Julemøte 06.12.16

En fin avslutning på logeåret 2016 med felles julemøte for nr 17 Unitas og nr 34 Fredriksten. Dette var vårt 42. felles julemøte. En tradisjon alle setter stor pris på. Et vakkert taffel, god tradisjonell julemat og dertil drikke, samt et stort gavebord og vakker sang av Pål Espen Haugen som bidro med "Kling no Klokka" og "Helga natt" - gav alle en minnerik kveld. Takk til alle søstre som bidro på denne kvelden og øvrige kvelder i dette året.

 

 

 

Det Gode Vennskaps Grad 08.11.16

 

Den 8.november hadde vi gleden av å bevitne gradpassering til Det Gode Vennskaps Grad for søstrene Liv-Irene Østensvig og Wenche Hildebrandt Viken. Det var samtidig en kveld hvor våre veteraner ble hyllet for sitt lange medlemskap. Gunn Mona Ekornes fra Østfoldmuseene holdt et særdeles interessant foredrag. Vi hyllet også vår 60-års jubilant Tove Irene Bakke og vår 65-åring Karin Kruge Solberg Her følger en serie med bilder fra den flotte kvelden.

 

 

 

 

 

 

 

Innvielse 25.10.16

Mange søstre fikk i dag den glede å overvære innvielsen av 3 nye søstre. Velkommen til  Anne Hilde Slang, Reidun Hansen og Ann Britt Skjerve med faddere Ann-Helèn T.Pedersen, Hanne Jensen og Mona Carlsen

 

Deler flere bilder med dere fra taffelet på Innvielsesdagen for våre 3 nye søstre. Håper dere liker bildene :)

Søsterskilling 11.10.16

Søsterskillingen ble meget vellykket. Kakebord til alle ganers glede, gevinster som frembrakte smilende ansikter og en interessant info vedr integreringen av flyktninger i Haldensamfunnet av Karin Oraug og Rolf Karlsen.

 

 

 

 

27.sept - Den Edle Kjærlighets Grad

PÅ Logemøtet 27.sept fikk vi den glede å se 4 nye søstre få Den Edle Kjærlighets Grad. Gratulerer til Anita Hafsrød, Hilde Ullensvang, Lise Galaas Svendsen og Linda Glimsjø . Ettermøtet gav både foredrag og gevinster.

 

 

Logemøte 11.september 2016

Søsterskillingskveld - logens årlige møtekveld med et inspirernde logemøte for deretter å samles i fellesskap med bugnende, fristende kakebord, informativt foredrag og masse flotte gevinster. Kveldens foredrag sto Karin Oraug og Rolf Karlsen for; de informerte om hvordan de jobber for å integrere flyktninger i Halden Kommune. Etter stort inntak av de nydeligste kaker, ble det hele avsluttet med trekning av de innleverte gevinster. Hanne Jensen fikk blomster da dette var hennes 55-årsdag. Det ble solgt lodd for ca 4500,- som igjen går til et godt formål.
 
 
 
   
 

 

Logemøte 13.september

​Venneaften - dette logemøtet viste 8 gjester hva logen kan by på. Både i salen og ettermøtet, som også fikk både søstre og gjester engasjert i en quiz. En meget velluykket aften som forhåpentlig gir logen nye søstre.      


 

 

Logemøte 30.august 2016

​Etter en sommer som inneholdt alt hva norske somre kan tilby, møttes vi igjen i logesammenheng.

​Ettermøtet bød denne gang på Britt Hammerstad som er en mester i gjenbruk. Hun gav eksempler oss på et bredt utvalg av remiks. Lysestaker og tallerkner ble til fat, gamle mellemverk ble til vakker pynt på håndklær, strameier kunne raskt ble et blikkefang på både jakker og skjørt. Vi fikk et morsomt innblikk i gjenbruk hvor kun fantasien satte grenser. EN gratulasjon og blomster ble overrakt til nybakte 50-åring Grethe Thon, samt god bedringsblomster til Karine Eriksen. Kaffe og noe og bite i var som vanlig kjærkomment, samt gleden av å se hverandre igjen.


