelig kveld, hvor minusgradene også gjorde sitt intog.

    

    

 


 

 

***********************************

Logemøtet 21.oktober 2014

Nok en gang fikk vi være med om at to av våre søstre fikk sin 3.grad. En ettertenksom stund i logesalen med spill og rituale som setter spor. Et viktig mål var nådd i dag.
Vår gratulasjon til Tove Bakke og Grete Thon.

Både OM Hanne Jensen og Fadder Ann-Helèn Pedersen påpekte at logen har fått et fint og verdifullt tilskudd i dag, de ble ønsket mange rike og gode år som logesøstre


Fra v.: Tove Bakke og Grete Thon

               

              

                               

***********************************************

Logemøte 07.oktober 2014

 Møtet idag var informasjonsmøte hvor alle søstre kunne medbringe gjester som fikk et lite innblikk i hva logelivet er. DSS Unni Bergsland og OM Hanne Jensen svarte på alle spørsmål våre 8 gjester denne kvelden måtte ha.

          

             

             

 

Innvielse 13.september 2014

              
Fra v: OM Hanne Jensen, Hilde Ullensvang, fadder Herborg E.Ullensvang

Til fullsatt logesal med gjestende søstre fra våre vennskapsloger, nr.21 St:a Elin fra Skövde i Sverige, nr 63 Fru Inge fra Ringsted, Danmark og nr 117 Mareld fra Strömstad, ble vår nye søster Hilde Ullensvang innviet. Det ble en meget rørende opplevelse for alle som var tilstede.

Ved et stilfullt og vakkert dekket bord, som komiteen for arrangementet skal ha all ære for, ønsket UM Grete Olsen alle hjertelig velkommen til en innholdsrik aften. DSS Unni B.Bergsland utbrakte Kongens skål, deretter stemte alle i Kongesangen. Storrepresentant Aase Larsen utbrakte skål for DSS.
OM Hanne Jensens tale til gjestene inneholdt hvor ærbødig og stolt hun var over denne flotte forsamling, en stor takk til alle som hadde møtt frem - uten dem ville salen vært tom og trist. Samt en stor takk til alle som hadde medvirket til å gjøre dette mulig, før hun avsluttet med et dikt av H,Wildenvey. Hun håpet et nytt treff ville la seg gjennomføre om 2 år. Vi feiret i disse dager vårt 17. treff og ønsket var å fortsette i mange år ennå.
OMs håpet vår nye søster, Hilde Ullensvang, alltid ville huske denne dagen som et godt minne og så frem til mange fine logemøter sammen. Vår nye søster hadde sin egen mor som fadder, Herborg Elise Ullensvang fra loge nr 55 Margrethe. Hun takket for en flott mottagelse i et meget spesielt logemøte og ønsket sin datter mange gode år i vår loge.
DSS kommenterte det gode fellesskap som er utviklende og positivt for alle - også over landegrensene. St:a Elins OM fortalte de hadde sett frem mot dette treffet og sa at vennskap gir glede og at  venner er som stjerner - du vet at de finnes der!
Cecila fra Mareld takket for at de også var invitert, flere har jo tidligere være søstre i Unitas. En av deres søstre, Lillemor Fredriksen - ble invigd under Nordisk Treff for 12 år siden.
Eks Storrepresentant fra Fru Inge, takket og sa at det alltid var solskinn og godt vær under Nordisk Treff, det var nok et resultat av gleden ved å treffes igjen. Slik var det også under starten i 1980. Hun kommenterte også at det nå hadde vært fred mellom Norge, Sverige og Danmark i 200 år.

Deretter fikk vi en fantastisk underholdende halvtime med Tenorane, før det gode selskap hygget seg inn i natten.

 

 

En artikkel og flere bilder fra Nordisk Treff finnes her https://shop.oddfellow.no/article.php?articleID=64777&categoryID=4794

**************************

 

Logemøte 26.august 2014

Høstens første logemøte ble avholdt en vakker sensommerkveld. Det møtte opp 45 egne søstre og 1 gjest. Siden siste møte var det også avholdt storlogemøte hvor det blandt annet var vedtatt nye instrukser. Aase Larsen refererte disse for søstrene.
På ettermøtet holdt Wenche Anker-Rasch fordrag. Hun fortalte om et TV-program hvor hun var gjest og hvor det førte henne. Først til et sted som heter Bikuben- som pro-senteret driver og hvor prostiterte kan få nødvendig hjelp og arbeide et par dager i uken.
Safir(senter for frivillig innsats i rusbelte) er et rusfritt samlingssted drevet av Kirkens Bymisjon og Røde Kors. Hun deltar annenhver onsdag som samtalepartner og forbereder lunsj.
Natthjemmet også drevet av Kirkens Bymisjon er tilbud til kvinner i rus og prostitusjonsmiljøet. Der kan de sove noen timer, dusje og ordne seg - og kanskje få et skikkelig måltid mat. Wenche Anker-Rasch poengterte hvor mye man lærer av og om mennesker i et miljø som få av oss kjenner til. Men - alle har et egenverd.

                                       

 

      

                                   

                                   

 

********************

Innvielse 22.april 2014


Fra venstre OM Hanne Jensen, Wenche Anker-Rasch og fadder Lisbeth Friberg.

