Et eventyr i september

En strålende septemberhelg, 12. til 14., ble det 17. Nordiske treff gjennomført med vår Rebekka-loge nr 17 Unitas som vertskap. 35 svenske og 5 danske søstre fant veien til det nye Fredriksten hotell i festningen. Sist vi var vertskap, for seks år siden, het stedet Kaserna og hadde en helt annen standard. Nå kunne UM Grete Olsen  og OM Hanne Jensen, ønske søstrene velkommen til et nydelig sted fredag formiddag. Gode smørbrød og en stemning som satt i taket med en gang, - her var det mange som hadde stor glede av å treffes.

 Med seg hadde overmester og undermester en stor stab med søstre som hadde planlagt og forberedt dette treffet i lange tider. De gjorde en enorm innsats i det stille, for å gjøre helgen så vellykket som den ble.

Etter tid til å summe seg og se seg om i det fine høstværet, var det velkomstmiddag i AL Berga. CM Lise Holter-Andersen var hjernen bak menyen: Elgkarbonade med små, lekre poteter og russiske erter. Is med rørte tyttebær til dessert. Velsmakende, spesielt og meget populært.

Lydnivået på praten nådde fort grensen for hva som er helseskadelig, med andre ord var det en vellykket kveld. Først da trubaduren Terje Hansen og gitaren hans tok oss med inn i svensk viseverden, ble søstrene tause og fjerne i blikket. En vellykket første dag av det 17. Nordiske Treff var i havn.

Lørdag hadde våre gjestende søstre frokost på hotellet, for deretter å bli guidet rundt i festningen av Jens Bakke. Bedre kan det ikke gjøres. Danske og svenske søstre fikk med seg historien og historiene som fargela det hele. Det var ”sjov” og ”roligt” og Jens fikk en stor tilhengerskare i løpet av formiddagen.

Han fulgte deretter søstrene til Kommandantboligen, hvor det ble servert en delikat og velsmakende lunsjtallerken. Resten av formiddagen hadde gjestene til egen disposisjon.

Kl. 18 møttes vi igjen på Berga. Alle i festhumør, mange av våre egne søstre til stede, bare blide ansikter å se og mange klemmer å utveksle. Logemøtet var en blanding av festloge og møte med innvielse, for vi hadde gleden av å få en ny søster denne dagen. Hilde Ullensvang ble ønsket hjertelig velkommen og tatt vel i mot.

 Så var det vakkert dekket for festtaffel. Distriktsstorsire Unni Beate Bergsland besøkte oss, og det formelle ble gjennomført på seremonielt vis. Menyen var asparges med skinke og aioli, kokt laks med agurksalat, og karamellpudding. Men før desserten fikk vi servert en fantastisk mellomrett: "De tre tenorane" tok oss med musikalsk storm og stor sjarme. Dag nr to kunne ikke vært bedre avsluttet.

Søndag var været fremdeles strålende, og startet med en overraskelse som det skal bli vanskelig å toppe: Søstrene ble hentet på Freriksten hotell av veteranbiler, og kjørt herskapelig til Rød herregård. Der var det omvisning inne for gjestende søstre, før servering av en nydelig soppsuppe i Herregårdskafeen. Noen så også sitt snitt til å handle fra utstillingen i galleriet vegg i vegg.

 Så var det bare å vinke farvel og på gjensyn til glade og fornøyde gjester. Alt i alt et meget vellykket Nordisk Treff 2014.

Denne artikkel er ført i pennen av Tone Jørstad.

********************************************FREDAG******************************************

                

              

               

              

               

               

               

               

               

               

               

               

              

               

********************************LØRDAG*********************************************

                

                

                

                

                

                

                

                      

                

                

                

                

************************************************************************

SØNDAG