 

 

Sommeravslutning 7.juni 2016

Denne gang ble det en hyggelig sommeravslutning på Soli Brug. Utstilling av bilder og keramikk av  Dronning Sonja, Kjell Nupen og Ørnulf Oppdal. Eieren selv, Dørje Berg jr,  fortalte om historien om bruget og han var både morsom og fengslende. Rundstykker,kaffe,vin og kringle ble fortært og latten satt etter hvert løst.Undermester,  Lise Holter Andersen, hadde hilsninger fra noen søstre som ikke kunne komme.Hun avsluttet med et dikt om "Sykkelstyret " og alle ble ønsket en riktig flott sommer med gjensyn til  høsten. 

50-års veteranjuvel til str Grete Bjørnstad

Loge nr 17. Unitas søstre hadde den 24.mai gleden av å kunne hedre sin andre 50-års veteran. Str Grete Bjørnstad fikk sitt synlige bevis for sitt lange og trofaste medlemskap. Å feire 50-års jubileum er jo en stor gave i seg selv, dog at så mange søstre fikk gleden av å delta i jubileet, gjorde sitt til at det ble en minnerik for dag alle. DSS og gjestende søstre fra nabobyens loger gledet jubilanten stort. Et nydelig dekket taffel, sanger tilegnet jubilanten "Kom Mai du søde ,milde" i dansk versjon og en sang veteranen. Det var flotte taler med blomsteroverrekkelser fra DSS Unni Beate Bergsland, OM Grete Olsen, hilsen fra logene i Sarpsborg, Astid og Kjeden ved Eva Grønnerød, og ikke minst fra fadderbarnet Gerd Kolås - gav jubilanten en høytidelig og minnerik kveld. Str Grete Stumberg avsluttet søsstermåltidet med gratulasjon til jubilanten og takket for maten. Våre brødre fra nr 34 Fredriksten sto som vanlig for en ypperlig servering. Kaffe og marsipankake ble deretter servert i salongen.

Fra v: DSS Unni B. Bergsland, 50-års veteran Grete Bjørnstad, OM Grete Olsen
Bak storembedsmenn Ann-Helen Pedersen og Lise Holter Andersen
 


 


 


 


 


 


 


 


 
   

 

      ​

25-års veteranjuvel til str Torill Rødven
Loge nr. 17 Unitas hadde denne sommerlige og varme tirsdag den 10.mai,  den glede å få overrekke 25-års veteranjuvel til søster Torill Helene Rødven. Tildelingen ble foretatt av Storrep. Ann--Helen T. Pedersen  under en høytidelig og stilfull seremoni. Etterfulgt av et nydelig dekket taffel hvor jubilanten fikk taler og blomsteroverrekkelser. OM gratulerte og påpekte at dette var en stor dag både for Torill Rødven og logen - en flittig og villig søster som alltid stiller opp. Jubilanten takket for mange flotte år med søsstre og utfordringer, hun gav disse ord til nye søstre "ikke vær redd for å si ja til oppgaver, du vil kun ha glede av den". Liv Abelsen gratulerte jubilanten, leste diktet "Vårvise" og takket for maten.  

 

Bildet viser fra v. OM Grete Olsen, str Torill Rødven og Storrep. Ann-Helèn Pedersen

 

 


 


 

 


 
 

 

 


 

 

 

 

 

Logemøte 26.april - Den Høye Sannhets Grad

 

 

Sosialaften 12.april 2016

Sosialaften er den logekveld i året hvor ettermøtet har nydelig kakebord, foredrag og stor loddtrekning. Slik også denne gang, hvor det hele ble ledet av Birgit Lindahl og hennes sosialnevnd. Hele 10 logesøstre bidrog med de nydeligste, smakfulle kaker, noe for enhver gane.
Kveldens foredragsholder var fra Halden, tidligere sjøkaptein, statlos  og forfatter Arild Einar Syvertsen fortalte om sin siste bok "Norske Sjøfolk i krig og terror". Temaet var Gulfkrigen og de angrep og terrorisme norske sjøfolk var utsatt for i de årene, samt hvor lite av dette som er dokumentert i norske arkiver. Et meget spennende og tankevekkende foredrag hvor forfatteren vekselvis leste fra boken og viste bilder - fra rett og slett grusomme hendelser. Hans medtatte bøker gav et bra salg.
Kveldens store loddtrekning gav også mange salg - kr 5850, innbrakte den. Dog ble det gitt tilbake mange gevinster og store glade smil.     ​