Den 22.april hadde vi igjen den glede å kunne ønske en ny søster velkommen til vår loge. Vår nye søster Wenche Anker-Rasch fortalte hun så frem mot et langt og innholdsrikt logeliv og satte stor pris på å få så mange nye søstre.

                                       

                                 

                                 

                               

 

*****************

Gradpassering 01.04.14

Tirsdag 1.april var det en stor glede å kunne gratulere vår søster Bente Pihlstrøm med Den Høye Sannhets Grad. CM Lise Holter Andersen ledet det hele gjennom et helt nytt rituale med sikker hånd og de medvirkende gjorde dette logemøte til en stor opplevelse.

Fra venstre: OM Hanne Jensen, str. Bente Pihlstrøm og fadder Lisbeth Friberg.

Ved taffelet på ettermøtet påpekte OMs tale til Bente Pihlstrøm at  hun nå hadde nådd et viktig mål, hun er en alltid blid og hjelpsom person som er positiv mot alle. CM Lise Holter Andersen fikk blomster for sin storartede innsats i forkant og ved dagens gradpassering. Fadder Lisbeth Friberg leste "Rebekkas Bønn" og fortalte at de også var blitt søstre for 30 år siden via sykepleien. Str. Bente Pihlstrøm takket for mange pene ord og leste "En hyllest til vennskapet".  Str. Birgit Lindal takket for maten med en ettertenksom tale om både vennskap og mat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*********************

Innvielse 04.03.2014

Tirsdag 4 mars sto det innvielse av søster Magnhild Møllerup Bang på programmet, samt besøk av våre svenske søstre fra Rebeckaloge nr 114 Mareld i Strømstad.

CM ledet oss gjennom en høytidlig og vakker seremoni inne i salen, der vår nye søster avla sitt logeløfte, og ble ønsket varmt velkommen av søstrene.

Etterpå samlet søstrene seg til et søstermåltid i spisesalen, der vi fikk god servering ved et flott dekket festbord. OM Hanne Jensen talte til vår nye søster om at tilhørigheten til logen gir oss et samhold vi ikke finner andre steder- det har en positiv virkning på våre sinn. Hun nevnte også at vi har lenge gledet oss til et besøk fra 114 Mareld - vi savner selvfølgelig de 4 som var en del av våre. Takk ble fremført av vår nye søster som håpet etterhvert å kunne gi noe tilbake også, hennes fadder Tone Jørstad ønsket henne velkommen og OM Cecila Wickstrøm Boman fra 114 Mareld takket for sine og for maten. hun overrakte blomster og årsprogram til OM. 

  l

OM Hanne Jensen, vår nye søster Magnhild M.Bang, fadder Tone Jørstad

 

***************************

Logemøte 18.02.14

Arbeidsmøtet gav rapporter fra revisjonskomiteen og finansnevnda. Regnskapet for 2013 ble lest og revisjonsnevnda hadde ingen bemerkninger.
På ettermøtet ble jubilanten Ex OM Synøve Torgalsbøen hedret på sin 80-årsdag. OM Hanne Jensen holdt tale og påpekte hvor mye Synøve har betydd for logen. Blandt annet 2 perioder som OM. Hun nevnte også hennes gode og fine personlighet som er en inspirasjon for mange andre. Skattmester Mona Carlsen holdt et meget interessant foredrag om samhandlingreformen. Vi fikk en god inføring i hva den betyr for oss.  Selv om lokalene var en smule kalde, ble det en varm og fin stemning. Kvelden ble avsluttet med utlodning og vår Haldensang. 

OM Hanne Jensen med 80-års jubilanten, Synøve Torgalsbøen

 

********************************

Logemøte 04.02.14

Arbeidsmøtet gav oss bl.a. rapport fra Nevnder. Ettermøtet gav oss som vanlig et meget berikende samvær, samt hjernen litt å stri med i form av en Quiz som omhandlet alt fra  Odd Fellows stiftelse i 1892, Rebekkas stiftelse i 1909 til Unitas stiftelse 6.okt 1957 og logens lange liv og virke. 
Få visste også at det pr 01.01.2013 var 129 Rebekkaloger i Norge. Da usikkerheten om flere av spørsmålene var stor, ble søstrene meget engasjerte og kommentarene var livlige
.

                      

                      

                      

Logemøte 21.01.14 med Instruksjon

Vår DDS Unni Beate Bergsland besøkte oss idag og gav oss en innføring i både skrevne og utskrevne regler. Historien om Thomas Wildey, Odd Fellows grunnlegger ble lest i forbindelse med hans fødselsdag som var 15.januar 1782.
Dessverre hadde varmepumpa falt ut i storsalen så ettermøtet ble holdt i salongene. Dog var stemningen meget god, det ble servert snitter og kaffe, det var utlodning og mange glade vinnere. Det var 36 søstre og 1 gjest tilstede denne kvelden. 

 

 

 

*********************************

07.01.14 Festloge ved Nyttår med gjester

 Det er en fin og hyggelig tradisjon å innvitere til festloge med gjester ved inngangen til et nytt år. Et stemningsfullt møte med ettertenksomme ord å ta med seg, samt mye hørbar musikk.
 Army-koret fra Frelsesarmeen underholdt oss på ettermøtet som også bød på et nydelig taffel med god mat og drikke. Ved kaffen fikk de anledning til både å bli bedre kjent og hygge seg i godt selskap.   

***********************

 

******************