Odd Fellow-koret i Harstad ble startet som mannskoret Hans Egede-koret den 12. november 1995 med 7 medlemmer og bror Mario Santocono som dirigent. Medlemsantallet steg jevnt og trutt, og på det meste har koret hatt omtrent 30 medlemmer. Koret opptrer for det meste internt i logesammenheng, men har også noen opptredener eksternt. Da gjerne på tilstelninger på sykehjem og lignende.

Hans Egedekoret arrangerte sommeren 2010 Odd Fellow Sang- og Musikkforbunds 11. korfestival i samarbeid med Loge nr. 60 Hans Egede.

Fra og med høsten 2019 ble det opprinnelige Hans Egede-koret endret til å bli et felles kor for Odd Fellow-logene i Harstad.

Koret består og lever videre som Odd Fellow-koret Harstad.

I desember 2022 besøkte vi fem av sykehjemmene i Harstad med vår lille julekonsert. Dette til stor glede både for oss og for de som hører på og de som hjertelig synger med.

Dette var det riktig fint og godt å komme i gang med etter at pandemien slapp taket.


Koret øver annenhver søndag klokken 18:00 i Ordenens lokaler i Harstad. Vi øver søndagen før Loge 60 Hans Egedes møter. Møtekalenderen til Hans Egede finner du her: Møtekalender Loge 60 Hans Egede

Kunne du tenke deg å være sammen med oss? Kontakt korets leder, bror Eirik Inge Markussen i Loge 60 Hans Egede eller så kan du bare stikke innom.

  • 23. januar 2024: Oppdatert status på vår besøksrunde. Tre av fire loger er nå besøkt med stor suksess. Logene er glade for å få besøk og vi syns det er kjempestas å få lov til å komme på besøk for å synge og snakke litt om viktigheten av det arbeidet logekoret gjør. Målsetningen vår er å glede andre. Dette gjør vi blant annet med å besøke andre loger, institusjoner og kjøpesenter/torv og så synger vi på forespørsel i begravelse/bisettelse av døde logebrødre. Dette er omsorg for de ettelatte, det er omsorg for oss selv og det viser seg at det varmer langt inn i hjerterota til de etterlatte. Det betyr mye på forskjellige nivåer og vi klarer ikke forestille oss hva det kan bety for den enkelte. Det varmer også våre hjerter.
  • Januar 2024: Søndag 7. januar hadde vi første øving i det nye året. Vi hadde meget godt oppmøte og vi bestemte at vi skulle ha oss en rekruteringsrunde hos alle logene. Det er helt nødvendig med rekrutering for å klare å holde en viss grunnstamme i koret. Det første møtet vi besøkte ble tirsdag 9. januar hos 60 Hans Egede. Neste blir tirsdag 16. januar hos 157 Vågsfjord og så er planen å følge opp med å besøke 118 Tore Hund mandag 22. januar og 14 Polarlys torsdag 15. februar.
  • Desember 2023: Tradisjon tro har vi sunget mye i desember. Både i logene og på institusjoner. Nytt i år var at vi endelig klarte å komme oss til Ibestad for å synge på sykehjemmet der. Det ble veldig godt mottatt.
    Her er Sykehjemmets egen facebookpost om besøket: Trivelig besøk av Odd Fellow-koret Harstad og en video fra besøket.
  • November 2023: Koret har arrangert Guttakveld i logen som er en sosialkveld for alle "guttene" i Odd Fellow Harstad, Narvik og Lødingen.Det ble litt underholdning fra "scenen" i form av korsang, sang, poesi og historier. En riktig koselig kveld. Vi har også hatt en privat sosialkveld hvor våre bedre halvdeler ble invitert.
  • August 2023: Koret startet høsten med en samling hvor vi øvde sammen og så stakk vi selvsagt ut for å synge litt for publikum med mål om å glede andre. Vi sang på Alti, Amfi Kanebogen, Sjøkanten senter og på torvet i sentrum. Samlingen ble avsluttet med mat og drikke for korets medlemmer.
  • Juni 2023: Koret deltok på Odd Fellow Korfestival 2023 i Mo i Rana i perioden 25.-28. mai. Dette er virkelig en fin måte for koret å bli bedre kjent med hverandre. Vi får sunget masse sammen og vi får sett, hørt og sunget sammen med andre kor. Vi benyttet også fredag formiddag til å synge for publikum på kjøpesentrene i Mo i Rana.
  • Februar 2023: Nå øver vi for fult til Odd Fellow Korfestival 2023 i Mo i Rana
  • Desember 2022: Vi går spennende tider i møte: Odd Fellow-koret Harstad har siden starten vært et rent mannskor, men nå er det gått ut invitasjon til Rebekka-logene i Harstad om å være med. Dersom mange nok er interessert så kan Odd Fellow-koret Harstad bli til et blandakor.