 

    

 

 

​  

Innvielse 29.mars 2016

Det gleder våre logehjerter like mye hver gang vi kan innvie og ønske velkommen til en ny søster. I dag fikk vi den ekstra store glede å få lov til å ønske velkommen til hele fire nye søstre på en gang, samtidig som våre svenske søstre fra loge nr. 114 Mareld var gjester. Besøk kom også fra Loge 101 Beda Hallberg - ved vår tidligere søster, Berit Thörn.
Ved et vakkert dekket bord, vanket det på en slik dag utrolig, mange flotte taler. En stor  overraskelse ble oss til del da vår tidligere søster, nåværende EksOM i nr 114 Mareld, Cecilia Wickstrøm Boman,  var blitt utnevnt til svensk Distrikt Stor Sire i perioden 2016-2020, for sitt distrikt. Ceilia har fra tidligere mer enn 30-års medlemskap i nr 17. Unitas. Hun takket for den tiden og påpekte at det var hos oss hun hadde tilegnet seg nødvendig kunnskap.

 

Foran fra v: Elisabeth Stang, Elisabeth Montelius, OM Grete Olsen, Eva-Anette Kraft og Eivor Sundling
​Faddere fra V: Solveig Søtorp, Hanne Jensen, Grethe Thon og Anne-Karin Heibeig

​Søstermåltidet bød på mange taler, OM Grete Olsen hilste og gratulerte både Eks OM Cecilia Wickstrøm Boman og våre 4 nye søstre. En lærerik tid går vi nå alle i møte. Fadderne til respektive nye søstre talte og var ganske samstemte i sine ord. Våre nye søstre er velkomne til vårt felleskap, de har idag fått flere nye søstre, en ny eppke i livet har startet, samt venner er som stjerner - de er alltid der. Eva Anette Kraft takket på vegne av de nyinnvidde for en høytidelig sermoni, og de gledet seg til mange fine stunder sammen med oss. OM Åsa Carlson fra Mareld- også hun er tidligere Unitas søster, takket for maten og kommenterte også hva hennes tid i vår loge hadde betydd for henne. Blomster og fat ble overrakt kveldens 60-åring, Bente Pihlstrøm. De som fyller runde år gir tradisjonen tro kake til kaffen, i kveld sørget Bente for at vi fikk en nydelig kringle.  Gerd Kolås ble overrakt blomster i anledning sin 85-års dag!


DSS Cecila Wickstrøm Boman fra loge nr 114 Mareld i Strømstad.Logemøte 15.mars 2016

Etter et forholdsvis raskt gjennomført logemøte møttes vi selskapslokalene til hyggelig samvær. En gjennomgang av fremtidige "venneaftener" ble oss til del før kaffen og smakfulle snitter. Deretter fikk vi trimmet hjernecellene via en quiz, som Styrkelse og Ekspansjon hadde utarbeidet for oss. Spørsmålene var av forskjellige kategorier og samlet søstrene ved bordene i engasjerende passiarer. Utlodning som avslutning er alltid populært - idag kom det inn kr 1450,-.


   ​


 

Gradpassering 1.mars 2016 - Det Gode Vennskaps Grad 

Denne dagen fikk vi være med om en gradpassering av de sjeldne, i og med hele 4 søstre mottok Det Gode Vennskaps Grad. Vår Loge nr 17.Unitas gratulerer.

​Faddere bak fra v: Elise Ullensvang, Mette Jørgensen, Bodil Eriksen og Grethe Thon
Foran fra v: Hilde Ullensvang, Linda Glimsjø, OM Grete Olsen, Lise Galaas Svendsen og Anita Hafsrød
Kveldens ettermøte bød på interessante historier. Wenche Anker Rasch fortalte gledelige nyheter om ei jente fra Natthjemmet i Oslo, Wenche har tidligere fortalte om henne. Hun var nå kommet seg i jobb og hadde fått egen leilighet. Slike historier er virkelig varmende. 
Elise Ullensvang fortalte om hvordan det var å få et barn med Downs syndrom for 40 år siden, et alltid blid lita jente, men hvor de få rettigheter som da fantes måtte kjempes for og hennes fortsatte kamp for sin datters muligheter. En virkelig tankevekkende historie.
Også denne første dagen i mars avsluttet vi med loddtrekning og gledessmil. Loddtrekningen innbrakte hele kr 1940,-, som vil komme godt med i vårt sosiale arbeid. 1 gjest og 37 søstre var tilstede.

  ​

 

Logemøtet 16.februar 2016

Etter en kald natt dukket solen opp og gav oss varme denne februardagen. En søster fra 110 Sølvkjeden, Kongberg besøkte oss sammen med 42 egne søstre denne kvelden. Menyen var en overraskende nydelig bouillabaisse suppe, den brakte mer varme inn i våre liv. Lise Holter Andersen foredro om den nederlandske kunstner Rembrandts maleri "Jødebruden" (malt i 1665) om assosiasjonen til historien om Rebekka og Isak. Grete Olsen overrakte de tre nelliker som takk til Lise. Vi avsluttet sedvanlig med loddtrekning som innbragte kr 1650,-.


  
  

   

   

   

   

 

Logemøte 2.februar 2016

Etter en fin instruksjon av DSS Unni Beate Bergsland var det tid for nok et inspirerende foredrag om Bibelens kvinner av Inger Lise Skauge. Denne gang tok hun oss med på en reise med dronningen av Saba og hennes besøk hos kong Salomo. Om den egyptiske prinsessen som fant Moses i en sivbåt. Om en ung jødisk jente som endte opp med å bli dronning Ester - som forøvrig betyr stjerne, etter giftemålet med selveste perserkongen. Etter måltidet var det tid for blomsteroverrekkelser, Grete Olsen overrakte blomster til Unni Beate Bergsland med takk for instuksjonen, samt blomster til Lise Holter Andersen grunnet hennes nylige års dag. Kvelden ble avsluttet med loddtrekning og det frembringer alltid smilende ansikter og god stemning, i kveld  for vår ene gjest og 34 søstre. Loddsalget innbrakte kr 1750,-. Vår nye søster fra Sølvkjeden takket for mottagelsen og så frem til å bli bedre kjent med oss. 

Logemøte 19.januar 2016

Årets første ordinære logemøte ble besøkt av 39 søstre, denne bitende kalde januardagen. Det var hele minus 18 grader kl 1830. Og masse snø! Men Berga var god og varm, parkeringsplassen var fri for snø og det ble nok en flott kveld. Solveig Skattum leste poesi som alle hadde en relevans til dagens situasjon i Europa. June Hilland Andersen hadde nettopp fylt 60 år og fikk blomster og bursdagssang.

 

   
  
  
  
 

Nyttårsloge 5.januar 2016
Tradisjonen tro, så avholdt vi nyttårsloge med gjester den første uken i det nye år. Det var en kald vinterkveld med minus 10 grader utendørs. Innendørs var det fyr i peisen og den gode vedovnen, de fremmøtte var i lun stemning og det ble en meget varm og hyggelig aften for alle. Tradisjonen tro, dukket også Army Gospel opp og sang for oss. Lise Holter Andersen ønsket samtlige velkommen til bords hvor kveldens meny var linket til en annen tradisjon, nemlig Grevinnen og Hovmesteren. Det ble servert Mulligatawny suppe, sherry/vin med fruktsalat og råkrem til dessert. Et meget smakfullt måltid som alle satte stor pris på. Hr Iversen holdt en meget forøyelig "takke for maten" tale og samlige beveget seg deretter til salongene, hvor det ble servert kaffe og sjokolade. Loddsalg med fine premier er alltid vellykket og slik ble det også denne aftenen. ​
 ​